Training Effectieve communicatie bij vernieuwing Matchcare

Training Effectieve communicatie bij vernieuwing


Goede communicatie is onontbeerlijk bij een veranderproces. Het speelt zich af op verschillende niveaus en in iedere fase van een vernieuwing heeft een medewerker een andere aanpak nodig. Als leidinggevende zit u tussen ‘2 vuren’ in.

Categorie: Tag:

Beschrijving

Aanspreken en verbinding

Leidinggevenden zitten tussen ‘2 vuren’ in. Zij dienen het belang van de organisatie (de verandering) en tegelijkertijd zijn zij verantwoordelijk om medewerkers in beweging te krijgen en aan te spreken op zijn/haar verantwoordelijkheden.

Wat aan bod komt tijdens deze training

Tijdens deze trainingsdag staan we stil bij de communicatiestijl richting medewerkers in een verandering. Confronterend waar nodig, grenzen bewaken, verantwoordelijkheden niet overnemen, aanspreken op iemands verantwoordelijkheden en tegelijkertijd ook in verbinding blijven met de persoon en aandacht hebben voor diens emoties en zienswijze. We doen dit door in te zoomen op verschillende niveaus waarop men kan communiceren. Leidinggevenden ontdekken eigen voorkeuren en welke communicatiestijlen lastiger zijn om te hanteren.

Deze interactieve dag kent een kennis- en een doe-gedeelte. In de ochtend vindt er kennisverdieping plaats; in de middag wordt er samen met een professionele trainingsacteur diverse opdrachten en rollenspelen uitgevoerd.

Versteviging van communicatieve vaardigheden bij veranderingen

Aan het einde van de training Effectieve communicatie bij vernieuwing gaan leidinggevenden naar huis met een flinke portie oefening in gesprekken en inzicht welke effecten verschillende stijlen kunnen hebben op zichzelf en de gespreksgenoot. Zij ontdekken hoe je een aap op de schouder van de ander kan laten en hebben inzicht gekregen in de eigen grootste valkuil en kwaliteit bij het brengen van een ongewenste ‘harde’ boodschap.


  • Groepsgrootte: 7-10 deelnemers
  • Voorbereiding: n.v.t.
  • Duur: 1 dag
  • Locatie: Nader te bepalen

Contact opnemen

Extra informatie

Doelgroep

Soort begeleiding

Thema

Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen gegeven.

Geef als eerste een beoordeling “Training Effectieve communicatie bij vernieuwing”