matchcare outplacement traject nederland

Outplacement

null
Wanneer een medewerker een andere baan moet vinden, dan kan outplacement een goede manier zijn om daar bij te helpen. Bij outplacement worden met ontslag bedreigde werknemers geadviseerd en begeleid bij het vinden van een nieuwe uitdaging.

Met Matchcare wordt het vinden van een nieuwe baan grondig aangepakt. We gaan daarbij uit van het talent en motivatie en zorgen ervoor dat jouw medewerker de weg weet op de arbeidsmarkt anno nu.

Onze aanpak kenmerkt zich door:

Wij staan voor het ontwikkelen van van vaardigheden, inzicht in kwaliteiten en motivatie. Alles draait om talent.

Netwerken is anno nu essentieel. Uw medewerker krijgt alle handvatten aangereikt om zich hierin te ontwikkelen.

Matchcare analyseert de arbeidsmarkt continue. Wij weten exact wat er gevraagd wordt en op basis daarvan brengen wij passend advies uit.

Baan vinden anno nu
Succesvol solliciteren is hard werken. Dit start met het in beeld te hebben wat echt bij uw medewerker past. Wat zijn/haar talenten zijn en waar motivatie vandaan wordt gehaald. Tijdens ‘succesvol solliciteren’ leren wordt er geleerd hoe solliciteren anno 2019 eruit ziet. Daarnaast wordt geleerd hoe men zichzelf onderscheidt en hoe de perfecte match tot stand komt met de volgende werkgever. De belangrijkste succesfactoren zijn daarbij de motivatie, het netwerk en de manier waarop uw medewerker zich presenteert.
Doelstelling
Zes maanden lang worden uw medewerkers begeleid bij het vinden van ander werk. Aan bod komen talenten en drijfveren, de mogelijkheden op de arbeidsmarkt, netwerken en solliciteren. Ook wordt er geleerd hoe hij/zij zichzelf het beste kan presenteren.
Inhoud outplacement traject
Allereerst wordt er kennis gemaakt en wordt er een plan van aanpak op gesteld. Tijdens het outplacementtraject is men ongeveer 4 uur per week actief met talent, kennis van de arbeidsmarkt, netwerken en solliciteren.
  1. Om te bepalen wat echt past bij uw medewerker, worden allereerst de talenten, kwaliteiten en motivatie van uw medewerker in beeld gebracht. Hiervoor kan er gebruik worden gemaakt van een loopbaantest en daarnaast wordt er aan de slag gegaan met verschillende loopbaan oefeningen.  Daarnaast wordt er ook stilgestaan wat het voor uw medewerker betekent om een volgende stap te maken. Ook worden belemmeringen besproken. Ook wanneer men al reeds aan het solliciteren is, is deze reflectie een waarde volle investering.
  2.  Als uw medewerker en de coach een goed beeld hebben van het talent en motivatie wordt dit gespiegeld aan de arbeidsmarkt. Welke organisaties kunnen passen en welke vacatures zijn geschikt? Aangezien werkgevers alleen goed gemotiveerde medewerkers aannemen staan de talenten daarbij centraal. Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik? En hoe breng ik mijn motivatie over aan een werkgever?

Met deze match van uw medewerkers talent en de arbeidsmarkt gaat men gericht aan de slag. Het netwerk wordt aangesproken,  baanopeningen worden onderzocht en er wordt contact gelegd met nieuwe werkgevers. Door dit samen met de coach te ondernemen is uw medewerker goed voorbereid en worden beginner fouten voorkomen.

Direct in contact
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wilt u meer informatie?

Neem dan contact op met de Matchcare Servicedesk op 030-6029422.

Graag bieden wij de juiste oplossing voor u en uw medewerkers,

Henk Adam

Artikelen en blogposts

Privacy Instellingen
Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Sommige cookies worden geplaatst door diensten van derden die op onze pagina's worden weergegeven. Je kunt hiervoor onze Privacy Verklaring raadplegen. Hieronder kun je je voorkeuren instellen.