ananas-wordpress-2-963x642
ananas-wordpress-2-963x642

Is vakantie de oplossing tegen werk stress ( en verzuim)?

Vakantie. Vaak gezien als een synoniem voor geluk, energie en vrijheid. Maar is vakantie de remedie tegen werk stress en kan het worden gezien als preventie van verzuim?

Vanuit wetenschappelijk onderzoek klinken er sterke tegengeluiden. Onderzoek laat zien dat werknemers zelfs na een vakantie van zes maanden gelijk weer tijdens de eerste werkdag op hetzelfde energie- en stress niveau zitten als daarvoor.

Niet meer op vakantie gaan dus? Nee. Vakanties zijn goed voor je gezondheid. Organisatie arbeidspsycholoog De Bloom voegt toe: “Een vakantie is vooral goed voor je gezondheid als je controle hebt over en plezier hebt aan vakantieactiviteiten. We willen zelf kunnen beslissen wat we doen in onze vrije tijd.“

Grip op stress en verzuim

Laat dit dan ook meteen het antwoord zijn op de vraag: wat is dan wel een medicijn tegen langdurige werkstress (en het bijkomende verzuim)? Het antwoord is grip. Wanneer medewerkers grip ervaren over hun loopbaan, kunnen zij betere keuzes maken, een lagere werkdruk en minder werkstress ervaren. Zo wordt de keuze om te verzuimen in veel gevallen voorkomen. De toename van stress en burn-out houdt mensen gemiddeld 242 dagen van de werkvloer en kost gemiddeld 60.000 euro.

Verzuim is in de afgelopen 5 jaar met meer dan 50% toegenomen. Hiervan is 70% beïnvloedbaar. Verminder het verzuim door er grip op te krijgen. Hoe je dat kunt doen? Kijk bij onze aanpak grip op verzuim: GR!P programma.

 

Bron: nu.nl & ggznieuws.nl 

Ook interessant voor jou?

Privacy Instellingen
Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Sommige cookies worden geplaatst door diensten van derden die op onze pagina's worden weergegeven. Je kunt hiervoor onze Privacy Verklaring raadplegen. Hieronder kun je je voorkeuren instellen.