Scroll Top
Matchcare verzuim oplossingen

Grip op Verzuim

null

Moeite om grip op ziekte verzuim in jouw organisatie te krijgen? Matchcare biedt de oplossing!

Het ziekte verzuim percentage in Nederland ligt rond de 4%. Zie je bij jouw organisatie het percentage verzuim snel oplopen boven dit gemiddelde? Of probeer je al geruime tijd tevergeefs het aantal medewerkers dat onder de arbo valt te verminderen? Matchcare kijkt graag met jou én de betreffende medewerkers om het verzuim op een snelle, menselijke manier zo laag mogelijk te krijgen!

Onze verzuimaanpak:

  • Mensgericht
  • Proactief
  • Gaat uit van de mogelijkheden die de medewerker wél bezit
  • Is Poortwachter proof en voorkomt een loonsanctie van het UWV
  • Gericht op medewerker én opdrachtgever
  • Gaat zo snel mogelijk op zoek naar een werkervaringsplek

Hoe wij als Matchcare ziekte verzuim aanpakken
Wij bieden jouw organisatie de ondersteuning om je medewerkers het beste uit hun zelf te laten halen. Daarbij hoort een laag verzuim percentage. Ons Verzuim Programma is een nieuwe manier van kijken naar ziekte verzuim waarbij medewerkers worden gestimuleerd aan de hand van de 21-eeuwse vaardigheden om zelf de regie te nemen, mee te gaan in de veranderingen en effectief samen te werken.

Deze 21-eeuwse vaardigheden zijn:

  • Eigen Regie
  • Verandervermogen
  • Sociale Vaardigheden
  • Mediawijsheid

Deze vaardigheden zijn de sleutel in het terugdringen van ziekteverzuim. Hoe pakken we dat aan?

We kijken met de medewerker welke vaardigheden hij/zij beheerst en gaan zo op zoek naar alternatieve werkzaamheden. De focus hierin ligt zicht te krijgen op wat de medewerker wél kan. Onze ervaring leert dat deze positieve insteek bevrijdend werkt en men zich openstelt om deze verschillende mogelijkheden te gebruiken om uit verzuim te komen. Zo wordt de periode dat een medewerker onder de Arbo valt verkort. Daarnaast bieden we natuurlijk ondersteuning in de vorm van re-integratie 1e en 2e spoor begeleiding en arbeidsdeskundig onderzoek

Testimonial
Ervaring van Humankind 

” De samenwerking met Matchcare is een aantal jaren geleden gestart met het inzetten van Verzuim trajecten, maar is inmiddels uitgebreid met talentenscans en outplacement.

Het fijne aan deze samenwerking is dat we goed op 1 lijn zitten qua visie op werk / inzetbaarheid: denkend vanuit mogelijkheden en talenten van mensen. Ook merken we als opdrachtgever dat telkens goed met ons wordt meegedacht: of het nu gaat om een individuele case, het bespreken van (nieuwe) diensten of qua processen en communicatie.  De lijnen zijn kort en trajecten kunnen snel gestart worden.  We zijn heel tevreden over de samenwerking.” 

Kerty Jacobs

Adviseur Mens & Ontwikkeling, Humankind

Cijfers
50%

Verzuim is afgelopen 4 jaar met bijna 50% toegenomen.

30%

Van de langdurige ziekmeldingen heeft 30% alleen een medische oorzaak.

70%

Bij de overige 70% spelen naast fysieke gezondheidsproblemen ook andere onopgeloste kwesties een rol.

Direct in contact
[gravityform id=”22″ title=”false” description=”false” ajax=”false”]
Wil je meer informatie?

Neem dan contact op met de Matchcare Servicedesk op 030-6029412.

Zij brengen u in contact met een van onze verzuim experts bij u in de buurt.

Graag bieden wij de juiste oplossing voor u en uw medewerkers,

Henk Adam

Artikelen en blogposts

Privacy Instellingen
Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Sommige cookies worden geplaatst door diensten van derden die op onze pagina's worden weergegeven. Je kunt hiervoor onze Privacy Verklaring raadplegen. Hieronder kun je je voorkeuren instellen.