Training De sollicitatiebrief

 

Aan tafel komen bij je toekomstige werkgever

In de arena van de nieuwe arbeidsmarkt is het van onschatbare waarde om goed voor de dag te komen, en een vakkundig opgebouwde sollicitatiebrief, ook wel motivatiebrief, maakt daar zonder enige twijfel een belangrijk onderdeel van uit.

 

Categorie: Tags: ,

Beschrijving

Vaak heb je een goed gevoel over een organisatie en functie, maar blijkt het lastig dit in woorden te vatten. Dit bepaalt wel of je aan tafel komt of niet! Je moet tegenwoordig bij alles wat je doet op zoek moet gaan naar een ‘persoonlijk haakje’. Hoe creëer je meerwaarde voor de ander en breng je dat over? Inzicht in hoe je dit nu doet, levert je veel profijt op in de toekomst.

Tijdens deze training leer je hoe je jezelf over de bune brengt aan de hand van een krachtige sollicitatiebrief. Je krijgt antwoord op vragen als: wat houdt een goede sollicitatiebrief tegenwoordig in? Moet het per se digitaal? Welke vereisten worden er gesteld aan de lay-out? En waarom is het motivatie-gedeelte van een brief nou zo belangrijk? Als deelnemer neem je zelf drie interessante vacatures mee waar je vervolgens je brief op baseert.

Tijdens de training krijg je de nodige tips en tricks en ga je beginnen met schrijven. Je ontvangt direct feedback vanuit de groep, zodat je de brief tijdens de training al wat aanscherpt. Je brengt niet alleen jezelf goed naar voren, maar probeert in je brief ook optimaal toe te schrijven naar de wensen en behoeften van een toekomstige werkgever. Aan het einde van de training ga je naar huis met een (of meerdere) conceptbrieven, waarin je je kort, bondig en krachtig presenteert en aansluit De trainer zal ook verwijzen naar www.matchcareer.nl, waar je inspiratie, testen en oefeningen vindt voor het versterken van je kennis en vaardigheden op dit vlak.

Werkwijze

Voorafgaand aan de training kunnen deelnemers de trainingspagina van dit thema opzoeken via ons ondersteunende TalentCenter MatchCareer. Hier vinden zij inspiratie, oefeningen en tools waarmee ze hun kennis en vaardigheden op dit vlak versterken, ook ná de training. In de training sluiten we zoveel mogelijk aan bij de vraag en behoefte van de deelnemers én de organisatie waar zij werken. We vullen de training in met een goede dosis sfeer en energie, aandacht voor groepsdynamiek en een juiste balans tussen theorie en oefening. We geven deelnemers graag handvatten voor het versterken van hun talent, het bewust nemen van beslissingen en het ontwikkelen van meer regie op de eigen loopbaan.

 


  • Groepsgrootte: minimaal 6, maximaal 12 deelnemers  
  • Voorbereiding: activeer je account op www.matchcareer.nl en bekijk de trainingspagina
  • Duur: 3 uur
  • Locatie: nader te bepalen

Contact opnemen