Scroll Top
workdate_matchcare_thumbnail
workdate_matchcare_banner

Op zoek naar “de match” tijdens een Workdate

Solliciteren kun je leren. Maar als je 64 jaar bent, niet digitaal genoeg of je spreekt de taal niet, dan is niet direct duidelijk dat jij aantrekkelijk kunt zijn voor een werkgever. Senzer organiseerde een netwerkbijeenkomst voor werkgevers en werkzoekenden. Op zoek naar de Match tijdens een workdate!

Vraag en aanbod kwam bijeen op de workdate van Senzer in Helmond. Cheryl Weil was vanuit haar rol bij Matchcare aanwezig tijdens de workdate om mensen met behulp van het ePortfolio zich te laten presenteren en in contact te komen met potentiële werkgevers. (Lees het hele artikel op het Eindhovens Dagblad.)

Hoe komt het toch dat de ‘match’ zo moeilijk loopt?

Ik denk dat dat komt omdat zowel werkgevers als werknemers vaak vastzitten in vooroordelen en nog onvoldoende kijken naar wat wel mogelijk is. De reden hiervan ligt in de vorige eeuw toen mensen zich nog per brief presenteerden en met een statisch cv.

Organisaties die talentmanagement oplossingen in hun wervingsproces opnemen, kunnen dit voor zijn. Door te selecteren op onderliggende competenties en vaardigheden kijk je voorbij die bekende eerste indruk en selecteer je op de toegevoegde waarde van mensen voor de organisatie.

Daarnaast geven talentplatformen mensen de handvatten zelf te werken aan hun ontwikkeling en wensen en passende plek op de arbeidsmarkt. Dit kan binnen en buiten de eigen organisatie plaatsvinden.

Inwoners uit Helmond gebruiken het ePortfolio om zich te presenteren bij nieuwe werkgevers en om hun eigen ontwikkeling vorm te geven.

Bij Senzer snijdt zo het mes aan beide kanten, bekijk hun talentenplatform of een van de andere talentenplatformen en benut ook maximaal het potentieel binnen je organisatie en op de arbeidsmarkt.

Nu aan de slag met jouw ePortfolio? Maak je eigen loopbaandossier op Werkplanet.nl en wordt ook duurzaam inzetbaar.

Contact

Wil je meer informatie? Vul hieronder je gegevens in en we nemen z.s.m. contact met je op.

[gravityform id=”15″ title=”false” description=”false” ajax=”false”]

Ook interessant voor jou?

Privacy Instellingen
Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Sommige cookies worden geplaatst door diensten van derden die op onze pagina's worden weergegeven. Je kunt hiervoor onze Privacy Verklaring raadplegen. Hieronder kun je je voorkeuren instellen.