Scroll Top
Matchcare header trainingen

De TalentOntwikkelScan voor talentmanagement

null
Maakt het potentieel zichtbaar en geeft richting

De TalentOntwikkelScan geeft jou en je medewerker antwoord op vragen als: ‘Wat zijn mijn drijfveren, welke karaktereigenschappen maken mij uniek, wat is de meerwaarde daarvan, hoe kan ik deze het best benutten in mijn huidige functie en welke andere functie past het beste bij mij’?

Brengt de ontwikkelbehoefte in kaart

Gaan medewerkers vanzelf mee in de ontwikkeling van uw organisatie of is ontwikkeling nodig? De Talentontwikkelscan geeft duidelijkheid. Met de TalentOntwikkelScan breng je de talenten van je medewerkers in kaart en is direct duidelijk waar ontwikkeling nodig is. Zo zijn leer- en ontwikkelkansen overzichtelijk gepresenteerd.

Ondersteunt de selectieprocedure

Objectief inzicht in talenten van kandidaten tijdens (interne) sollicitaties kan met de TalentOntwikkelScan. De TalentOntwikkelScan geeft advies over de geschiktheid voor de functie of dat het het beter is naar een andere functie uit te kijken.

Voorbeeld rapport van een TalentOntwikkelScan inzien? Downloaden kan hier. 

Wat is een TalentOnwikkelScan en waaruit is deze opgebouwd?
null

De Talentontwikkelscan beschikt over de meest relevante psychologische testen en is opgebouwd uit 3 onderdelen:

  • persoonlijke eigenschappen en werkstijlen,
  • 21e-eeuwse vaardigheden,
  • en welke werkzaamheden goed of minder goed passen.

Uniek is dat de TalentOntwikkelScan aan de medewerker de mogelijkheid biedt om feedback te vragen. Zo kunnen collega’s, vrienden of leidinggevende aangeven hoe zij de talenten en competenties van de medewerker ervaren.

Binnen de TalentOntwikkelScan staan de 21e-eeuwse vaardigheden centraal. De belangrijkste vaardigheden van de toekomst zijn gegroepeerd in het TalentWheel© en bestaan uit; eigen regie, verandervermogen, mediawijsheid en sociale vaardigheden. Doordat de persoonlijkheid wordt afgezet tegen de benodigde kennis en vaardigheden, ga je vervolgens gericht aan de slag met je ontwikkeling.

Wanneer wordt de TalentOntwikkelScan ingezet?

De TalentOntwikkelScan heeft meerdere toepassingsmogelijkheden of momenten waarop deze het best kan worden ingezet:

Potentieel
  • ter voorbereiding op een ontwikkelgesprek,
  • als aanjager van duurzame inzetbaarheid,
  • ter preventie van verzuim en burn-out gerelateerde klachten.
Ontwikkel
  • als alternatief voor het functioneringsgesprek,
  • om inzicht en advies over 21e-eeuwse vaardigheden te krijgen,
  • om een bewuste keuze te maken voor een opleiding of training,
Selectie
  • om een bewuste keuze te maken bij een volgende loopbaanstap.
De uitslag van de scan - rapportage

Aan het einde van de TalentOntwikkelScan wordt de uitslag in een heldere rapportage gegenereerd. De rapportage kun je direct downloaden en bespreken met je medewerker of met je loopbaancoach. De rapportage geeft helder en inzichtelijk weer op welke gebieden er mogelijkheden zijn voor persoonlijke verbeteringen.

Wil je een voorbeeld rapportage inzien? Klik hier.

Voorbeeld rapportage

[gravityform id=”19″ title=”false” description=”true”]

Aan de slag met de TalentOntwikkelScan

De TalentOntwikkelScan kan direct worden gemaakt in onze TalentCenters. Er zijn 3 mogelijkheden;

Heb je nog een vraag of wil je advies over wat de beste mogelijkheid is voor je bedrijf? Bel of mail naar onze servicedesk. We helpen je graag.

De 21e-eeuwse vaardigheden gegroepeerd in het TalentWheel©

Eigen regie

 

Ook wel zelfmanagement genoemd. Hierbij staat de vraag centraal of medewerkers in staat zijn om zelfsturing te geven aan hun werk en loopbaan. Van werknemers van de toekomst wordt verwacht dat zij initiatief tonen, kritisch zijn, doelen stellen én halen en in staat zijn om hun eigen werk te organiseren.

Volgende

Mediawijsheid

 

Steeds meer functies hebben een aanzienlijke informatie-component. De hoeveelheid informatie die op een dag verwerkt wordt en de hoeveelheid informatiebronnen neemt alleen maar toe. Ook het deelnemen aan online netwerken om informatie te delen en om van te leren zijn essentiële onderdelen geworden van ‘het werk van de toekomst’.

Volgende

Sociale Vaardigheden

 

Wisselende teams vragen van medewerkers dat zij goed kunnen samenwerken. Ze moeten snel kunnen verwoorden wat zij belangrijk vinden en waar zij voor staan. Impact maken met een goede presentatie door medewerkers maakt het verschil.

Volgende

Verandervermogen

 

Om succesvol te functioneren moeten medewerkers en organisaties, agile (wendbaar) zijn en beschikken over veranderkracht. Creatief blijven werken aan ontwikkeling, aanpassingsvermogen en het om kunnen gaan met wisselende omgevingen is hierbij van groot belang.

Volgende

Aan de slag met 21e-eeuwse vaardigheden

Als je medewerker besluit om met bepaalde verbeterpunten aan de slag te gaan, dan kun je dit gericht doen op basis van de 21e-eeuwse vaardigheden van het TalentWheel©. Matchcare biedt een breed scala aan trainingen. Al onze trainingen zijn ingedeeld volgens het TalentWheel© .

Aan welke 21e-eeuwse vaardigheden wil jij werken?

Of bekijk ons volledige trainingen overzicht.

Privacy Instellingen
Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Sommige cookies worden geplaatst door diensten van derden die op onze pagina's worden weergegeven. Je kunt hiervoor onze Privacy Verklaring raadplegen. Hieronder kun je je voorkeuren instellen.