Prettig werken, ontwikkelen en tijdig een volgende stap zetten binnen of buiten de organisatie

Organisaties die veranderen en werk maken van de talenten van medewerkers vinden een partner in Matchcare. Vanuit onze visie op eigen regie en duurzame inzetbaarheid bereik je dat mensen prettig werken, zichzelf ontwikkelen en tijdig de volgende stap zetten. Dat maakt het verschil en daarmee komt de organisatie verder. Als het goed gaat en ook als er afscheid genomen moet worden van personeel. Matchcare is dé partner voor organisaties die werk maken van onboarding, van duurzame inzetbaarheid tot en met outplacement.

Wat kunnen we voor jou doen?

Betrokken krijgen en houden van medewerkers

Talentontwikkeling en Duurzame Inzetbaarheid

Om te zorgen dat je medewerkers betrokken blijven bij de strategie en doelstellingen van je organisatie is het van belang om te weten waar ze staan en wat ze daarin belangrijk vinden. Met name inzicht in werkplezier, eigen regie, verandervermogen, digital skills en het verkrijgen van 21e -eeuwse vaardigheden geeft handvatten om te handelen en als organisatie voorbereid te zijn op de toekomst.

Onze ZIN & FIT programma’s verleiden en activeren medewerkers hieraan een bijdrage te leveren. Zo bevorder je dat medewerkers prettig blijven werken, zich ontwikkelen en tijdig een volgende stap zetten. Kijk voor onze actuele klantcasussen op www.ns.matchcare.nl of www.hollandcasinoloopbaanportaal.nl

  • Prettig werken – Wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik, en waar kom ik dat het best tot mijn recht. Welke skills zijn waardevol voor mijn toekomst en die van mijn organisatie.
  • Ontwikkelen – Hoe houd je je generieke en vakvaardigheden op peil, en zorg je ervoor dat je voorop blijft lopen in je vakgebied en laat zien welke bijdrage jij kan leveren.
  • Een volgende stap zetten – Je voelt aan dat het tijd is voor een volgende stap. Leer netwerken en durf je te laten zien binnen of buiten je eigen organisatie.

Zet in op behoud van talent

Skillpas

In een krappe arbeidsmarkt rendeert inzetten op behoud van talent. Ga voor optimale inzetbaarheid met de Skillpas Talent Management Solution van Matchcare. Skillpas ondersteunt hr-managers bij al hun activiteiten en zet medewerkers in hun kracht. Skillpas geeft real time inzicht in talenten en vaardigheden binnen de hele organisatie en ondersteunt bij de volgende processen:

Onboarding: Als organisatie wil je dat nieuwe medewerkers goed inzetbaar zijn. Skillpas helpt om talenten en vaardigheden zichtbaar te maken.

Inzicht in aanwezig talent: Dankzij Skillpas heb je in één oogopslag zicht op het talent van een individuele medewerker en zoom je net zo makkelijk uit om het talent binnen een team of de gehele organisatie te overzien.

HR-Gesprekscyclus: Skillpas ondersteunt bij ontwikkel- en performance gesprekken middels het vastleggen en monitoren van gespreksverslagen, acties en communicatie met medewerkers.

Talentontwikkeling: Skillpas helpt medewerkers bij een leven lang ontwikkelen door talenten en ambities in kaart te brengen en te onthullen waar ontwikkelkansen liggen.

Persoonlijke ontwikkeling & Loopbaankansen: Krijg zicht op de meest gevraagde talenten, persoonskenmerken en vakvaardigheden per functie. Door deze te koppelen aan profielen van werknemers, kunnen deze gericht een ontwikkelplan samenstellen.

Carrièreplanning & personeelsplanning: De kandidatenzoeker binnen Skillpas koppelt skills en talent van kandidaten aan de vereisten van een functie.

  • Snelle implementatie door koppeling met MS Active directory
  • In één oogopslag zicht krijgen op skills gaps binnen de organisatie

Nog vragen over Matchcare en Organisaties?

Privacy Instellingen
Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Sommige cookies worden geplaatst door diensten van derden die op onze pagina's worden weergegeven. Je kunt hiervoor onze Privacy Verklaring raadplegen. Hieronder kun je je voorkeuren instellen.