Training Stimuleren van veranderbereidheid Matchcare

Training Stimuleren van veranderbereidheid


Hoe kunnen zij stimuleren dat medewerkers in beweging komen (en blijven) en meegaan in de gewenste verandering?

 

Beschrijving

Verandering vraagt om beweging

Veranderen is een continu gegeven, zeker binnen een organisatie. Soms vraagt de markt om een noodzakelijke koerswijziging, dan is er weer ruimte voor innovatie of wordt een reorganisatie aangekondigd. Bij welke verandering dan ook, leidinggevenden zijn degene die de vertaalslag naar de praktijk maken. Hoe kunnen zij stimuleren dat medewerkers in beweging komen (en blijven) en meegaan in de gewenste verandering?

Wat aan bod komt tijdens deze training

Gedurende de training dag staan we stil bij hoe veranderingen lopen en wat een mens doormaakt bij het ondergaan van een verandering. We analyseren zichtbaar gedrag, emoties die medewerkers kunnen ervaren en bespreken interventies die leidinggevenden juist wel of niet kunnen inzetten om medewerkers in hun veranderproces te begeleiden.

Om deze kennis in de praktijk te brengen gaan we de hele middag praktisch aan de slag met allerhande gespreksoefeningen en rollenspelen onder begeleiding van een professioneel trainingsacteur.

Inzicht in begeleiden van medewerkers in hun veranderproces.

Dankzij de training Stimuleren van veranderbereidheid hebben leidinggevenden meer zicht op het veranderproces van medewerkers en is het mogelijk om gerichter en met meer effectiviteit gespreksinterventies te plegen die hun stimuleren en in beweging houden. Na deze dag hebben zij ervaren wat de mogelijkheden en belemmeringen zijn. Er is geoefend in het toepassen ervan en zij hebben kennis van diverse interventies die ze in verschillende fasen wel (of juist beter niet) kunnen inzetten.


  • Groepsgrootte: 7-10 deelnemers 
  • Voorbereiding: n.v.t.
  • Duur: 1 dagdeel
  • Locatie: nader te bepalen

Contact opnemen

 

Extra informatie

Doelgroep

Soort begeleiding

Thema

Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen gegeven.

Geef als eerste een beoordeling “Training Stimuleren van veranderbereidheid”