Teamontwikkeling als basis
voor groei en performanceverbetering

Samen sta je sterk!
Bij veel organisaties wordt dan ook terecht ingezet op samenwerken binnen teams.

Wij geloven dat samenwerking en teamperformance versterkt wordt door aandacht te geven aan de ontwikkeling van een team. Een groep mensen bij elkaar zetten is makkelijk, maar als een team samen werken vergt extra inspanningen en meestal flinke stappen. Wat maakt dat jullie een team zijn? Wie of wat voor soort team willen jullie zijn? Bewustwording zien wij als een belangrijke eerste stap. Vervolgens zetten wij in op samen verder groeien: “Wat heeft het team of individueel teamlid nodig om bij het gewenste doel te komen?”, om vervolgens concreet doelen te realiseren.  

Op deze pagina lees je meer over teamontwikkeling, groei in performance, mooie praktijk casussen en welke mogelijkheden die bieden voor het realiseren van high performance binnen jouw team of organisatie.


Teamsessie peak experience en high performen | High performance teamtraining

Teamsessie peak experience en high performen

Wil jij ook high performen met je team? Speciaal voor het bedrijfsleven hebben wij samen met Gerd-Jan Poortman een teamsessie peak experience en high performen ontwikkeld. Laat je inspireren en motiveren door de ervaringen van Gerd-Jan Poortman, opgedaan tijdens de Volvo Ocean Race. De situatie waarin de zeiltalenten prestaties leveren, verschillen niet zoveel van de situaties in het bedrijfsleven en zullen daarom makkelijk te vertalen zijn naar situaties in het werk. Samen met de teamtrainer van Matchcare ga je vervolgens aan de slag met het bepalen van de teamkernwaarden op basis van ieders beste en slechtste teamervaring.

Gerd-Jan Poortman heeft als oceaanzeiler drie keer meegedaan aan de race en is daarnaast high performance coach en schipper van verschillende topteams, waaronder het talententeam van het Rotterdam Offshore Sailing Team. Hij weet als geen ander hoe je: 

  • het meeste uit een team haalt;
  • elke individu maximaal motiveert;
  • talent ontplooit;
  • beter wordt, ook al denk je dat je maximaal performed. 

De teamsessie neemt ongeveer een dagdeel in beslag. 


Waarom Gerd Jan Poortman inhuren als spreker?

Gerd-Jan Poortman is een zeer enthousiaste spreker en kan vele thema’s in zijn presentatie verwerken. Zo vertelt Gerd-Jan graag over zijn ervaringen in de Volvo Ocean Race, leiderschap, samenwerking en high performen met een team, communicatie en ontwikkeling. Gerd-Jan zijn presentaties worden ondersteund door het gebruik van voorbeelden, anekdotes en indrukwekkend beeldmateriaal.


High performance teamtraining “Teamwork begint bij jezelf’

Tussen Matchcare & Gerd-Jan Poortman, drievoudig deelnemer aan de Volvo Ocean Race, is een bijzonder samenwerkingsverband ontstaan waarin we ons enthousiasme en vooral krachten bundelen als het gaat om versterking van teams en talentontwikkeling van aanstormend talent. WE BY ME. Dat is waar wij in geloven.

Tijdens onze high performance teamtraining voor managementteams bootsen we een zeilwedstrijd na en ga je samen virtueel de boot op. Tijdens de wedstrijd doorloop je als team alle facetten van teamperformance.

Wist u dat…

In HR praktijk waardevolle bijdragen te lezen zijn van Lidewey van der Sluis, hoogleraar Strategisch Talentmanagement aan de Nyenrode Business Universiteit. Zij betoogt dat ‘Strategisch talentmanagement gaat weliswaar om kennis en kunde maar vooral om het karakter’.

Binnen onze training team DNA staat juist dit ‘karakter’ centraal. Weet jij welke teamrollen oververtegenwoordigd zijn in jouw team? Welke ontbreken? Wat drijft de individuele teamleden tot het realiseren van jullie teamdoel? Ga samen op ontdekking uit.

In de media

"Wij gaan een wezenlijke bijdrage leveren aan het samenbrengen en versterken van talent binnen teams"

High performen met een team. Misja Baks en Gerd-Jan Poortman vertellen over de samenwerking van Matchcare en WE BY ME.

Lees het interview

Sneakpreview Teamtraining bij Akzonobel

Op 11 januari 2018 organiseerde Matchcare in Teambase Akzonobel een sneak-preview van haar high performance teamtraining ‘Teamwork begint bij jezelf’. ‘Aan boord’ passeerden diverse elementen van high performance de revue die we tijdens de training verder vertalen naar organisatiecontext.

Een terugblik