Scroll Top
jouw-skillpas1

‘Een piano heeft 7 octaven en een paar extra noten ter vermindering van de resonantie van de overige toetsen’. Wanneer we een muziekinstrument aanprijzen, spreken we liever in termen van de muziek die je ermee kunt maken. Vreemd genoeg gaat het bij het aanprijzen van een IT-oplossingen nog wel te vaak om functionaliteiten. Een valkuil die je bedrijven amper kwalijk nemen. Je bent immers trots op het bereik van jouw instrument -trots op de functionaliteiten waar je zo hard aan hebt gewerkt. 

Ook het enthousiasme voor onze nieuwe Skillpas, onze hr-equivalent van de piano, drukken we soms nog te veel in technische termen uit. Hierbij gaan we voorbij aan de thema’s die leven bij hr-managers, sociale werkplaatsen en werkgevers. Daarom vertellen we je in dit artikel graag over de muziek van Skillpas en welke processen we ondersteunen.

Prettig werken

Prettig werken zou voor iedereen vanzelfsprekend moeten zijn. Als Matchcare streven we naar een arbeidsmarkt waar iedereen z’n talenten kan ontwikkelen, tijdig stappen kan zetten en waar iedereen z’n volledig arbeidspotentieel benut. Werk waar muziek in zit. Onze instrumenten en programma’s helpen dit mogelijk maken. Dit doen we op ieder niveau en vanuit meerdere perspectieven. Niet alleen met digitale oplossingen als Skillpas, maar ook met programma’s op het gebied van duurzame inzetbaarheid.

Skillpas ondersteunt hr-managers bij al hun activiteiten. Hier vind je een greep uit de processen die onze tool helpt te optimaliseren: 

Onboarding

Als organisatie wil je dat nieuwe medewerkers goed inzetbaar zijn. Skillpas helpt om talenten en vaardigheden zichtbaar te maken. Dit vergemakkelijkt het onboarding proces, door bij te dragen aan reële wederzijdse verwachtingen en het toekennen van taken en verantwoordelijkheden die passen bij de kwaliteiten van een medewerker.  

Inzicht in aanwezig talent

Inzicht in aanwezig talent helpt om succesvolle teams samen te stellen en interne mobiliteit te bevorderen voor alle medewerkers. Dankzij Skillpas heb je in één oogopslag zicht op het talent van een individuele medewerker en zoom je net zo makkelijk uit om het talent binnen een team of de gehele organisatie te overzien.

HR-Gesprekscyclus

Skillpas ondersteunt bij ontwikkel- en performance gesprekken middels het vastleggen en monitoren van gespreksverslagen, acties en communicatie met medewerkers. Skillpas levert tastbare input, geeft houvast gedurende het gesprek en dient als referentie voor vervolgacties.

Talentontwikkeling

Betrokken personeel is de meest waardevolle asset van een organisatie. Medewerkers die met plezier en energie naar hun werk gaan. Het is aan de organisatie om een goede afstemming te managen en te faciliteren. Skillpas helpt medewerkers bij een leven lang ontwikkelen door talenten en ambities in kaart te brengen en te onthullen waar ontwikkelkansen liggen. 

Uitgangspunt is de persoonlijke ambitie, talenten en motivatie van de medewerker en hoe deze zich verhouden tot de doelen die je als organisatie wil bereiken. De SelfAssessments binnen Skillpas maken dit inzichtelijk voor zowel het individu als organisatie.

Persoonlijke ontwikkeling & Loopbaankansen

Krijg zicht op de meest gevraagde talenten, persoonskenmerken en vakvaardigheden per functie. Door deze te koppelen aan profielen van werknemers, kunnen deze gericht een ontwikkelplan samenstellen en krijgt een medewerker zicht op professionele doorgroeimogelijkheden binnen het vakgebied.

Carrièreplanning & personeelsplanning

Skillpas fungeert als benchmark van gevraagde skills voor jouw functie in de huidige arbeidsmarkt. Dankzij deze kennis kun je eenvoudig op zoek naar medewerkers met de juiste talenten. De kandidatenzoeker binnen Skillpas koppelt skills en talent van kandidaten aan de vereisten van een functie. 

Skillpas – daar zit muziek in!

Hoe iets klinkt kun je alleen zelf ervaren. Benieuwd hoe Skillpas jouw HR-processen kan ondersteunen? Op Skillpas.nl vraag je vrijblijvend een demo aan om zelf mee aan de slag te gaan. Ook lees je alles over de specifieke toepassingen van deze tool voor werkgevers, het onderwijs en binnen het sociaal domein. Zijn er nog vragen? Onze hr adviseurs helpen je graag!

Privacy Instellingen
Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Sommige cookies worden geplaatst door diensten van derden die op onze pagina's worden weergegeven. Je kunt hiervoor onze Privacy Verklaring raadplegen. Hieronder kun je je voorkeuren instellen.