Arbeidsmarktanalyse

 

Om HR effectief vorm te geven is inzicht nodig op de externe wereld. Wat gebeurt er op de arbeidsmarkt? Wat gebeurt er in de maatschappij? Wat zijn de trends? Wij bieden een maatwerk onderzoek aan, waarin de onderzoeksvraag van de organisatie centraal staat. Waar liggen kansen? En welke mogelijkheden zijn er?

 

Voorbeeld Arbeidsmarktrapportage

 

Beschrijving

Met zicht op de totale online vacaturemarkt, gecombineerd met het beroepen- en competentiemodel van Matchcare, ontstaan talloze mogelijkheden om informatie op maat te verzorgen. Wanneer het gaat om een regionaal beeld, of de situatie in een bepaalde sector, alle informatie is op elk niveau beschikbaar. Wanneer gewenst kunnen uw eigen bestanden of externe bronnen meegenomen worden in de analyse.

Afhankelijk van uw specifieke vraag kunnen wij gerichte informatie leveren waarmee u beter beslissingen kunt nemen op het gebied van personeel en organisatie. Voorbeelden zijn overschot en tekorten binnen sectoren, krimp- en groeiberoepen binnen een regio, of kansrijke loopbaanpaden voor individuen. Vanuit een goede informatiepositie kunt u gericht beleid ontwikkelen om vraag en aanbod op elkaar af te stemmen.

Contact opnemen