Loopbaanadvies ICT*

1,200.00 600.00

 

Welke vaardigheden moet ik ontwikkelen voor de arbeidsmarkt van nu? Naar welke ICT-functie zou ik kunnen overstappen. Waar zit ik het beste om mijn plek? Met het ICT Loopbaanadvies onder begeleiding van een coach met kennis van de ICT-arbeidsmarkt geeft antwoord op deze vragen.

 

Beschrijving

Loopbaanadvies ICT*
Intake, LoopbaanVerkenner en nabespreking + 3 coaching gesprekken

Via loopbaanbegeleiding krijg je beter zicht op jouw motivatie, kwaliteiten en drijfveren zodat je betere keuzes kan maken nu of in de toekomst met betrekking tot (vervolg)stappen binnen de sector ICT.

 1. De intake: kennismaking en verwachtingen
  Het start met een telefonische intake, om kennis te maken met een persoonlijke coach. Verwachtingen worden uitgesproken en informatie wordt toegestuurd. De loopbaancoach is op de hoogte van de laatste ontwikkeling op de ICT-arbeidsmarkt, doorbreekt patronen, zorgt voor een reëel perspectief en maakt keuzes bespreekbaar. Na afloop is duidelijk wat de talenten en drijfveren zijn, zijn de ontwikkelmogelijkheden helder en is men in staat om een volgende stap te zetten.
 2. Online assessment: waar sta ik en waar wil én kan ik heen?
  De coach stuurt informatie toe, zodat men zelf aan de slag kan met de ICT LoopbaanVerkenner: een online assessment, waaruit persoonlijkheid, voorkeuren/interesses, vaardigheden en ontwikkelmogelijkheden naar voren komen. Dit levert voldoende gespreksstof op. Samen met de coach verkent je hoe goed de verschillende ICT-functies passen.
 3. Ontwikkelgerichte coaching: de kortste weg naar het doel
  Samen met de coach wordt het rapport besproken. Wat zie je hierin terug? En wat betekent dit? Welke mogelijkheden brengt dit met zich mee? En welke stappen kun je hiervoor zetten? In de drie coachgesprekken zal worden gekeken naar 21e eeuwse vaardigheden en doorgroeimogelijkheden. De coach zal je in dit gesprek zoveel mogelijk eigen regie stimuleren en, mits gewenst, een goed gesprek binnen de organisatie. In de coachgesprekken is de adviseur een goede gesprekspartner betreffende de laatste ontwikkeling op de ICT-arbeidsmarkt, worden patronen doorbroken en wordt er gewerkt aan een reëel perspectief.

Doorlooptijd: 4-10 weken

 

* Loopbaanadvies ICT wordt tijdelijk gesubsidieerd vanuit de sector. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Wat zijn de subsidievoorwaarden?

 • Subsidieaanvraag: Het loopbaanadvies wordt vanuit CA-ICT gesubsidieerd en door Matchcare uitgevoerd. Matchcare verzorgt als ervaringsdeskundige op het gebied van subsidietrajecten, de gehele subsidieaanvraag- en afhandeling.
 • Subsidieregio’s: De subsidie is geldig voor de regio’s Groot Amsterdam en Zuid-Limburg.
 • Kosten: Een adviestraject, zoals hierboven omschreven, bedraagt nu tijdelijk € 600,- in plaats van € 1200,-. Voor de kandidaat is deelname kosteloos.

 

Contact opnemen