Scroll Top

Specifieke software en trainingen voor gemeentelijke sociale diensten en ontwikkelbedrijven. Onze methodiek is mens gericht, zorgt voor minder administratie en doet recht aan de vakvolwassenheid van professionals in het sociaal domein.

Onze Participatie in Balans-software biedt een unieke methodische aanpak voor professionals en inwoners. Het stelt professionals in staat om nauwkeurig te luisteren naar de behoeften van inwoners en op maat ondersteuning te bieden. Gebaseerd op inzichten uit ‘positieve gezondheid’ is een applicatie ontworpen die de inwoner centraal stelt. Het accent ligt daarbij niet op het probleem, maar op mensen zelf, op hun veerkracht en op hetgeen hun leven betekenisvol maakt. De nieuwste technieken, zoals artificiële intelligentie zijn toegepast, waardoor het o.a. eenvoudig is om plannen van aanpak te maken en automatisch rapportages te genereren.
Onze software is naadloos geïntegreerd met de Suite van Centric en kan via API’s eenvoudig met andere systemen gekoppeld worden.
Om als professional prettig te werken en snel te ontwikkelen bieden wij uitgebreide training en ondersteuning om een soepele implementatie te garanderen. De eerste ervaringen laten direct zien dat de functie tevredenheid stijgt en dat de administratieve lasten aanzienlijk dalen. Daarbij is er meer grip op het proces van ontwikkeling, participatie en bemiddeling van inwoners.
ondersteunen
Wij ondersteunen de inwoners zodat zij meer grip hebben op hun leven en participatie naar vermogen
Wil je een korte demonstratie, neem dan contact op met nico.sekeris@matchcare.nl.

Training en Coaching

01
VAKVOLWASSENHEID |
Balans

BALANS helpt professionals in het publieke sociaal domein om hun vakvolwassenheid te vergroten door middel van zelfreflectie, intervisie, en coaching.

Het bevordert methodisch handelen, professioneel bewustzijn en de ontwikkeling van relevante kennis en vaardigheden voor hun werk. Hierbij worden uitdagende spanningsvelden zoals professionaliteit versus organisatiebelangen en doelmatigheid versus rechtmatigheid behandeld.

Het programma versterkt ook persoonlijke voorkeuren en motivaties (Holland’s Menstypen en Scheinn’s Drijfveren) en behandelt de kerntaken zoals vastgelegd in het beroepsregister voor professionals in het publieke sociale domein: voorlichting, activering, handhaving, caseload beheer, samenwerking, cliëntondersteuning, evaluatie, aanpassing, verantwoording en kwaliteitsbewaking, leren en verbeteren.

BALANS – details programma

 • Duur: Dit programma vraagt een tijdsinvestering van 2,5 tot 3 uur, plus 45 minuten voor de SAM OntwikkelScan en 45 minuten voor de nabespreking.
 • Uitvoering: Het programma kan zowel extern als op locatie worden uitgevoerd.
 • Groepsgrootte: Het programma is geschikt voor groepen van 6 tot 8 deelnemers.
 • Investering: de prijs van het programma bedraagt € 495,- per persoon, exclusief de SAM TalentOntwikkelScan van € 75,-.

Doordat deze training geaccrediteerd is door het KRSD ( Kwaliteit Register Sociaal Domen) levert deelname aan deze training 4 PE punten op.

02
DIAGNOSE |
Klant in Beeld

Klant in Beeld  helpt diagnosemedewerkers, ontwikkelaars en bemiddelaars om hun diagnose systeem zo te gebruiken dat het ondersteunt bij de communicatie met de inwoners en tussen de collega’s van diagnose, ontwikkeling en bemiddeling onderling.

Werkwijze: verkennen, verankeren en verbinden
De Klant in Beeld methodiek bestaat uit een verken-, veranker- en verbindingsfase. Dit is ook de rode draad van de training. Aan de hand van verschillende casuïstieken volgen we de drie fasen van de gesprekvoering en laten we de professionals ervaren hoe de samenhang is tussen het diagnosticeren, het vastleggen  en het opstellen van een plan van aanpak. De deelnemers gaan tijdens de training direct aan de slag aan de hand van de casuïstiek en doorlopen de fasen verkennen, verankeren en verbinden.

De trainingen worden afgestemd op de dagelijkse praktijk van de gemeente of het ontwikkelbedrijf  en de rol en vaardigheden van de professional. Gedurende de training wordt kort ingegaan op de bijzondere rol van de diagnose medewerker, ontwikkelaar en bemiddelaar en wat dat betekent voor de verken-, veranker- en verbindfase van de intake en het vervolg van de begeleiding.

Klant in Beeld detailprogramma

 • Duur: Dit programma vraagt een tijdsinvestering van 8 uur (verdeeld over een ochtend en een middag programma)
 • Uitvoering: Het programma kan zowel extern als op locatie worden uitgevoerd.
 • Groepsgrootte: Het programma is geschikt voor groepen van 8 tot 10 deelnemers.
 • Investering: de prijs van het programma bedraagt € 495,- per persoon.
03
LOONWAARDE |
Opleiding

De Matchcare loonwaarde meting is gevalideerd door Blik op Werk en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Ook na 1 juli wanneer de nieuwe uniforme loonwaarde methodiek van kracht is, blijven wij 1 van de erkende aanbieders.

Certificering training

Voor nieuw te certificeren Loonwaardedeskundige zijn de kwaliteitseisen per 1 juli 2021 aangescherpt. Zo krijgt de deelnemer na het theoretisch gedeelte van de opleiding, de titel van aspirant Loonwaardedeskundige. Volgend op het theoretische gedeelte is er ook een praktijkgedeelte.

Het opleidingsprogramma van Matchcare voldoet aan de wettelijke certificeringseisen. Tijdens de opleiding sluiten we aan bij de al aanwezige kennis en ervaring van de op te leiden en te certificeren deelnemers. Aan de basiskennis en -ervaring van de loonwaardedeskundige worden basiseisen gesteld zoals een HBO+ werk- en denkniveau op het gebied van arbeid en ontwikkeling. (zie Cursusgids Uniforme Loonwaardebepaling). De opleiding tot gecertificeerd loonwaardedeskundige bestaat daarom uit drie delen:

 • Zelfstudie Cursusgids Uniforme Loonwaardebepaling
 • Theoretisch gedeelte aspirant Loonwaardedeskundige
 • Praktijkgedeelte

Loonwaarde certificering detailprogramma

 • Duur: Dit programma vraagt een tijdsinvestering van ca. 4,5 dag (verdeeld over een periode van maximaal 6 maanden)
 • Uitvoering: Het programma kan zowel extern als op locatie worden uitgevoerd
 • Groepsgrootte: Het programma is geschikt voor groepen van 4 tot 8 deelnemers.
 • Investering: de prijs van het programma bedraagt € 2.900,- per persoon. Bij extern kan een toeslag berekend worden voor de huur van een locatie.

Matchcare, de innovatieve partner binnen het sociaal domein

Matchcare heeft ruime ervaring binnen het sociaal domein en loopt voorop met gebruiksvriendelijke oplossingen die de burger centraal zetten. Sinds 1999 is Matchcare de meest innovatieve partner voor Loonwaarde, klantdiagnose & begeleiding en bemiddeling. Matchcare is ISO9001 en 27001 gecertificeerd.

Nog vragen over Matchcare voor het Sociaal Domein?

  Privacy Instellingen
  Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Sommige cookies worden geplaatst door diensten van derden die op onze pagina's worden weergegeven. Je kunt hiervoor onze Privacy Verklaring raadplegen. Hieronder kun je je voorkeuren instellen.