Talentontwikkeling - voor medewerkers

null

Matchcare helpt je bij het vinden van jouw talent en goede eigenschappen

Sta je wel eens stil bij je carrière? Je bent toe aan een volgende stap, hetzij binnen je huidige organisatie of daarbuiten. Maar je hebt geen idee waar te beginnen. Of je wilt eens wat anders, maar je weet nog niet precies wat je talenten en sterke eigenschappen zijn.  Matchcare heeft de instrumenten en diensten om je vaardigheden te helpen ontdekken. En te zorgen dat je je op zowel professioneel en persoonlijk vlak kan blijven ontwikkelen.

Instrumenten
Met de instrumenten van Matchcare krijg je een beter beeld van wie je bent en waar je goed in kunt zijn. Zo krijg je zicht op je motivatie en drijfveren maar ook welke rol het beste bij jou kan passen. Uniek is de koppeling met de arbeidsmarkt. Je ziet direct waar jouw talent beter tot zijn recht komt in je huidige functie óf in een volgende stap!
Talentontwikkeling met behulp van een TalentOntwikkelScanTalentOntwikkelScan

De TalentOntwikkelScan geeft inzicht in jouw 21e-eeuwse vaardigheden. Deze vaardigheden zijn de basis van werken en ontwikkelen. Heb je deze vaardigheden op orde dan kun je zelf de regie nemen, op jouw manier samenwerken, sta je open voor verandering en weet je de weg in onze moderne informatie maatschappij.

Loopbaanverkenner

Met de Loopbaanverkenner krijg je antwoord op de vragen; wie ben je, wat wil je en wat kun je. De Loopbaanverkenner koppelt jouw motivatie, talenten en vaardigheden aan mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Je krijgt zo een goed beeld van waar je staat, welke vaardigheden je kunt ontwikkelen en waar kansen zijn voor een volgende stap binnen of buiten jouw organisatie.

Loopbaandossier (ePortfolio)

Wil je het perfecte cv maken? Het Loopbaandossier biedt je zelfs meer dan dat! Met gemak stel je je vaardigheden, diploma’s en arbeidsverleden op. Maar daarnaast kun je met het Loopbaandossier zien hoe sterk je op de arbeidsmarkt staat. Wat je talenten zijn en waar je je nog op dient te ontwikkelen. Voor welke functie of organisatie je ook solliciteert, met dit dossier spring je er bovenuit. Maak op ons Loopbaanplatform Werkplanet.nl gratis jouw eigen Loopbaandossier aan.

Diensten
Ben je ambitieus en toe aan een stap hogerop? Of sta je juist stil in je loopbaan en twijfel je erg waar je naar toe wil? Wat je vraagstuk ook is, we bieden je gerichte persoonlijke coaching aan om je verder te helpen!
Loopbaancoaching – ‘Klaar voor de toekomst’

Weet jij hoe de komende 10 of zelfs 15 jaar ervoor je uit gaan zien? Sta eens stil bij je huidige situatie en toekomst. Of dat nu vanuit jezelf komt of door werk/privé gebeurtenissen. Met de programma’s van Matchcare creëer je een moment voor jezelf en ervaar je wat je kunt met je talenten. Zo maak je ruimte voor nieuwe ideeën en ervaringen.

Samen met jouw coach verken je je talenten, vragen en mogelijkheden. Je bepaalt zo zelf hoe je je verder wilt ontwikkelen en hoe je dat aanpakt.

LOOPBAANBOOST-‘Verken je mogelijkheden’

Haast iedereen heeft wel eens het gevoel stil te staan. Je bent in een routine op werk terecht gekomen die steeds meer aan je begint te knagen. Je weet niet precies wat je wil, maar wel dat er iets moet veranderen. Dan wordt het tijd voor een Loopbaanboost! Hiervoor kun je vrijblijvend van gedachten wisselen met één van onze ervaren loopbaanprofessionals. Om jouw carrière weer op gang te krijgen!

 LOOPBAANCOACHING- ‘Wordt beter in je werk’

Binnen je organisatie wil je bekend staan als dé specialist in jouw veld. Of je wilt simpelweg meer productiviteit en plezier uit je werk halen. In beide gevallen helpt Machtcare je hier graag mee verder! Aan de hand van jouw motivatie, talenten en drijfveren onderzoek je waar voor jou succes vandaan komt en op welke onderdelen je je wilt verbeteren. Om dit succes te realiseren krijg je daarvoor ook de handvatten aangereikt . Creëer een moment voor jezelf en ervaar wat je kunt met je talent. Dan ontstaat er ruimte voor nieuwe ervaringen, nieuwe ideeën, nieuwe banen zelfs!

LOOPBAANSWITCH – ‘Je volgende functie’

Een volgende baan is makkelijk gezegd dan gedaan. Het vinden van een volgende baan kent veel hindernissen. Hoe kom je erachter wat echt bij je past en hoe vind je de baan waar je voldoende verdient en lekker kunt werken? Met Matchcare pak je het vinden van een nieuwe baan grondig aan met als resultaat dat je de functie vindt die bij je past. We gaan daarbij uit van jouw vaardigheden en motivatie. Hiermee weet je met gemak  je de weg te vinden op de arbeidsmarkt.

Thema's
Matchcare komt tijdens iedere fase van je loopbaan van pas. Of je je wilt verbeteren in je huidige functie, een volgende stap wilt maken of gewoon lekker wilt werken. Matchcare staat voor je klaar.

Jezelf ontwikkelen, zorgen dat je gezond en met plezier kunt blijven werken én je talenten maximaal inzet. Dat is waar wij je bij ondersteunen, met arbeidsmarktinformatie, loopbaaninstrumenten, workshops en persoonlijke begeleiding. Jouw talent is waardevol als je het ook inzet.

 Leven lang ontwikkelen

De essentie is om jezelf  te leren kennen, je te ontwikkelen en jezelf te laten zien. Wij ondersteunen jou hierin om zelf de regie te nemen. Immers, iedereen heeft talent en wil meedoen en duurzaam aan de slag blijven. Centraal in onze aanpak staat dat jij je bewust wordt van je talenten, jij je oriënteert op manieren om je te ontwikkelen, en daadwerkelijk stappen zet. Realiseren van je intenties en concrete stappen zetten.

 21e -eeuwse vaardigheden

Je werk of je organisatie verandert continue. Er wordt van je verwacht dat je verschillende rollen kunt vervullen in steeds wisselende teams. Het is daarom van belang dat jij aandacht hebt voor je ontwikkeling van je 21e-eeuwse vaardigheden. Wij zorgen ervoor dat jij voorbereid bent op het werk  van de toekomst door te werken aan je:  Eigen regie, verandervermogen, sociale vaardigheden en mediawijsheid.

 Vitaal en gezond werken

Wij bieden je de ondersteuning om het  beste uit jezelf te laten halen. Ook als het even tegenzit, of als  je weer hersteld van verzuim. Onze programma’s zijn een nieuwe manier van kijken naar werk waarbij jij op basis van de 21e -eeuwse vaardigheden worden gestimuleerd zelf regie te nemen, mee te gaan in verandering en effectief samen te werken. Dit helpt bij het voorkomen van verzuim of burn-out. Wij zorgen ervoor dat jij vitaal aan het werk blijft.

Artikelen en blogposts

Privacy Instellingen
Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Sommige cookies worden geplaatst door diensten van derden die op onze pagina's worden weergegeven. Je kunt hiervoor onze Privacy Verklaring raadplegen. Hieronder kun je je voorkeuren instellen.