Scroll Top
Software

Software

De TalentSuite

De “Matchcare TalentSuite” is een data-gedreven HR-Platform en ondersteunt mens en organisatie in het ontdekken, ontwikkelen en mobiliseren van talenten.  

Door inzet van de TalentSuite stuur je op gedrag en resultaat. Je zorgt daardoor dat medewerkers zich kunnen en willen ontwikkelen. Zowel op korte als op lange termijn. 

Wat levert de “Matchcare TalentSuite” op? :
De geïntegreerde psychologische online assessments en de AI-toepassingen bieden jouw organisatie geautomatiseerde inzichten zodat je talent sneller wordt ontdekt en kan worden ingezet op de juiste positie binnen de organisatie.
De TalentSuite objectiveert en geeft richting. Het stelt mensen in staat hun talenten te richten op de ambities en doelen van de organisatie. Medewerkers weten zo beter wat er van ze verwacht wordt en hoe ze hun talenten daarvoor in kunnen zetten en ontwikkelen. Het stelt medewerkers in staat feedback te geven op waar ze goed in zijn en geeft ze de kans daar nog beter in te worden. Dit werkt motiverend. Met als resultaat dat processen soepel verlopen en de productiviteit toeneemt. Kortom, door gericht te werken aan TalentOntwikkeling wordt meer bereikt met dezelfde medewerkers.
De huidige generatie werknemers stellen als eis te worden ondersteund in hun ambitie nog beter te worden in waar ze goed in zijn, en door te groeien waar mogelijk. De TalentSuite biedt via de digitale coach EMiLy (Engine Machine Learning) de ondersteuning waardoor men niet of minder snel overstapt naar de concurrent die hun talenten wel waardeert en serieus neemt. De algoritmes zorgen voor een koppeling van ambities en talenten van medewerkers aan beschikbare vacatures. Zo geef ja als werkgever invulling aan goed werkgeverschap. Dit zodat medewerkers prettig werken, zicht ontwikkelen en tijdig volgende carrière stappen kunnen zetten.

ALLES DRAAIT OM TALENT!

Loopbaaninstrumenten

Wij ondersteunen medewerkers en organisaties met inzicht te krijgen in de aanwezigheid van specifieke talenten, vaardigheden, ambitie en motivatie.
Hiervoor beschikken wij over een breed aanbod van online SelfAssessments zoals de Big 5, Carrière Ankers, TalentWheel, Loopbaan APK, Plezier in je Werk, Teamrollen etc. Ook bieden wij in samenwerking met OTM gevalideerde loopbaan, – en ontwikkelassessments aan. Op verzoek van onze opdrachtgevers ontwikkelen we ook loopbaaninstrumenten gericht op specifieke HR-vraagstukken zoals een ontwikkelassessment op Digital Skills, doelgroep specifieke ontwikkelassessments en beroepsoriëntatie vragenlijsten.
skillpas

ZET IN OP BEHOUD VAN TALENT

Skillpas

De Skillpas is een overzichtelijk online-instrument waarmee elke werknemer, student of werkzoekende zijn/haar talenten en vaardigheden kan ontdekken, bijhouden en presenteren om er vervolgens mee te matchen naar dié plek op de arbeidsmarkt die daar het beste bij past.

Een Skillpas is van het individu en kan een leven lang bijgewerkt en meegenomen worden naar andere werkgevers of sectoren waar voor de persoon op dat moment de beste nieuwe banen en mogelijkheden liggen.Met een Skillpas krijgen mensen bijvoorbeeld zicht op en toegang tot opleidingen die helpen om relevante nieuwe (soft) skills te ontwikkelen en daarmee waardevol te blijven voor de arbeidsmarkt.

Het maakt mensen interessanter en vindbaarder voor werkgevers. Niet alleen voor banen in de huidige sector, maar maakt ook inzichtelijk welke loopbaanstappen naar een ander vakgebied mogelijk zouden passen.

Training en Coaching

ZIN & FIT programma’s

Onze ZIN & FIT programma’s dragen meetbaar bij aan het verhogen van werkplezier en functie tevredenheid. Werkplezier bevordert een positieve werksfeer en draagt bij aan een gevoel van samenwerking en teamgeest tussen collega’s. Dit leidt tot een betere samenwerking en communicatie, en verbetert de sfeer op de werkplek. Wil je meer weten hoe je dit in jouw organisatie kan implementeren, download dan hier het whitepaper.
Werknemers die plezier hebben in hun werk zijn vaak minder vaak ziek en minder vaak afwezig. Dit leidt tot minder verzuim en een hogere productiviteit. Kortom, werkplezier is de sleutel tot een hogere productiviteit, minder stress, een betere werksfeer en minder verzuim, en ook tot een gezondere en meer succesvolle organisatie.
Onze programma’s zorgen ervoor dat medewerkers prettig blijven werken, zich ontwikkelen en tijdig een volgende stap zetten.
 • Prettig werken– Wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik, en waar kom ik dat het best tot mijn recht. Welke skills zijn waardevol voor mijn toekomst en die van mijn organisatie.
 • Ontwikkelen– Hoe houd je je generieke en vakvaardigheden op peil, en zorg je ervoor dat je voorop blijft lopen in je vakgebied en laat zien welke bijdrage jij kan leveren.
 • Een volgende stap zetten– Je voelt aan dat het tijd is voor een volgende stap. Leer netwerken en durf je te laten zien binnen of buiten je eigen organisatie.
Kijk voor onze actuele klantcasussen op  www.ns.matchcare.nl of www.hollandcasinoloopbaanportaal.nl. Genoeg belangrijke redenen dus om in je eigen organisatie actief aan de slag te gaan met werkplezier.

Verzuim en Re-integratie 2e Spoor

Voorkomen dat mensen thuis komen te zitten doordat ze ziek worden of een burn out krijgen is onze eerste prioriteit. Onze insteek is altijd ervoor zorgen dat medewerkers prettig werken, zich ontwikkelen en tijdig volgende stappen zetten. Maar is iemand al uitgevallen dan doen wij ons best u te ontzorgen en uw medewerker zo goed mogelijk te begeleiden naar werk. Dossieropbouw conform UWV-eisen voorkomt daarbij loonsancties en andere onvoorziene kosten.

Uw medewerker wordt individueel begeleid door een ervaren loopbaanadviseur met arbeidsdeskundige kennis en achtergrond. Door deze achtergrond communiceren onze adviseurs effectief met uw Arboarts, geven deskundig advies over passende beroepen en is onze rapportage optimaal afgestemd op de eisen die het UWV stelt.
De uitvoering van het re-integratie tweede spoortraject wordt zo afgestemd op de situatie van de medewerker. Indien aanvullende ondersteuning nodig is, wordt u daar vooraf over geïnformeerd. Onze ervaring laat zien dat dagelijks actief werken aan een nieuwe baan het snelst tot duurzaam resultaat leidt.

Tijdens tweede spoor wordt de medewerker volgens een concreet stappenplan begeleidt naar een volgende baan. Centraal staat daarbij veerkracht, vaardigheden en het in actie komen van de medewerker. De medewerker wordt gestimuleerd zelf regie te nemen om zo in de kortst mogelijk tijd nieuwe mogelijkheden te zien en een volgende baan te vinden.

Dit levert de volgende voordelen op:

 • Uw medewerker concentreert zich op wat mogelijk is en kijkt vooruit.
 • Uw medewerker heeft snel en betrouwbaar (in)zicht op passende beroepen en de bijbehorende vacatures, waardoor hij/zij gericht solliciteert.
 • Er zijn minder kosten doordat een medewerker door onze aanpak sneller een andere baan accepteert.
 • U ontvangt rapportages die optimaal aansluiten bij de eisen die het UWV stelt, waardoor de kans op een boete vanuit het UWV wordt geminimaliseerd.

Nog vragen over Matchcare en Werkgevers?

  Privacy Instellingen
  Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Sommige cookies worden geplaatst door diensten van derden die op onze pagina's worden weergegeven. Je kunt hiervoor onze Privacy Verklaring raadplegen. Hieronder kun je je voorkeuren instellen.