SLIM regeling

null
De SLIM regeling is een initiatief van de Nederlandse overheid om MKB bedrijven te helpen met ontwikkeling en prestatie verbetering. Samen met Matchcare en Gerd Jan Poortman haalt u het beste uit uw organisatie en medewerkers. Iedere organisatie: van de lokale bakker tot een middelgroot transport bedrijf kan de stap van uitvoeren naar uitblinken.

Waarvoor kunt u de SLIM regeling inzetten?

Opleidings/ ontwikkelings plannen

Uw onderneming wordt doorgelicht en de scholingsbehoefte vanuit de onderneming wordt inzichtelijk gemaakt.

Loopbaan- of ontwikkel adviezen

Werkenden in de onderneming krijgen een persoonlijk loopbaan of ontwikkeladvies.

Ontwikkelen/ invoeren nieuwe methode

Medewerkers worden gestimuleerd: kennis, skills en beroepshouding verder te ontwikkelen (d.m.v. goede gesprek).
Gerd Jan Poortman
Hoe ziet de SLIM regeling samen met ons eruit?
1.Ontwikkelen begint met draagvlak en een gemotiveerd team. Daarom starten we voor de SLIM regeling altijd met een workshop WeByMe door Gerd Jan Poortman. Zo wordt de SLIM regeling geen administratieve oefening maar een geweldige beleving die ervoor zorgt dat uw organisatie met veel plezier SLIM wordt. In deze high performance training leert men samenwerken door samen met Gerd Jan Poortman een dagje de Volvo Ocean Race te beleven. Meer informatie hierover vindt u hier.

2.Na de WeByMe bijeenkomst starten we met de ontwikkelplannen, loopbaanadviezen of voeren we een nieuwe ontwikkelmethode in.
Resultaat: uw organisatie gaat uitblinken in uw markt. SLIM is leuk!

Voorbeelden uit het programma SLIM regeling met Matchcare

Iedere verandering, of misschien wel een crisis, brengt een nieuwe werkelijkheid en bijhorende doelstellingen. Wat is de kern van de verandering? Wat verschuift er? Wat moet de nieuwe focus zijn?

Welke aangepaste strategieën horen daarbij.?Hoe gaan we om met deze nieuwe werkelijkheid?  De vraag: ‘are we Racing or are we Surviving?’, gaat tijdens dit onderdeel beantwoord worden.

Aan bod komt
– Wat is de kern van de verandering of crisis?
– Van welke strategie nemen we afscheid?
– Zijn er doelstellingen die aangepast moeten worden
– Wat betekent dit loslaten voor jouw team, qua werkwijze en targets

Hierin gaan we de verdieping in, en vertelt elk teamlid over zijn beste team ervaringen. Zo ontdekken we de persoonlijke kernwaarden en motivatie, hoe
we met elkaar willen samenwerken en wat daarin voor het team belangrijk is.

Aan bod komt
– Wat is jouw beste ervaring in het team tot nu toe?
– Wat was jouw bijdrage daarin?
– Wat is de gezamenlijke team kernwaardes?

Wat houdt de SLIM subsidie in?
De SLIM regeling  is een initiatief van de Nederlandse overheid om MKB bedrijven te helpen met ontwikkeling en performance.

Het maximale subsidiabele bedrag  voor mkb-bedrijven is € 24.999. Kleine ondernemingen kunnen 80% van de subsidiabele kosten aanvragen, terwijl grootzakelijke bedrijven 60% van de subsidiabele kosten kunnen ontvangen. Mkb’ers kunnen jaarlijks samen met Matchcare de SLIM subsidie aanvragen van 2 maart tot en met 31 maart en van 1 september tot en met 30 september.

De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid stelt vanaf 2020 € 48 miljoen beschikbaar voor initiatieven gericht op stimuleren van leren en ontwikkelen in het mkb. Daarnaast komt € 1,2 miljoen beschikbaar voor hetzelfde doel in grootbedrijven uit de landbouw-, horeca- en recreatiesector.

