Loopbaanadvies ICT, voor iedereen die werkt of wil werken in de ICT

De ontwikkelingen op de ICT arbeidsmarkt gaan steeds sneller. Dit vraagt ook veel van de mensen die werken of willen werken in de ICT. Functioneren zij nog optimaal? Zitten ze nog op de juiste plek? Sluiten hun vaardigheden en competenties nog aan op de huidige functie of zouden deze beter tot hun recht komen in een andere functie? Een Loopbaanadvies, speciaal voor de ICT geeft antwoord op deze vragen.

Een loopbaanadviestraject, hoe werkt dat?

Actief aan de slag en verantwoordelijkheid nemen over loopbaan & ontwikkeling en het versterken van 21e eeuwse vaardigheden.

Welke vaardigheden moet ik ontwikkelen voor de arbeidsmarkt van nu? Naar welke ICT-functie zou ik kunnen overstappen. Waar zit ik het beste om mijn plek? Met het ICT Loopbaanadvies onder begeleiding van een coach met kennis van de ICT arbeidsmarkt krijg je antwoord op deze vragen.

Een loopbaanadviestraject, hoe werkt dat?

Actief aan de slag en verantwoordelijkheid nemen over loopbaan & ontwikkeling en het versterken van 21e eeuwse vaardigheden.

Welke vaardigheden moet ik ontwikkelen voor de arbeidsmarkt van nu? Naar welke ICT-functie zou ik kunnen overstappen. Waar zit ik het beste om mijn plek? Met het ICT Loopbaanadvies onder begeleiding van een coach met kennis van de ICT-arbeidsmarkt geeft antwoord op deze vragen.

Waar bestaat loopbaanadvies uit?

De doorlooptijd van het gehele traject bedraagt 4-10 weken, en bestaat uit de volgende stappen:

1. De intake: kennismaking en verwachtingen
Het start met een telefonische intake, om kennis te maken met een persoonlijke coach. Verwachtingen worden uitgesproken en informatie wordt toegestuurd. De loopbaancoach is op de hoogte van de laatste ontwikkeling op de ICT-arbeidsmarkt, doorbreekt patronen, zorgt voor een reëel perspectief en maakt keuzes bespreekbaar. Na afloop is duidelijk wat de talenten en drijfveren zijn, zijn de ontwikkelmogelijkheden helder en is men in staat om een volgende stap te zetten.

2. Online assessment: waar sta ik en waar wil én kan ik heen?
De coach stuurt informatie toe, zodat men zelf aan de slag kan met de ICT LoopbaanVerkenner: een online assessment, waaruit  persoonlijkheid, voorkeuren/interesses, vaardigheden en ontwikkelmogelijkheden naar voren komen. Dit levert voldoende gespreksstof op. Samen met de coach verkent je hoe goed de verschillende ICT-functies passen. 

3. Ontwikkelgerichte coaching: de kortste weg naar het doel.
Samen met de coach wordt het rapport besproken. Wat zie je hierin terug? En wat betekent dit? Welke mogelijkheden brengt dit met zich mee? En welke stappen kun je hiervoor zetten? In de drie coachgesprekken zal worden gekeken naar 21e eeuwse vaardigheden en doorgroeimogelijkheden. De coach zal je in dit gesprek zoveel mogelijk eigen regie stimuleren en, mits gewenst, een goed gesprek binnen de organisatie. In de coachgesprekken is de adviseur een goede gesprekspartner betreffende de laatste ontwikkeling op de ICT-arbeidsmarkt, worden patronen doorbroken en wordt er gewerkt aan een reëel perspectief.