Training Kernkwaliteiten van Daniel Ofman

Als jij aan je persoonlijke ontwikkeling wilt werken – dan begint dat uiteraard bij kennis over jouw talenten, uitdagingen en valkuilen.

 

Categorie:

Beschrijving

Kernkwaliteiten zijn positieve eigenschappen die kenmerkend zijn voor een persoon, deze kwaliteiten kunnen enorm verschillen tussen mensen. Het kan een bron zijn voor wrijving en irritatie tussen jou en je collega’s, maar – mits goed ingezet – kan het ook voor een fantastisch resultaat en veel meer slagkracht zorgen. Deze training focust op jouw specifieke talent én temperament. Door te kijken naar de dynamiek in jouw kernkwadrant krijg je inzicht in hoe je zelf werkt als persoon, maar krijg je ook meer inzicht over hoe je samenwerkt met anderen. Deze training gaat over jouw kwaliteiten, valkuilen, uitdagingen en allergieën – en hoe je ze het beste kan inzetten én ontwikkelen.

Inschrijven voor deze training? Bekijk de eerst volgende trainingsdag op Werkplanet.nl/trainingen.

 

Vanuit je kernkwaliteiten met plezier werken

Als je weet wat jouw kernkwaliteiten zijn kun je deze in je werk centraal zetten en ze zelfs vóór jou laten werken. Kernkwaliteiten zijn kwaliteiten die je van nature liggen, waarbij je in je kracht staat. Als je jouw kernkwaliteiten, maar ook je valkuilen en allergieën, eenmaal helder in beeld hebt wordt het een stuk makkelijker om je te ontwikkelen. Ook wordt het makkelijker om te presenteren, bijvoorbeeld binnen je team en de organisatie. Naast het herkennen van je kernkwaliteiten is het interessant de mogelijkheden te blijven verkennen: hoe zorg je ervoor dat ze centraal blijven staan in je werk? Hoe sluiten jouw kernkwaliteiten aan bij die van teamleden?

Wat aan bod komt

Tijdens deze training leer je wat kernkwaliteiten zijn, hoe deze zich verhouden tot bijvoorbeeld talent, eigenschappen en competenties, en hoe je ze voor je laat werken in de praktijk. Aan de hand van het Kernkwadrant van Daniel Ofman verkrijg je inzicht in (de werking van) jouw kernkwaliteiten, valkuilen, uitdagingen en allergieën. Jouw ingevulde kernkwadrant biedt je in de praktijk veel houvast als het gaat om het aanpakken van je valkuilen en uitdagingen. Ook leer je bewuster omgaan met je allergieën, wat in de samenwerking met teamleden goed van pas kan komen. De kernkwaliteiten die naar voren komen kun je centraal zetten in je profilering, bijvoorbeeld in je elevator pitch, en in je functie, door werk aan te pakken waarbij je in je kracht staat. Kortom, je krijgt antwoord op de vraag: hoe ziet mijn Kernkwadrant eruit en wat kan ik ermee in de praktijk? De trainer zal ook verwijzen naar www.matchcareer.nl, waar je inspiratie, testen en oefeningen vindt voor het versterken van je kennis en vaardigheden op dit vlak.

Werkwijze

Voorafgaand aan de training kunnen deelnemers de trainingspagina van dit thema opzoeken via ons ondersteunende talentcenter.. Hier vinden zij inspiratie, oefeningen en tools waarmee ze ook ná de training relevante kennis en (21’e eeuwse) vaardigheden kunnen versterken. In de training sluiten we zoveel mogelijk aan bij de vraag en behoefte van de deelnemers én de organisatie waar zij werken. We vullen de training in met een goede dosis sfeer en energie, aandacht voor groepsdynamiek en een juiste balans tussen theorie en oefening. We geven deelnemers graag handvatten voor het versterken van hun talent, het bewust nemen van beslissingen en het ontwikkelen van meer regie op de eigen loopbaan.


  • Groepsgrootte: minimaal 6, maximaal 12 deelnemers  
  • Voorbereiding: activeer je account op www.matchcareer.nl en bekijk de trainingspagina
  • Duur: 3 uur
  • Locatie: nader te bepalen

Contact opnemen