Ontwikkelingen in de samenleving, technologie en arbeidsmarkt zorgen dat we anders moeten gaan aankijken tegen scholing en ontwikkeling. Werkgevers die hun mensen in staat stellen zich continu te ontwikkelen, weten de beste mensen aan zich te binden en daar wordt hun bedrijf succesvoller van. Werknemers die zich continu blijven ontwikkelen, hebben een grotere kans op een succesvolle loopbaan met leuk werk en een goed inkomen. Met de SLIM-regeling wil de minister van SZW een leerrijke werkomgeving stimuleren in het mkb.

Voor wie geldt de regeling?
De subsidieregeling is bedoeld voor drie groepen aanvragers: individuele mkb-ondernemingen, samenwerkingsverbanden in het mkb en grootbedrijven uit de sectoren landbouw, horeca en recreatie.
Vanaf maart 2020 kunnen deze drie partijen subsidie aanvragen voor allerlei initiatieven gericht op leren en ontwikkelen. Denk hierbij aan het onderzoeken van scholings- en opleidingsbehoeften in een onderneming. Of het laten ontwikkelen van loopbaanadviezen voor werkenden in de onderneming. De regeling biedt ook ruimte voor initiatieven gericht op het ontwikkelen of invoeren van een methode die werknemers in de onderneming stimuleert kennis, vaardigheden en beroepshouding verder te ontwikkelen. Bijvoorbeeld door het oprichten van een bedrijfsschool, het ontwikkelen en realiseren van een systeem van periodieke ontwikkelgesprekken met werknemers in de onderneming. Of het opschalen/uitbreiden van andere succesvolle projecten. Daarnaast kan een mkb-werkgever een tegemoetkoming krijgen in de kosten voor het bieden van een praktijkleerplaats voor (delen) van een mbo-opleiding in de derde leerweg. De derde leerweg is een geschikte leerweg om maatwerktrajecten te realiseren voor volwassenen met werkervaring, werkzoekenden, of werknemers die een carrièreswitch willen maken.

Bron: https://www.uitvoeringvanbeleidszw.nl/subsidies-en-regelingen/slim

zin en fit matchcare
Over Gerd-Jan Poortman
Gerd-Jan Poortman is een van de beste zeilers van Nederland. Zo deed hij drie keer mee aan de zwaarste zeilrace ter Wereld, de Volvo Ocean Race. In zijn 20 jaar topsport carrière heeft hij meerdere Europese en Wereldtitels behaald ook is Gerd-Jan een succesvol coach en schipper op zowel internationaal als Olympisch niveau. De laatste jaren spitst Gerd-Jan zich toe om zijn lessen te vertalen naar het bedrijfsleven. Dit doet hij aan de hand van zijn eigen ontwikkelde ‘We By Me’ High performance Teamwork concept.

Matchcare is het loopbaanbureau dat staat voor prettig werken, ontwikkelen en tijdig een volgende stap zetten. Voor bedrijven hebben wij onze dienstverlening 100 % procent afgestemd op de SLIM regeling. Samen met u kiezen wij het geschikte programma voor het ontwikkelen van uw organisatie, uw medewerkers of het invoeren van een nieuwe ontwikkelmethode.

92% van onze klanten beoordelen ons als ‘uitstekend’ Meer dan 20 jaar ervaring Meer dan 18000 individuen geholpen met het ontwikkelen van hun talent
Direct in contact
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wil je meer informatie?

Neem dan contact op met de Matchcare Servicedesk op 030-6029422.

Zij brengen u in contact met een van onze SLIM experts bij u in de buurt.

Artikelen en blogposts

Privacy Instellingen
Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Sommige cookies worden geplaatst door diensten van derden die op onze pagina's worden weergegeven. Je kunt hiervoor onze Privacy Verklaring raadplegen. Hieronder kun je je voorkeuren instellen.