Matchcare verkorten van verzuim
null
Als het verzuim langer duurt is de uitvoer van het wettelijk kader van belang. Matchcare ondersteunt daarbij met 1e spoor, 2e spoor en arbeidsdeskundige ondersteuning.  Zie hieronder de inhoud van dit programma.
1e en 2e spoor

Verzuimende medewerkers worden individueel begeleid waarbij de nadruk vanzelfsprekend ligt op werkhervatting binnen of buiten de organisatie. Tijdens het 1e spoor ligt de begeleiding over het algemeen bij de manager en kan de coach van Matchcare over de schouder meekijken.

In het 2e spoor zal het initiatief bij de coach van Matchcare liggen wordt de medewerker zo snel mogelijk naar werkhervatting (buiten de organisatie) begeleid. De Coach ziet toe op UWV conforme rapportage en werkwijze en zet het Matchcare kennis en expertise centrum in voor ingangen bij andere werkgevers. Verdere uitleg hierover vindt u hieronder.

Aan de slag met 2e spoor

Voorkomen dat mensen thuis komen te zitten doordat ze ziek worden of een burn-out krijgen, is onze eerste prioriteit. Is iemand al uitgevallen dan doen wij ons best u te ontzorgen en uw medewerker zo goed mogelijk te begeleiden naar werk. Dossieropbouw conform UWV-eisen voorkomt daarbij loonsancties en andere onvoorziene kosten.

Uitvoering van re-integratie tweede spoor

Uw medewerker wordt individueel begeleid door een ervaren loopbaanadviseur met arbeidsdeskundige kennis en achtergrond. Door deze achtergrond communiceren onze adviseurs effectief met uw Arbo arts, geven deskundig advies over passende beroepen en is onze rapportage optimaal afgestemd op de eisen die het UWV stelt.

De uitvoering van het re-integratie tweede spoortraject wordt afgestemd op de situatie van de medewerker. Indien aanvullende ondersteuning nodig is, wordt u daar vooraf over geïnformeerd. Onze ervaring laat zien dat dagelijks actief werken aan een nieuwe baan het snelst tot duurzaam resultaat leidt.

Aanpak

Tijdens het tweede spoor traject, wordt de medewerker volgens een concreet stappenplan begeleidt naar een volgende baan. Centraal staat daarbij veerkracht, vaardigheden en het in actie komen van de medewerker. De medewerker wordt gestimuleerd zelf regie te nemen om zo in de kortst mogelijk tijd nieuwe mogelijkheden te zien en een volgende baan te vinden.

Dit levert de volgende voordelen op:

  • Uw medewerker concentreert zich op wat mogelijk is en kijkt vooruit.
  • Uw medewerker heeft snel en betrouwbaar (in)zicht op passende beroepen en de bijbehorende vacatures, waardoor hij/zij gericht solliciteert.
  • Er zijn minder kosten doordat een medewerker door onze aanpak sneller een andere baan accepteert.
  • U ontvangt rapportages die optimaal aansluiten bij de eisen die het UWV stelt, waardoor de kans op een boete vanuit het UWV wordt geminimaliseerd.
Arbeidsdeskundige ondersteuning

Het arbeidsdeskundig onderzoek geeft u, afhankelijk van de situatie en uw wensen, inzicht in uiteenlopende situaties rondom ziekte en re-integratie. We noemen de beperkingen, maar ook de kansen die uw werknemer heeft. Deze kansen liggen binnen of buiten uw organisatie. U

Wanneer wordt een arbeidsdeskundig onderzoek ingezet?

Als een werknemer zijn werk door beperkingen niet of niet goed meer kan doen. Het doel van een arbeidsdeskundig onderzoek is het vaststellen van de arbeidsmogelijkheden van de werknemer. Een arbeidsdeskundig onderzoek kan helderheid verschaffen wanneer een werknemer (langdurig) ziek is. De volgende punten komen aan bod:
• Is werkhervatting mogelijk, en zo ja, kan dit binnen de eigen organisatie of moet er een nieuwe werkgever worden gezocht?
• Als duidelijk is wat de medewerker aankan en wat verwacht mag worden, worden oplossingen geformuleerd.
• De arbeidsdeskundige adviseert over mogelijkheden binnen het eigen werk (spoor 1) en een eventueel re-integratietraject (spoor 2).

Ten eerste

De arbeidsdeskundige bekijkt eerst de Functionele Mogelijkheden Lijst (FML) van de medewerker. Deze is opgesteld door een bedrijfsarts. Hierin staat informatie over persoonlijk functioneren, sociaal functioneren, omgevingseisen, fysieke en mentale mogelijkheden en aanbevolen werktijden. Op basis hiervan weet de arbeidsdeskundige welke mogelijkheden de medewerker wel of niet heeft.

Gesprekken met werkgever

en werknemer De arbeidsdeskundige heeft gesprekken met de werknemer en de werkgever bij voorkeur op de werkplek. Zo kan de arbeidsdeskundige een goede indruk krijgen van de werkomstandigheden. Hij of zij stelt een rapportage op met antwoorden op de volgende vragen:
• Is de werknemer nog geschikt voor de eigen functie, of kan hij weer geschikt worden?
• Zo nee; kan de eigen functie worden aangepast met behulp van voorzieningen?
• Zo nee; zijn er andere arbeidsmogelijkheden beschikbaar bij de eigen werkgever?
• Zo nee; zijn er mogelijkheden bij andere werkgevers waarvoor de werknemer wel geschikt is, of geschikt gemaakt kan worden?

Helder advies

De totale procedure van het uitvoeren van het arbeidsdeskundig onderzoek tot het aanleveren bij de werkgever bedraagt drie weken.
Met het arbeidsdeskundig advies kunnen werkgever en werknemer de volgende stap zetten. Namelijk of er spoor 1 (terugkeer in eigen werk) of spoor 2 (bemiddeling naar ander werk) gevolgd moet worden.
Ook wordt er aan de hand van dit advies bekeken in hoeverre er specifieke wetsbepalingen van toepassing zijn. Voorbeelden hiervan zijn subsidiemogelijkheden of de gevolgen van een al bestaande arbeidsongeschiktheidsstatus.

Wil je meer informatie over het programma rondom verkorten van verzuim?
Vul onderstaand formulier in en we nemen z.s.m. contact met je op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Of contacteer Henk
Henk Adam, Mananger Matchcare

Neem contact op met:

Henk Adam

Manager Training & Coaching

06 514 557 73

henk.adam@matchcare.nl

Artikelen en blogposts

Contact

null
Vul onderstaand formulier in en we nemen z.s.m. contact met je op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Privacy Instellingen
Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Sommige cookies worden geplaatst door diensten van derden die op onze pagina's worden weergegeven. Je kunt hiervoor onze Privacy Verklaring raadplegen. Hieronder kun je je voorkeuren instellen.