Matchcare bussiness intelligence consultant

Vacature: Data Analist

Ben jij zelf startend en bouw je graag mee aan de organisatie in de rol van Data Analist? Dan zou deze vacature wel eens jouw volgende uitdaging kunnen zijn.

Matchcare is als loopbaanpartner continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten voor alle Nederlanders en hun loopbaan. Wij zijn in heel Nederland actief op het gebied van loopbaan- en talentontwikkeling. Matchcare is een organisatie met circa 35 medewerkers. Onze klanten zijn bedrijven, overheidsinstanties, sectorfondsen en samenwerkingsverbanden. Daarnaast begeleiden wij individuen met loopbaanvraagstukken. Matchcare is dé loopbaan partner met als missie: mensen en hun organisaties prettig te laten werken, zich te ontwikkelen en kansen te bieden om tijdig een volgende stap te zetten.

Wat ga je doen?

Je bent  verantwoordelijk voor de inzet, ontsluiting en analyse van de arbeidsmarktcontent. Dit betekent het databeheer van de in de applicaties gebruikte of verzamelde content, optimalisatie van het gebruik hiervan en analyse en rapportage voor alle mogelijke doeleinden binnen de organisatie.

Als loopbaanpartner beschikken wij over ontzettend veel, interessante en actuele data. Daar halen we nog lang niet alles uit maar dat is wel onze ambitie en daar hebben we jou voor nodig. Onze data gaat over de arbeidsmarkt, wij bieden inzicht en geven mensen advies over hun volgende loopbaanstap. Maar we doen en kunnen ook veel meer dan dat. We zien onszelf als de loopbaanpartner waarbij ieder individu een leven lang leert en wij op basis van onze data niet alleen voorspellen vanuit de historie, maar juist ook vooruit kijken vanuit die data. We dagen je uit om nieuwe inzichten te creëren vanuit de grote hoeveelheid arbeidsmarktdata die tot je beschikking staat. Daarmee bedienen we individuen maar ook organisaties. Onze ambitie is groot en de kansen zijn enorm. Aan jou de taak om deze te benutten; je gaat het team groter maken en producten neerzetten rondom onze data.

Wij zoeken een data analist die zichzelf herkent in het volgende:

 • Je hebt HBO of WO werk- en denkniveau
 • Je beschikt over aantoonbare, relevante en meerdere jaren werkervaring in eenzelfde functie
 • Je hebt kennis van SQL, datawarehousing en ETL; kennis van R is een pré
 • Ervaring met functioneel en/ of technisch ontwerp
 • Je voelt je thuis in een dynamische omgeving
 • Je wilt graag een maatschappelijke bijdrage leveren
 • Je bent niet bang om in roerige tijden in te stappen en te bouwen aan een mooie toekomst
 • Je bent een teamspeler en communicatief vaardig
 • Je bent net zo ambitieus als ons en steekt graag de handen uit de mouwen
 • Je beschikt over een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
 • Je bent minimaal 32 uur per week beschikbaar

Wat kun je van ons verwachten?

Bij Matchcare hebben we oog voor elkaar waarbij wij elkaar uitdagen, inspireren en versterken om te blijven ontwikkelen en relevant te kunnen zijn. We bieden het volgende:

 • Prettig werken in een veelzijdige en uitdagende functie in een gemotiveerd team, bestaande uit gezellige en betrokken collega’s, die altijd klaar staan om je te helpen
 • Door de goede en open werksfeer is het goed mogelijk om je te ontwikkelen
 • We bieden je graag een mooie uitdaging en veel vrijheid om stappen te zetten met het beste product en de beste organisatie
 • Passende arbeidsvoorwaarden waaronder een bonus afhankelijk van het succes van de organisatie
 • Een goede balans tussen werk en privé waarbij thuiswerken nu de norm is maar in de toekomst onderdeel blijft van je werkweek
 • We hebben veel interesse in elkaar, daarom organiseren we nu regelmatig online momenten zoals een pubquiz, en als het weer mogelijk is zien we elkaar tijdens wandelingen, spelletjesavonden, sportuitjes, maandelijkse updates en nog meer.

Is je interesse gewekt?

Ben je enthousiast? Laat het ons weten! Wij ontvangen graag jouw cv en motivatie (brief, video of anders) via sollicitatie@matchcare.nl. Heb je interesse om te solliciteren en heb je nu al een vraag? Neem gerust contact op met Tim de Vries op telefoonnummer 030-6029400.

Privacy Instellingen
Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Sommige cookies worden geplaatst door diensten van derden die op onze pagina's worden weergegeven. Je kunt hiervoor onze Privacy Verklaring raadplegen. Hieronder kun je je voorkeuren instellen.