STAP-regeling

Per 1 maart 2022 is het – in het kader van het STAP-budget – mogelijk om een gratis ontwikkeladvies aan te vragen bij een erkend loopbaanadviseur. Het gratis advies is beschikbaar voor kandidaten die maximaal opgeleid zijn op mbo 2 niveau. Een ArbeidsmarktScan is een verplicht onderdeel van de adviezen.

Doel van het STAP-budget is dat mensen meer de eigen regie nemen in hun ontwikkeling en loopbaan, zich blijven ontwikkelen en duurzaam inzetbaar blijven op de arbeidsmarkt.

Belangrijk initiatief

Matchcare en LTP, beide al jarenlang actief op het gebied van loopbaanontwikkeling en duurzame inzetbaarheid, willen ook een bijdrage leveren aan dit belangrijke initiatief vanuit de overheid en bieden daarom onze gezamenlijke LoopbaanVerkenner, met ArbeidsmarktScan aan voor € 55, -. Normaal tarief voor dit instrument is € 175, -. Hiermee hopen wij dat nog meer mensen inzicht krijgen in wie ze zijn, wat ze willen en kunnen zodat ze een goede vervolgstap zetten.

De LoopbaanVerkenner is een gevalideerd instrument en voldoet aan alle eisen die gesteld worden aan een instrument dat ingezet mag worden in deze regeling.

Wil je meer weten over dit instrument? En hoe dit het beste ingezet kan worden binnen deze regeling op …. en …    februari van 18:00 tot 19:00 geven wij twee Webinars waarin je kennis kunt maken met de LoopbaanVerkenner en hoe deze toe te passen.

Interesse? Meld je aan op …….

Voor meer informatie over de LoopbaanVerkenner kijk op https://www.matchcare.nl/loopbaanverkenner/

De LoopbaanVerkenner

De LoopbaanVerkenner is een ArbeidsmarktScan die jou het antwoord op deze vragen geeft door jouw motivatie, talenten en vaardigheden te koppelen aan mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Je krijgt zo een goed beeld van waar je staat, welke vaardigheden je kunt ontwikkelen en waar kansen zijn voor een volgende stap binnen jouw organisatie of op een nieuwe baan.

De LoopbaanVerkenner met LTP bestaat uit:

  • Een online assessment: de medewerker vult online een set vragenlijsten in, afgestemd op zijn werk- en denkniveau; Persoonlijkheidskenmerken; Beroepsinteresses; Generieke vaardigheden en Ervaring met specifieke werkactiviteiten
  • Toegang tot de Matchcare beroepen- en vacature databanken waarmee het profiel vergeleken wordt met beroepsprofielen om zo te komen tot ontwikkeltips en actuele vacatures.

De rapportage

De uitkomsten van de vragenlijsten worden weergegeven in een uitvoerige rapportage met:

  • Persoonsprofiel: Persoonlijkheidsbeschrijving, Potentiële kwaliteiten en ontwikkelpunten, Ontwikkelvermogen, Loopbaanmotieven, Competenties en Veranderkracht.
  • Werkprofiel: Werkvoorkeuren en werkactiviteiten
  • Functie in beeld: de vergelijking tussen uw persoonsprofiel en het beroepsprofiel, en de vergelijking tussen uw competenties en die voor het desbetreffende beroep op uw niveau gevraagd worden.
  • Beroepsmogelijkheden: een overzicht van passende beroepen, het aantal openstaande vacatures, de ontwikkeling van de vraag van het beroep
Privacy Instellingen
Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Sommige cookies worden geplaatst door diensten van derden die op onze pagina's worden weergegeven. Je kunt hiervoor onze Privacy Verklaring raadplegen. Hieronder kun je je voorkeuren instellen.