Het goede gesprek binnen een organisatie

Met een wereld in transitie blik je vooruit, niet achteruit.
Niet voor niets zoeken steeds meer organisaties een oplossing voor het beoordelingsgesprek. Want wat gebeurt er nu echt tijdens zo’n gesprek? Kunnen we het wel een gesprek noemen? En het resultaat…? Dat dit beter kan, daar bestaat geen twijfel over. Allereerst vindt deze beoordeling jaarlijks plaats, terwijl je iedere dag met elkaar werkt en beslissingen moet nemen. Je werkt samen aan de toekomst, wat betekent dat je vooruit kijkt. In plaats daarvan kijk je tijdens een beoordelingsgesprek over je schouder. Het nut ervan? Onbewezen en niet motiverend. In een wereld in transitie kun je je dat niet meer permitteren. Met ‘Het goede gesprek’ bieden we organisaties een alternatief.


  • PLAN – DO – CHECK – ACT
  • Regelmatig bespreken wat ertoe doet
  • Op maat evalueren
  • Geen ongewenste verrassingen
  • Aan de toekomst werken
  • Versterking van het psychologisch contract
  • Coaching on the job
  • Snel zichtbaar resultaat
  • Een match blijven als individu, team en organisatie
  • Samen het succesverhaal schrijven

Stop met scorelijsten, schrijf het succesverhaal met elkaar.

Scorelijsten? Afvinken maar. Medewerkerstevredenheid? Tevredenheid leidt tot stilstand. Gedeelde verantwoordelijkheid versus persoonlijke ambitie? Hoe dan? Tijd voor een goed gesprek?

Je leest het.

Train je vaardigheden voor het goede gesprek


Het goede gesprek met je medewerker

Als manager wil je antwoord op de vraag: hoe schrijf ik samen met medewerkers het verhaal van de organisatie? Dat is ontzettend lastig, omdat een goede manager nog geen goede coach is. Tijdens de training ‘Het goede gesprek met mijn medewerker’ leer je de juiste vragen stellen en succesvol bijsturen in de praktijk. Je kunt ook met het hele team aan de slag tijdens onze nieuw-ontwikkelde High Performance training.

Benieuwd? Lees hier meer

Placeholder

Placeholder

Het goede gesprek met je manager

Als medewerker wil je antwoord op essentiële vragen, zoals: ‘Hoe kan ik mijn talent verder ontwikkelen?’, ‘Welke baan of rol past echt bij mij?’, ‘Hoe functioneer ik het beste binnen een team?’. Om hierachter te komen bieden we online testen, zoals de LoopbaanVerkenner en VQ-scan, en coaching/advies. Je kunt ook kiezen voor de training ‘Het goede gesprek met mijn manager’, zodat je in staat bent regie te voeren over je eigen ontwikkelgesprekken. Je bent per slot van rekening zelf manager van je eigen loopbaan.

Benieuwd? Lees hier meer


Henk Adam is manager Training & Coaching bij Matchcare. Met aandacht voor het individu en oog voor ontwikkelingen binnen organisaties en op de arbeidsmarkt, werkt hij mee aan talentontwikkeling en duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Bij Matchcare is Henk ook ‘People manager’, wat betekent dat hij continu goede gesprekken voert met collega’s ten behoeve van hun persoonlijke groei.

Contact