Mensen in beweging krijgen? Start met verleiden

Leontine de KoningBlogartikelen, UncategorizedLeave a Comment

Wil je mensen in beweging krijgen? Start met verleiden.

Afgelopen 2 jaar hebben we met een sprintaanpak van 15 contactmomenten per persoon ruim 4.000 van de 12.000 medewerkers binnen de verschillende energiebedrijven verleid deel te nemen aan het ontwikkelprogramma “Investeer in jou talent”.

Resultaat is dat mensen beter in hun werk zitten, minder verzuimen en actief deelnemen aan ontwikkeling. Om dit resultaat te bereiken hebben we veel geleerd van toonaangevende reclame en marketing bureau’s. Inmiddels is deze aanpak beschikbaar voor al onze opdrachtgevers en passen we deze met succes toe bij onder andere Nederlandse Spoorwegen en Holland Casino.

Share this Post

In gesprek over ontwikkeling en inzetbaarheid

Meer weten over hoe ook jij mensen in beweging kunt krijgen met positieve communicatie? We delen graag onze kennis.

gesprek aanvragen
De speerpunten van deze aanpak
Werken in sprints

Samen met de opdrachtgever werken we sprintperiodes van zes tot 12 weken. We stellen duidelijke doelen en gaan aan de slag en meten de resultaten. Zo krijgt een loopbaancentrum een actieve rol binnen de organisatie en ontstaat een ritme dat aansluit bij de dynamiek van de organisaties.

Positieve communicatie

Ons uitgangspunt is dat jezelf ontwikkelen en leuk, bijzonder en vooral positief is. Dit gebruiken we in alle communicatievormen en dat is terug te zien in de respons en het aantal deelnemers.

Persona’s en doelgroepen

Iedereen is uniek en wil persoonlijk aangesproken worden. We werken daarom met zo klein mogelijke doelgroepen die ervaren dat het ontwikkelen bij hen past. Medewerkers die zich kunnen identificeren met de boodschap, haken aan en nemen een volgende stap.

Laagdrempelig instappen en persoonlijk contact

Meedoen maken we zo makkelijk mogelijk. Dat start met de communicatie en gaat via self services over in een persoonlijk coaching traject. Deze maatwerk dienstverlening bewijst dat veel meer medewerkers bereikt worden en actief aan de slag gaan met hun ontwikkeling.

Wil je hier meer over weten? Neem vrijblijvend contact op via onderstaand formulier. We delen graag onze kennis.

 
 
 

Share this Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *