Training Doelen stellen en halen

Training Inzicht in kwaliteiten

Vernieuwing of verandering binnen een organisatie vraagt om inzicht in kwaliteiten. Welke kwaliteiten zij er nu aanwezig en welke zijn er straks nodig. En hoe krijg ik dat als leidinggevende in beeld. Heb ik zicht op mijn eigen kwaliteiten om op mijn beurt dit thema op effectieve wijze binnen onze organisatie op de agenda te krijgen.

 

Categorie: Tag:

Beschrijving

Na de training zijn de deelnemers beter in staat om binnen hun rol en verantwoordelijkheden een bijdrage te leveren aan de gestelde doelen in het kader van voorgenomen organisatie-veranderingen.

Wat aan bod komt in deze training

Inzicht in kwaliteiten kent twee kanten:

  • Wat is als professional nodig om bij de medewerkers zicht op hun kwaliteiten te bewerkstelligen en dat inzicht te koppelen aan wat straks in de gewijzigde organisatie verlangd wordt. (De Gap analyse tussen IST en SOLL). En welke stappen zijn nodig om een gesignaleerde Gap te overbruggen.
  • Welke kwaliteiten heeft de professional zelf nodig om de Gap analyse uit te (laten) voeren en invulling te geven aan de realisatie van de brug tussen de IST en de SOLL.

De workshop gaat in op het verkennen van kwaliteiten en interesses. Op relevante begrippen als gedragsvoorkeuren, competenties en de ontwikkelbaarheid daarvan. Met behulp van opdrachten gaan de deelnemers oefenen in het bevragen en benoemen van elkaars kwaliteiten en het doorvragen daarop. Dit gebaseerd op ons uitgangspunt; Practice what you preach. De verschillende rollen van de leidinggevende vormen het kader waarbinnen gezocht wordt naar de verlangde kwaliteiten. Beschikbare instrumenten en methodes komen aan bod maar vooral de kleine rollenspellen waarin geoefend wordt met de verkregen inzichten.


  • Groepsgrootte: max. 10 deelnemers
  • Voorbereiding:┬áhet maken van enkele selfassessments (ca. 30 minuten tijdsbesteding)
  • Duur:
  • Locatie:

Bekijk het voorbeeldrapport
Contact opnemen

Extra informatie

Doelgroep

Soort begeleiding

Thema

Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen gegeven.

Geef als eerste een beoordeling “Training Inzicht in kwaliteiten”