De ontwikkelingen op de arbeidsmarkt gaan snel en de vraag naar medewerkers met 21e-eeuwse vaardigheden – zoals ICT-vaardigheden – neemt steeds verder toe. Veel organisaties hebben moeite met het vinden van het juiste talent, vooral voor ICT-functies. Een volgende uitdaging is het behouden van het juiste talent op de juiste plek. Met een gesubsidieerd* loopbaanadvies, gericht op het ontwikkelen van deze vaardigheden, ben je als organisatie én medewerker klaar voor de toekomst.

Waarom loopbaanadvies ICT?

  • ‘Functioneren mijn medewerkers nog goed?’
  • ‘Welke vaardigheden hebben zij nodig anno nu?’,
  • ‘Zitten zij nog op de juiste plek?’
  • ‘Wie van hen kan makkelijk doorstromen naar een ICT-functie?’.

Dit zijn vragen die bij veel organisaties spelen. Om hier zicht op te krijgen kunnen medewerkers, die werken of willen werken in de ICT, een professioneel loopbaanadvies krijgen. Vaak blijkt dat medewerkers al bepaalde vaardigheden bezitten, waarmee ze gemakkelijk de overstap kunnen maken naar een andere functie.


Waar bestaat loopbaanadvies uit?

De doorlooptijd van het gehele traject bedraagt 4-10 weken, en bestaat uit de volgende stappen:

1. De intake: kennismaking en verwachtingen
De medewerker wordt benaderd door een coach uit de omgeving. Ze bespreken verwachtingen en wisselen relevante informatie uit. De loopbaancoach is op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, zorgt voor een reëel perspectief en maakt keuzes bespreekbaar.

2. Online assessment: waar sta je en waar wil én kun je naartoe groeien?
Na de intake kan de medewerker zelf online aan de slag met de  LoopbaanVerkenner: een online assessment, waaruit persoonlijkheid, voorkeuren/interesses, vaardigheden en ontwikkelmogelijkheden naar voren komen. Dit levert voldoende gespreksstof op voor de nabespreking en coaching. Met deze inzichten is de medewerker in staat een stap vooruit te zetten en een goed gesprek te voeren over zijn ambities.

3. Ontwikkelgerichte coaching: de kortste weg naar het doel.
De medewerker bespreekt het adviesrapport met zijn coach en ontvangt uitleg en tips. Hoe kun je de resultaten interpreteren? Wat betekent dit voor de huidige loopbaansituatie, nu en in de toekomst? Welke deuren worden hiermee geopend, ook voor het bedrijf? En welke stappen kun je hiervoor zetten? In de drie coachgesprekken die volgen zal worden gekeken naar 21e eeuwse vaardigheden en  doorgroeimogelijkheden. De coach stimuleert tijdens de coaching zoveel mogelijk eigen regie en, mits gewenst, een goed gesprek binnen de organisatie.


Gebruik maken van dit aanbod? 

Laat hiernaast je gegevens achter of neem contact op met Matchcare voor een vrijblijvend gesprek, meer informatie over de subsidiemogelijkheden of het aanvragen van Loopbaanadvies ICT.

Tel.: 030 602 94 00
e-mail: info@matchcare.nl


“Een professioneel loopbaanadvies, gericht op het ontwikkelen van 21e eeuwse (ICT) vaardigheden, stelt medewerkers in staat te groeien, in of naar een ICT-functie. Lekker werken, op de juiste plek, daar draait het om!” – Henk Adam, manager training en coaching


* Subsidievoorwaarden

Subsidieaanvraag: Het loopbaanadvies wordt vanuit CA-ICT gesubsidieerd en door Matchcare uitgevoerd. Matchcare verzorgt als ervaringsdeskundige op het gebied van subsidietrajecten, de gehele subsidieaanvraag- en afhandeling.
Subsidieregio’s: De subsidie is geldig voor de regio’s Groot-Amsterdam en Zuid-Limburg.
Kosten: Loopbaanadvies ICT, zoals hierboven omschreven, bedraagt nu tijdelijk € 600,- in plaats van € 1200,-. Voor de kandidaat is deelname kosteloos.