Scroll Top

De LoopbaanVerkenner

Waar kun je de LoopbaanVerkenner voor gebruiken?

Wil je weten wat jouw kansen zijn op de arbeidsmarkt? Welke beroepen en functies precies bij je passen en welke vaardigheden je daarvoor moet ontwikkelen?

De Loopbaanverkenner is een arbeidsmarktscan die jou het antwoord op deze vragen geeft door jouw motivatie, talenten en vaardigheden te koppelen aan mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Je krijgt zo een goed beeld van waar je staat, welke vaardigheden je kunt ontwikkelen en waar kansen zijn voor een volgende stap binnen jouw organisatie of op een nieuwe baan.

De basis voor de volgende stap in jouw loopbaan
De LoopbaanVerkenner vormt een effectief instrument voor het opstellen van een zoekprofiel: welk type functies passen bij je , wat ontbreekt er nu nog om een volgende stap te kunnen zetten en welke acties zijn hiervoor nodig?

Wat is een LoopbaanVerkenner en waaruit is deze opgebouwd?

De LoopbaanVerkenner is een assessment dat beschikt over de meest relevante psychologische testen en is opgebouwd uit een aantal onderdelen:

  • Persoonlijk profiel
  • Werkervaring
  • Functie in beeld
  • Beroepsmogelijkheden

.

Wanneer wordt de LoopbaanVerkenner ingezet?

De LoopbaanVerkenner heeft meerdere toepassingsmogelijkheden of momenten waarop deze het best kan worden ingezet:

  • Volgende loopbaanstap
  • Als Quickscan
  • Oriëntatie

Aan het einde van de LoopbaanVerkenner wordt de uitslag in een heldere rapportage gegenereerd. De rapportage kun je direct downloaden en bespreken met met je loopbaancoach. De rapportage geeft helder en inzichtelijk weer op welke gebieden er mogelijkheden zijn.

Wil je een voorbeeld rapportage inzien? Vraag deze direct aan.

Voorbeeld rapportage aanvragen

[gravityform id=”21″ title=”false” description=”true”]
Close

Validatie

De LoopbaanVerkenner is gevalideerd volgens de eisen van het ministerie. De loopbaantesten en assessments zijn samengesteld door ons in samenwerking met partners zoals het CEB, SHL en andere aanbieders.

Wij toetsen daarbij de toepasbaarheid en wetenschappelijke onderbouwing volgens de richtlijnen van het COTAN.

Voor de LoopbaanVerkenners die Matchcare ontwikkelt geldt dat de uitkomsten van de vragenlijsten (van de verschillende leveranciers) vertaald worden naar concrete beroeps- of ontwikkelmogelijkheden. Matchcare werkt hierin alleen samen met partijen die gespecialiseerd zijn in het ontwikkelen van persoonlijkheidsvragenlijsten die wetenschappelijk onderbouwd zijn en voldoen aan de criteria van de COTAN. Op deze wijze zijn onze adviseurs en onze kandidaten verzekerd van goed onderbouwde adviezen om vervolgstappen te zetten in hun loopbaan. Tijdens onze certificeringstrainingen voor de LoopbaanVerkenner besteden wij veel aandacht aan de wetenschappelijke basis en onderbouwing van onze instrumenten.

Onze partners op het gebied van loopbaantesten en assessments is:

  • LTP (LTP Assessments)
Aan de slag met de LoopbaanVerkenner
Wil je een LoopbaanVerkenner maken? Neem contact met ons op.
[gravityform id=”15″ title=”false” description=”false” ajax=”false”]
Privacy Instellingen
Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Sommige cookies worden geplaatst door diensten van derden die op onze pagina's worden weergegeven. Je kunt hiervoor onze Privacy Verklaring raadplegen. Hieronder kun je je voorkeuren instellen.