duurzaam-aantrekkelijk-200x200

Hoe duurzaam aantrekkelijk ben jij?

Een leven lang leren, een goede en blijvende arbeidsmarktpositie, Duurzame inzetbaarheid. Duurzaam aantrekkelijke werkgevers en medewerkers. Je zou bijna kunnen denken dat het departement SZW geregeld onze website bekijkt. Was het Asscher die in 2016 de LoopbaanAPK landelijk onder de aandacht bracht, richt nu zijn opvolger Koolmees het beleid op een Leven lang ontwikkelen. Precies waar wij onze selfassessments, Mijn LoopbaanAPK, de LoopbaanVerkenner, de TalentOntwikkelScan en nu ook het eAssessment voor hebben klaarliggen.

Als speler in het veld van arbeidsmarktontwikkelingen en gericht op het faciliteren van zowel werkgevers als werknemers weet ik dat er 5 aandachtsgebieden zijn om in deze eeuw “Duurzaam Aantrekkelijk” te blijven op de arbeidsmarkt. 4 domeinen daarvan hebben wij gegroepeerd in het TalentWheel:

1. Verandervermogen,

2. Eigen Regie,

3. Sociale Vaardigheden en

4. Media wijsheid,

Hierbinnen staan de 15 meest relevante aspecten centraal. Het laatste aandachtsgebied betreft:

5. Specifieke Vakvaardigheden

Het blijft natuurlijk wel zaak om actuele inzichten in het eigen vakgebied bij te houden.

Een leven lang ontwikkelen. Hoe dan?

Het is één ding om te roepen “een Leven lang ontwikkelen”, maar de vraag “wat dan en hoe dan”  vraagt om meer. Hoe word je dan duurzaam aantrekkelijk? Om daar een passend antwoord op te kunnen geven heb ik vanuit mijn rol bij Matchcare in samenwerking met diverse collega’s de TalentOntwikkelScan ontwikkeld. Een instrument waar werknemers met hun medewerkers zelf mee aan de slag kunnen gaan en dat aan waarde wint wanneer in samenwerking met Loopbaanprofessionals invulling aan de follow-up gegeven wordt.

Persoonlijke ontwikkeling en beroepsmatige ontwikkeling worden pas effectief als ze in direct verband worden gebracht met huidige of gewenste rollen en/of functies. Dankzij een omvangrijke Beroependatabank (ca 950 beroepen met tot in detail beschreven kenmerken) en daaraan gekoppelde vacaturebank (ca 140.000 actuele vacatures) kan Matchcare deze verbanden leggen.

Het Talentwheel: A new way of thinking

Het TalentWheel nodigt in feite organisaties en medewerkers uit om blijvend de beschreven vijf aandachtgebieden op het netvlies te houden. Een way of thinking die vragen oproept als:

  • Hoe gaan wij om met veranderingen, met die van binnenuit of buitenuit, met die van bovenaf of onderaf?
  • Krijgt eigen regie een kans of is het toch meer aansturing dan zelfsturing?
  • Verwachten we dat sociale vaardigheden standaard aanwezig zijn of bevorderen we de onderlinge (team-) samenwerking en de communicatie vaardigheden die daarbij horen?
  • Vertrouwen we op bestaande technieken of volgen we actief alle technologische ontwikkelingen om die zo snel mogelijk geïntegreerd te krijgen in ons dagelijkse werk?

Er is een assessment beschikbaar om met een zelfperceptievragenlijst en corresponderend 360˚ feedback formulier een heldere diagnose te stellen. Interne of externe bronnen en professionals kunnen de richting aangeven waarin dan de noodzakelijk gebleken ontwikkelingsmogelijkheden gevonden kunnen worden.

Met gebruiksvriendelijke en goed onderbouwde HR instrumenten bied ik samen met Matchcare zo een bijdrage aan het Leven lang ontwikkelen. Waarmee werkgevers en werknemers beiden duurzaam aantrekkelijke partners voor elkaar blijven.

Contact

Wil je meer informatie? Vul hieronder je gegevens in en we nemen z.s.m. contact met je op.

Ook interessant voor jou?

Privacy Instellingen
Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Sommige cookies worden geplaatst door diensten van derden die op onze pagina's worden weergegeven. Je kunt hiervoor onze Privacy Verklaring raadplegen. Hieronder kun je je voorkeuren instellen.