ROST_MATCHCARE_TRAINEN OP HET DROGE
high performen met team misja bakx gerd jan poortman matchcare banner

ROST traint ook op het droge

Eind maart kwam het Rotterdam Offshore Sailing Team (ROST) bijeen voor een bijzondere training; er kwam geen water of zeil aan te pas. Als onderdeel van het sponsorprogramma vond bij Matchcare de eerste dag plaats van het traject dat Gerd-Jan Poortman voor de 15 deelnemers heeft uitgezet. Naast de vereiste zeilvaardigheden is daarin veel tijd en aandacht uitgetrokken voor de persoonlijke ontwikkeling. Juist dat element was voor Loopbaanbureau Matchcare de reden om ROST te willen sponsoren. Het succes van een wedstrijd is immers niet alleen afhankelijk van de vaardigheden maar ook en vooral van het optreden als team.

Teambuilding was het thema voor die eerste dag, met als insteek Ken jezelf, Ken de ander, Benut elkaars kwaliteiten en Zorg voor een heldere en begripvolle onderlinge communicatie. Ter voorbereiding op de dag hadden de deelnemers enkele vragenlijsten van een psychologisch onderzoeksinstrument ingevuld. Dat was onder meer een gevalideerde kennismaking met eigen voorkeursrollen en met kernwoorden die hen typeren. Waar Gerd-Jan de talenten als zeiler al eerder had herkend, werden nu ook andere talenten zichtbaar.


Heel veel energie werd deze dag gestoken in, maar vooral gehaald uit, een intensievere onderlinge kennismaking. Met een simpel maar zeer doeltreffend hulpmiddel; je eigen hand, kwamen persoonlijke kwaliteiten, interesses, irritaties en ontwikkelpunten op inspirerende wijze ter sprake. Gekoppeld aan opdrachten als goed luisteren, doorvragen, samenvatten en presenteren, werd het wederzijds begrip en respect vergoot. Zoals iemand opmerkte: ”Ineens is er meer om over te praten dan alleen maar wat oppervlakkig geklets bij een biertje na afloop van een training”.

Fantastisch was het te zien hoeveel het oplevert wanneer er in een veilige omgeving herinneringen uitgewisseld konden worden over goede en slechte ervaringen in eerdere samenwerkingsverbanden, al dan niet aan boord van een boot. Passend bij het zeilen in weer en wind, werd een deel van de dag in de buitenlucht uitgevoerd. Niet gehinderd door de frisse temperatuur kon op een gestructureerde manier een groot aantal kernwoorden benoemd worden die als richtlijn voor de onderlinge samenwerking gaan gelden. Onder de noemer: “Woorden zijn maar woorden, maar een zin levert pas iets op dat blijft hangen” is toegewerkt naar een mooie samenvatting van de dag: Samen gaan wij tot het uiterste om op een leuke manier zo hard mogelijk te winnen.

Dat winnen geeft mooi weer waar het traject van Gerd-Jan & ROST zo nadrukkelijk op is gericht: natuurlijk het winnen van het WK, maar ook het winnen van zoveel meer zelfinzicht waarmee de persoonlijke ontwikkeling en dus ook de teamontwikkeling in een versnelling kan komen. En dat weer vormt de brug naar het verdere sponsorprogramma van Matchcare: een bijdrage leveren aan de loopbaanontwikkeling van alle deelnemers. In teamverband of op individuele basis krijgt het team ondersteuning op aspecten die daarbij een rol spelen. Wij zullen onze kennis en expertise inzetten om de deelnemers van het team te begeleiden bij het maken van de juiste loopbaankeuzes, het profileren op de arbeidsmarkt en het trainen van de vaardigheden om naast de zeilambities ook de loopbaanambities straks te kunnen waarmaken.

ROST_MATCHCARE_TRAINEN OP HET DROGE
Contact

Wil je meer informatie? Vul hieronder je gegevens in en we nemen z.s.m. contact met je op.

Ook interessant voor jou?

Privacy Instellingen
Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Sommige cookies worden geplaatst door diensten van derden die op onze pagina's worden weergegeven. Je kunt hiervoor onze Privacy Verklaring raadplegen. Hieronder kun je je voorkeuren instellen.