Scroll Top

Het TalentWheel©

null
Organisaties veranderen. Er wordt steeds meer gedacht vanuit rollen, talenten en vaardigheden in plaats vanuit functies. De digitalisering heeft grote impact op hoe medewerkers hun werkzaamheden uitoefenen en daarbij wordt werk steeds vaker in wisselende multidisciplinaire teams belegd. Het is daarom van belang dat werknemers continu aandacht hebben voor de ontwikkeling van hun 21e-eeuwse vaardigheden. De belangrijkste 21e-eeuwse vaardigheden hebben we gegroepeerd in het TalentWheel©.
De 4 kwadranten van het TalentWheel©

Eigen regie

 

Ook wel zelfmanagement genoemd. Hierbij staat de vraag centraal of medewerkers in staat zijn om zelfsturing te geven aan hun werk en loopbaan. Van werknemers van de toekomst wordt verwacht dat zij initiatief tonen, kritisch zijn, doelen stellen én halen en in staat zijn om hun eigen werk te organiseren.

Volgende

Mediawijsheid

 

Steeds meer functies hebben een aanzienlijke informatie-component. De hoeveelheid informatie die op een dag verwerkt wordt en de hoeveelheid informatiebronnen neemt alleen maar toe. Ook het deelnemen aan online netwerken om informatie te delen en om van te leren zijn essentiële onderdelen geworden van ‘het werk van de toekomst’.

Volgende

Sociale Vaardigheden

 

Wisselende teams vragen van medewerkers dat zij goed kunnen samenwerken. Ze moeten snel kunnen verwoorden wat zij belangrijk vinden en waar zij voor staan. Impact maken met een goede presentatie door medewerkers maakt het verschil.

Volgende

Verandervermogen

 

Om succesvol te functioneren moeten medewerkers en organisaties, agile (wendbaar) zijn en beschikken over veranderkracht. Creatief blijven werken aan ontwikkeling, aanpassingsvermogen en het om kunnen gaan met wisselende omgevingen is hierbij van groot belang.

Volgende

Waarom de ontwikkeling van 21e-eeuwse vaardigheden zo belangrijk is
Trainingen rondom 21e-eeuwse vaardigheden

Matchcare biedt een breed scala aan trainingen gericht op de ontwikkeling van 21-ste eeuwse vaardigheden.

Onze trainingen helpen de basisvaardigheden van het TalentWheel verder te ontwikkelen. Zo haal jij het beste uit jezelf en zorg je dat je op een gezonde en gemotiveerde manier kunt blijven werken. Nu en in de toekomst.

Maak werk van talent en ga aan de slag met onze trainingen.

TalentOntwikkelScan
De TalentOntwikkelScan geeft op basis van persoonlijkheid, talenten, competenties, werkstijlen en vaardigheden inzicht in jouw sterke en eventuele ontwikkelpunten.

Haal het beste uit jezelf en blijf zo op een gezonde en gemotiveerde manier werken. Ontdek ontwikkelmogelijkheden, krijg feedback en verstek je positie op de arbeidsmarkt. De TalentOntwikkelScan kun je online thuis maken op ons TalentCenter Werkplanet.

Het TalentWheel© is de basis voor een leven lang met plezier werken en ontwikkelen.

Privacy Instellingen
Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Sommige cookies worden geplaatst door diensten van derden die op onze pagina's worden weergegeven. Je kunt hiervoor onze Privacy Verklaring raadplegen. Hieronder kun je je voorkeuren instellen.