Vastlopen in je werk: Het overkomt de besten

Hay HilkensBewust beslissen, Blogartikelen, Eigen regie, Ontwikkeling0 Reacties

Vastlopen in het werk - het overkomt de besten
Even voorstellen: de zoekende Peter

Peter is een HRM medewerker van 29 jaar en werkt bij een klein logistiek bedrijf met 36 werknemers. Tijdens ons kennismakingsgesprek wordt al snel duidelijk dat Peter zoekende is. Hij spreekt uit dat hij de laatste tijd steeds minder plezier in zijn werk ervaart. Goed dat hij het aangeeft; door deze uitspraak krijgt ons gesprek een duidelijke en mooie wending.

Wondervragen van een coach

Als coach stel je bepaalde ‘wondervragen’, zodat je snel samen op tafel krijgt waar de schoen wringt. Zo vroeg ik Peter: ‘wat mis jij in werk en/of privéleven?’, ‘Waar loop je tegen aan?’, ‘Wat zou het effect kunnen zijn wanneer je nu geen stappen begint te zetten?’. Deze vragen zijn gericht op het versterken van zijn bewustwording, waardoor de bereidheid om tot actie over te gaan bij hemzelf vandaan komt. Al snel werd duidelijk waar de schoen wrong.

Deel dit artikel

Peters loopbaandipje

Peter vond dat hij stilstond in zijn werk. Dit kwam mede doordat hij (intern) geen HRM sparringspartner had, terwijl hij wel veel behoefte heeft aan feedback en bevestiging. De oplossing heeft hij uiteindelijk zelf geformuleerd. Hij besloot contact op te nemen met oud-studiegenoten en stelde voor een HRM-clubje op te richten. Nu consulteert hij leden van dit clubje met betrekking tot specifieke casuïstiek. Voor Peter bleek dit heel belangrijk, aangezien hij nu op elk moment een klankbord voor feedback en/of bevestiging beschikbaar heeft. Het komt ook steeds vaker voor dat leden van de club hem voor advies bellen – iets wat hem veel vertrouwen geeft in eigen kunnen.

Eigen verantwoordelijkheid over je loopbaan

De valkuil van menig coach is om te snel met oplossingen te komen. Soms werkt dit en is het voldoende om het proces van verandering op gang te brengen. Echter, bij Matchcare gaan we uit van de eigen verantwoordelijkheid en het bevorderen van structurele zelfredzaamheid. In het coachtraject ga ik dan ook altijd samen met de kandidaat op zoek naar een antwoord. Hiermee krijg je echt verandering opgang die binnenin de kandidaat verankerd is.

Op training, voor meer plezier in je werk!

Voor iedereen die behoefte heeft aan meer inspiratie, informatie en handvatten op dit vlak: de interactieve training ‘Plezier in je werk’ van 1 dagdeel wordt op diverse plaatsen in het land, door verschillende trainers van Matchcare gegeven. Onze trainingen zijn interactief, bevatten zowel theorie als oefening en zorgen voor een goede dosis positieve energie. We houden ook altijd oog voor groepsdynamiek, zodat iedereen er het beste uithaalt. Een belangrijk uitgangspunt voor ons hierbij is dat de kandidaat daadwerkelijk haalbare stappen gaat zetten gericht op het realiseren van een effectieve verandering. Onze meetlat is het SMART actieplan (specifiek meetbaar acceptabel realistisch en tijdgebonden). Dit alles met het doel dat de deelnemers na de training power en vitaliteit terugvindt in zijn of haar loopbaan. Meer info of aanvragen? Klik hier.

‘Ik voel weer power’

Peter nam ook deel aan de training ‘Plezier in je werk’. In ons laatste coachgesprek gaf hij aan dat de training hem geholpen had om uit zijn ‘cocon’ te komen: “Ik ben weer in beweging, heb mijn gedachte geordend en voel weer veel power”. Voor mij als coach is dat de ultieme beloning.


Voorproefje van de training

Wist je dat:

Gelukt door de volgende factoren wordt beïnvloed?

  • Voor 50% door aanleg of temperament (genetisch)
  • Voor 10% door de omstandigheden
  • Voor 40% door je eigen doen en laten

Wat kun jij doen voor die 40%?

  • Energiemanagement
  • Leuke dingen doen
  • Complimenten geven

Houd ook af en toe een grote schoonmaak

  • Fysiek – zorg voor je lichaam
  • Mentaal – zorg voor je geest
  • Spiritueel – zorg voor je ziel

Hoe gelukkig voel jij je in je werk momenteel?

Sluit je werkdag af met jouw TA-DA-lijst.
Ga naar Matchcareer.nl en download gratis de TA-DA-lijst


Hay Hilkens

Hay Hilkens is trainer en coach bij Matchcare. Met aandacht, deskundigheid en resultaat, ontwikkelt hij talent en teams binnen organisaties, op het gebied van waarde en wendbaarheid - ook ten tijde van belangrijke veranderingen. Hij ziet het als zijn missie om altijd ontwikkelingsgericht samen met de medewerker(s) en organisatie te kijken naar de mogelijkheden, zodat de juiste beslissingen genomen kunnen worden.

Hay op LinkedIn

CMI-gecertificeerd professional in Coaching | Loopbaanadvies | Outplacement | Teamontwikkeling

LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *