loopbaanadvies_45plus_matchcare
loopbaanadvies_45plus_matchcare

Ontwikkeladvies 45+

WAAROM EEN ONTWIKKELADVIES?

In een snel veranderende arbeidsmarkt is het verstandig om regelmatig na te denken over de toekomst van het beroep en jouw persoonlijke ontwikkeling. Een ontwikkeladvies helpt hierbij.

WAT IS EEN ONTWIKKELADVIES?

Een persoonlijk advies geeft een beeld van de situatie op de arbeidsmarkt. Vervolgens bepaal je samen met een loopbaancoach welke stappen je kunt nemen om gezond en werkend de pensioenleeftijd te bereiken.

WAT LEVERT HET OP?

Je krijgt antwoord op vragen als: wat zijn mijn kwaliteiten, wensen, kansen & ontwikkel-
mogelijkheden? Dit resulteert in een persoonlijk ontwikkelplan waarmee jij de komende jaren de eigen regie kan voeren over je loopbaan.

TIJDELIJKE SUBSIDIE

Gezond én met plezier werkend de pensioenleeftijd bereiken. Dat is wat het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid voor ogen heeft met de subsidieregeling Ontwikkeladvies 45+.

In het overleg met de scholen en met Senzer (de uitvoerder van de participatiewet in die regio) hebben we bekeken hoe we werkzoekenden (en schoolverlaters) zo in beeld kunnen brengen dat hun vaardigheden goed gepresenteerd kunnen worden. Elke werkzoekende en schoolverlater in de regio Helmond-De Peel krijgt een ePortfolio waarin hij of zij kan laten zien waar zijn kwaliteiten liggen en welke vaardigheden hij of zij beschikt. Waar mogelijk wordt het portfolio wat de leerlingen op school hebben opgebouwd digitaal meegenomen naar het arbeidsmarkt ePortfolio van de regio. Dit ePortfolio laat zien wat de werkzoekende kan bijdragen aan een werkgever. Niet alleen door dit op te schrijven, maar juist ook door het te laten zien met foto’s en filmpjes. In het najaar gaan we samen werken om in het nieuwe ePortfolio de vaardigheden centraal te stellen.

Contact

Wil je meer informatie? Vul hieronder je gegevens in en we nemen z.s.m. contact met je op.

Ook interessant voor jou?

Privacy Instellingen
Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Sommige cookies worden geplaatst door diensten van derden die op onze pagina's worden weergegeven. Je kunt hiervoor onze Privacy Verklaring raadplegen. Hieronder kun je je voorkeuren instellen.