a6c7a5884fbbaba9c988c6c0c8a4518cc9b28cc2
how to voornemens matchcare

De ‘Next Step’ samen met Matchcare – Mark van Lamoen van Essent over Matchcare

The first step

De eerste stap van mijn ervaring met Matchcare was via Next Step. Next Step is het employabilitycenter van Essent…. Wat dat is? Nou, dat is de plek voor medewerkers van Essent waar zij zelf de regie kunnen nemen over hun loopbaan. Essent stelt eerst hun medewerkers centraal om zo hun klanten centraal te kunnen zetten. Dat doen zij o.a. middels Next Step.
Na enkele oriënterende gesprekken via Next Step, werd mij geadviseerd naar het (onafhankelijke) Matchcare te gaan. Hier heb ik verschillende trajecten en instrumenten gevolgd, gemaakt en ingevuld. Zo heb ik de LoopbaanVerkenner gebruikt en verschillende persoonlijkheidstesten gemaakt.
Ik zette me zelf  voor een spiegel. Een spiegel van papier. Ik kreeg inzicht in mijn sterke en verbeterpunten. Dit is essentieel om inderdaad de Next Step te zetten.

De uitkomst

De uitkomst van deze instrumenten, persoonlijkheidstesten en andere opdrachten besprak ik met Mark van Matchcare. Mark is een fijne, onafhankelijke sparringpartner, die de tijd voor je neemt en écht luistert. Zoals de naam doet vermoeden verkent de LoopbaanVerkenner verschillende loopbanen, ofwel beroepen, die bij jou passen. Uit de resultaten kwam naar voren  dat een jobcoach een goede volgende stap was, maar ook dat mijn huidige functie me erg goed ligt.
Ik ben hierdoor in actie gekomen en onderzocht hoe het beroep ‘jobcoach’ er uitzag. Samen met Mark ben ik in contact gekomen met enkele job coaches uit verschillende gemeenten. Ik merkte dat dit niet mijn ding was.
Ik ben dichter bij huis gaan kijken. De uitkomsten gaven dus ook aan dat mijn huidige job goed bij mij past. Daarom zijn we gaan kijken naar antwoorden op vragen zoals: welke uitdagingen liggen er in mijn huidige functie? Hoe kan ik mezelf blijven ontwikkelen? Dat zijn allemaal zaken waar ik advies over kreeg. Enkele ‘quick wins’ waren bijvoorbeeld het aanpassen van mijn CV en een LinkedIn profiel make-over.

Ik begin met vol energie aan het nieuwe decennium.

Resultaat

Door mijn samenwerking met Matchcare voel ik me sterker. Ik weet beter waar ik goed in ben en waar kansen en uitdagingen liggen. Ook realiseer ik me dat ik zelf verantwoordelijk ben voor mijn ontwikkeling. Je staat zelf achter het stuur van je eigen ontwikkeling. Ik begin met vol energie aan het nieuwe decennium. Ik hoop jij ook!

Contact

Wil je met Matchcare in gesprek over wat we voor jou kunnen betekenen? Vul onderstaande gegevens in en we nemen z.s.m. contact met je op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Privacy Instellingen
Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Sommige cookies worden geplaatst door diensten van derden die op onze pagina's worden weergegeven. Je kunt hiervoor onze Privacy Verklaring raadplegen. Hieronder kun je je voorkeuren instellen.