photo-1522202176988-66273c2fd55f

Voorkomen van verzuim

null
Het gezegde luidt niet voor niets ‘Voorkomen is beter dan genezen’. Welke medewerkers verzuimen minder? Werknemers die eigen regie hebben, goed zijn in samenwerken en daarnaast veranderingen binnen jouw organisatie met veerkracht en doorzettingsvermogen oppakken. De verantwoordelijkheid voor deze karakteristieken ligt zowel bij de werknemer als leidinggevende. Onze aanpak bestaat er uit om beide partijen hierin te trainen. Hiervoor gebruiken een combinatie van workshops en individuele begeleiding.

Het programma bestaat uit:

Workshop voor medewerkers

De eerste stap is een workshop voor medewerkers. Tijdens deze workshop worden werknemers uitgenodigd om na te denken over hun invloed op werk en hoe zij daar zelf invloed op hebben.  Een sleutelonderdeel van onze aanpak bij het voorkomen en behandelen van ziekteverzuim zijn de vier 21-eeuwse vaardigheden. Via het Talent Wheel The Game achterhalen we tijdens de workshop welke vaardigheden sterk ontwikkeld zijn en waar verbetering nodig is. Door een positieve groepsdynamiek te creëren komen de medewerkers met elkaar in gesprek en wordt bewustwording gekweekt over de mogelijkheden om te verbeteren.

Individuele coaching op 21e -eeuwse vaardigheden

Na de startbijeenkomst gaan de medewerkers aan de slag met hun eigen ontwikkelpunten. Met behulp van het online Fit programma en de begeleiding van onze Matchcare coaches ontdekt elke deelnemer hoe men regie neemt en beter samenwerkt.

Per medewerker worden online trainingen aangeboden (Skillstown) die hem of haar in staat stellen verzuim te voorkomen. Deze zijn op het gebied van:

  • Ergonomie
  • Fit op kantoor
  • Gezondheid
  • Werkgeluk
  • Loopbaanontwikkeling
Veranker bijeenkomst

Het programma wordt afgesloten met een Verankerbijeenkomst. Hier wordt teruggekeken op de gestelde doelen en resultaten. Successen worden dan uiteraard gevierd.

Tot slot spreken de deelnemers zich uit over bestendiging van het nemen van regie over hun eigen ontwikkeling.

Ziekteverzuim terugdringen met 21e -eeuwse vaardigheden
Steeds meer werknemers lopen tegen een Burnout aan of zijn op z’n minst overspannen. Wat veroorzaakt dit? Toenemende werkdruk, gevoelens van stress en een overvloed aan keuzes zorgen ervoor dat werknemers sneller tegen de klippen aanlopen. Met als gevolg dat mensen bij vage klachten ervoor kiezen te verzuimen. Bij grip op de eigen werksituatie is deze keuze te voorkomen.

Met ons programma zorgen wij ervoor dat de werknemers binnen jouw organisatie de middelen krijgen om deze grip te ontwikkelen. Samen met veerkracht en doorzettingsvermogen om tegenslagen en veranderingen vol verve te doorstaan.

Voorbeeld
Voorkomen is beter dan genezen

” Bij een van onze opdrachtgevers bleek dat door middel van de quickwins op de lopende langdurig verzuimdossiers (10) de duur van het verzuim met 20-120 dagen verkort kon worden. En het sanctierisico werd teruggebracht naar 0%. Per dossier werd er een besparing gerealiseerd van gemiddeld € 12.000, =

In totaal een besparing van € 120.000, =. Door invoering van de verbeterpunten en het introduceren van een preventieve aanpak is een structurele daling van het verzuim mogelijk van 1,5%. Dit zorgt voor een structurele besparing op de verzuimkosten van € 300.000, = per jaar. ” 

Wil je meer informatie over het programma rondom voorkomen van verzuim?
Vul onderstaand formulier in en we nemen z.s.m. contact met je op .
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Of contacteer Henk
Henk Adam, Mananger Matchcare

Henk Adam

Manager Training & Coaching

06 514 557 73
henk.adam@matchcare.nl

Contact

null
Vul onderstaand formulier in en we nemen z.s.m. contact met je op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Artikelen en blogposts

Privacy Instellingen
Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Sommige cookies worden geplaatst door diensten van derden die op onze pagina's worden weergegeven. Je kunt hiervoor onze Privacy Verklaring raadplegen. Hieronder kun je je voorkeuren instellen.