Terugblik netwerkbijeenkomst Mobiliteit Utrecht – 7 maart 2019

Leontine de KoningBlogartikelen, UncategorizedLeave a Comment

 

Donderdag 7 maart hebben we samen met Mobiliteit Utrecht een onvergetelijke netwerkbijeenkomst gehad. Hierbij treffen jullie een terugblik van de dag in vogelvlucht:

De kick of was ‘Actief met Talent’, ervaar hoe je je stem gebruikt om zelf regie te nemen en samen te werken. Met deze talenten nam Martinique Visser ons mee in de werking van het Talentwheel. Het Talentwheel staat voor de 21e century skills en hoe je deze inzet om duurzaam inzetbaar te zijn. Deze aanpak is met name geschikt om medewerkers te inspireren en beweging te krijgen. Ook zet Matchcare dit in bij projecten ter voorkomen van burn-out en bij verzuimpreventie.

Strategische skills planning zorgt voor betere bezetting

Strategische skills planning door KPN en Matchcare. Misja Bakx en Maarten Emons hebben verteld over laatste ontwikkelingen op het gebied van machine learning en hoe dat strategische personeelsplanning verandert in strategische skills planning. Bij KPN heeft dit geleid tot een gerichtere ontwikkeling van personeel en een betere bezetting. Hoewel dit onderwerp voor veel deelnemers wat abstract lijkt, heeft de aanpak zich bij KPN al bewezen. Organisaties die zich voorbereiden op toekomstige ontwikkeling en verandering worden dan ook van harte uitgenodigd deel te nemen aan het regionaal skills onderzoek.

Is jullie organisatie ook bezig met HR analytics en skills planning om personeel voor te bereiden op de toekomst? Dan komen we graag een keer op de koffie om jullie inzichten met die van ons te matchen. Laat hier je gegevens achter en we nemen contact met je op.

In beweging met a.s.r.

Aansluitend bij de mooie a.s.r reclame op radio en tv vertelden Fred Beemer en Maaike van der Laar dat ook voor werken aan duurzame inzetbaarheid de tijd van doen is aangebroken. Door invulling te geven aan hun droom om gedwongen mobiliteit te voorkomen is een nieuwe dynamiek ontstaan in het a.s.r. careercenter. De loopbaancoach wordt ontwikkelcoach en is voor iedereen in de organisatie bereikbaar. Zo kan iedere medewerker optimaal werken aan een duurzame loopbaan binnen en buiten a.s.r.

Fred Beemer en Maaike van der Laar in aanloop naar hun inspirerende presentatie.

Share this Post

Verleiden en activeren in de energiesector.

André van den Eventuin nam ons mee in het succes in de energie sector. Door een sprintaanpak met 15 contactmomenten per doelgroep zijn in 2 jaar tijd ruim 4.000 van de 12.000 medewerkers binnen de verschillende energiebedrijven verleid deel te nemen aan het ontwikkelprogramma Talent in the lead. Resultaat is dat mensen beter in hun werk zitten, minder verzuimen en actief deelnemen aan ontwikkeling. Organisaties die hun blik richten op de toekomst en werk maken van veranderingen kunnen niet meer zonder zo’n verleidelijke aanpak.

Fotoverslag

Ruim 80 leden van Mobiliteit Utrecht waren aanwezig tijdens de netwerkbijeenkomst op 7 maart.

Bedankt voor jullie komst

Ook wij kijken terug op een hele geslaagde bijeenkomst. Bedankt voor jullie deelname en positieve energie!

En ook op social media werd er actief genetwerkt.

Share this Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *