Leestijd: 2 minuten
In 5 stappen uit je comfortzone

In 5 stappen uit je comfortzone

De comfortzone…. Wat is dat? Nee, niet een speciaal gedeelte op een vliegveld of in een luxe restaurant. Nee, de comfortzone is iets anders. De comfort zone is de situatie waarin jij je kalm en veilig voelt.

Fijn! Hoor ik je denken. Maar om je talent te ontwikkelen is je comfortzone een grote sta-in-de- weg. In de comfort zone weet je wat je moet doen. Alles gebeurt op standje automatische piloot. Deze zone is aangenaam om in te zijn. Alles is bekend en veilig. Maar talent ontwikkelen doe je hier niet.

Daarvoor dien je in de groeizone / stretchzone te komen. This is where the magic happens. Deze zone is te vergelijken met de eerste schooldag. Alles is eng en nieuw. Je leert dingen voor de eerste keer. En net zoals de eerste keer lunch all-by-yourself in de kantine, voelt het niet echt fijn. Toch ontwikkel jij jezelf en je talenten in deze zone.

Hoe kom je uit je comfortzone en in deze groei/stretch zone?

  1. Als je wilt groeien, moet je allereerst wel weten waarin. Doe bijvoorbeeld de TalentOntwikkelScanof andere testen om er echt achter te komen waar jouw sterkten en ontwikkel punten liggen. Vind hier een coach bij jou in de buurt.
  2. Breek uit de routine: doe eens wat anders. Routine staat symbool voor je veilige comfort zone.
  3. Begin met kleine stapjes. De tegenpool van de comfortzone is de paniekzone. Hier voert paniek en stress de boventoon. Dit moet je niet willen.
  4. Face your fears: schrijf je in voor die ene cursus, spreek een vreemde aan op straat of doe het gewoon. Er bestaan vele opdrachten/cursussen die tegen helpen bij deze angsten.
  5. Vier je successen.

Ook interessant voor jou?

Privacy Instellingen
Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Sommige cookies worden geplaatst door diensten van derden die op onze pagina's worden weergegeven. Je kunt hiervoor onze Privacy Verklaring raadplegen. Hieronder kun je je voorkeuren instellen.