Matchcare verzuim oplossingen

Grip op Verzuim

null

Verzuimbegeleiding zonder zorgen? Dat kan met Matchcare.

Met Matchcare heeft u één contactpersoon en wordt uw medewerker door een vaste coach begeleid. Onze verzuimaanpak is mensgericht, pro-actief en gaat uit van  de mogelijkheden die uw medewerker wel heeft. Daarbij zorgen we voor sluitende dossiervorming zodat een loonsanctie van het UWV voorkomen wordt.

Matchare's verzuim aanpak
Matchcare biedt aan organisaties de ondersteuning om hun medewerkers het beste uit zichzelf te laten halen. Daarbij hoort een laag verzuimpercentage. Ons Verzuim programma is een nieuwe manier van kijken naar verzuim waarbij medewerkers op basis van de 21e -eeuwse vaardigheden worden gestimuleerd zelf regie te nemen, mee te gaan in verandering en effectief samen te werken. Dit helpt bij het voorkomen van verzuim en verkorten van verzuim.  Daarnaast bieden wij natuurlijk ondersteuning in de vorm van re-integratie 1 en 2e spoor begeleiding en arbeidsdeskundig onderzoek.
Voorbeeld
Voorkomen is beter dan genezen

” Bij een van onze opdrachtgevers bleek dat door middel van de quickwins op de lopende langdurig verzuimdossiers (10) de duur van het verzuim met 20-120 dagen verkort kon worden. En het sanctierisico werd teruggebracht naar 0%. Per dossier werd er een besparing gerealiseerd van gemiddeld € 12.000, =

In totaal een besparing van € 120.000, =. Door invoering van de verbeterpunten en het introduceren van een preventieve aanpak is een structurele daling van het verzuim mogelijk van 1,5%. Dit zorgt voor een structurele besparing op de verzuimkosten van € 300.000, = per jaar. ” 

Cijfers
50%

Verzuim is afgelopen 4 jaar met bijna 50% toegenomen.

30%

Van de langdurige ziekmeldingen heeft 30% alleen een medische oorzaak.

70%

Bij de overige 70% spelen naast fysieke gezondheidsproblemen ook andere onopgeloste kwesties een rol.

Direct in contact
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wil je meer informatie?

Neem dan contact op met de Matchcare Servicedesk op 030-6029422.

Zij brengen u in contact met een van onze verzuim experts bij u in de buurt.

Graag bieden wij de juiste oplossing voor u en uw medewerkers,

Henk Adam

Artikelen en blogposts

Privacy Instellingen
Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Sommige cookies worden geplaatst door diensten van derden die op onze pagina's worden weergegeven. Je kunt hiervoor onze Privacy Verklaring raadplegen. Hieronder kun je je voorkeuren instellen.