matchcare arbeidsmarkt onderzoek eindhoven
matchcare arbeidsmarkt onderzoek eindhoven

Eindhovense arbeidsmarkt in 2019

Een andere baan in 2020?

Oliebollen en goede (carrière)voornemens

Kerstboom de deur uit en het vuurwerk is afgestoken. Voor veel mensen is het nieuwe jaar een moment om stil te staan bij allerlei zaken in het leven. Met name je carrière is een onderwerp waarover veel plannen gesmeed worden, want niets zo lekker als mijmeren over de toekomst van jouw loopbaan met een glas bubbels en een oliebol in de hand… Belangrijk is dan natuurlijk om je opties te onderzoeken, zoals de aanwezige arbeidsmarktinfo uit jouw regio. Dus…hoe zag de Eindhovense arbeidsmarkt er afgelopen jaar uit en wat kunnen we met die vacature-informatie doen?

Eindhoven is techniek

Wanneer je Eindhoven zegt, dan zeg je: techniek, en de cijfers van de vacatures laten dit ook zien. Binnen Eindhoven is techniek veruit het meest gevraagde vakgebied van 2019 (14 procent van de vacatures!). Daarnaast wordt duidelijk dat Eindhoven – in verhouding met bijvoorbeeld de steden uit de randstad – in het totaal de meeste technische vacatures heeft.
Naast techniek, waren er ook veel vacatures uit de vakgebieden ‘inkoop, logistiek en vervoer’ en ‘administratie en klantenservice.’
Het meest gevraagde beroep in Eindhoven in 2019 is software developer, gevolgd door een supervisor van bouwbedrijf medewerkers en een onderhoudsmonteur machines.
Als enige Brabantse stad stond projectmanager in de top 10 van de meest gevraagde beroepen (circa 1400 projectmanager vacatures alleen al in Eindhoven en omgeving!).

Welke competenties werden hoog gewaardeerd?

Wanneer je gaat solliciteren in 2020 is het slim om je  ‘nauwkeurigheid’ in je brief of cv te benoemen.
Deze competentie kwam namelijk in 80 procent van de vacatures naar voren.

Eindhoven had in 2019 ook de meeste vacatures van de Brabantse steden: circa 63000 vacatures. Ten opzichte van de rest van Nederland staat Eindhoven op een vijfde plaats met het aantal vacatures in 2019 (alleen de grote steden uit de randstad hadden er meer). Dat er veel carrièremogelijkheden zijn in heel Brabant wordt ook inzichtelijk als we naar de vacatures kijken. De  vier grootste Brabantse steden staan namelijk in de top 10 van steden in Nederland met de meeste vacatures: Den Bosch op nummer zes, Breda op zeven en Tilburg op plek 10.

VDL en Philips staan bovenaan

VDL is het bedrijf uit Eindhoven met de meeste vacatures in 2019. VDL had zelf het dubbele aantal vacatures ten opzichte van de Eindhovense nummer twee; Philips. Op plek 3 staat het Catharina Ziekenhuis.

Matchcare en de Brabantse loopbaankansen in 2020

Kortom, in Eindhoven en omgeving is weer veel te beleven geweest op de arbeidsmarkt, en de verwachting is dat dit ook in 2020 het geval zal zijn. Vind je dit interessante informatie, en  wil je graag op de hoogte gehouden worden van alle ontwikkelingen op jouw regionale arbeidsmarkt, houd dan onze website in de gaten! Matchcare brengt vier keer per jaar een arbeidsmarktanalyse uit die jou op de hoogte houdt van alle ontwikkelingen over jouw vakgebied – lokaal, regionaal en nationaal op www.matchcare.nl!

Kan je niet wachten, en wil je nu al informatie ontvangen over jouw mogelijkheden? Bel dan onze arbeidsmarktgoeroe André van den Eventuin:

Andre van den Eventuin
06-53294939
Andre.vandenEventuin@matchcare.nl

arbeidsmarkt_infographic_eindhoven_2019

Geen pdf zichtbaar? Bekijk hem hier.

Matchcare Vacaturebank

Deze rapportage is gebaseerd op de Matchcare vacaturebank. Deze vacaturebank geeft een actueel, dagelijks overzicht van een groot deel van alle op het internet gepubliceerde vacatures. Dit biedt inzicht in de actuele arbeidsmarkt, ingedeeld naar regio, vakgebied en niveau. Gemiddeld zijn er dagelijks 140.000 actuele vacatures in te zien. Voor deze rapportage zijn vacatures voor stages, bijbanen en vrijwilligers buiten beschouwing gelaten. Daarnaast is dit onderzoek gebaseerd op de vacatures geplaatst tot en met 16-12.

Bron vacatures

De bron voor de vacaturebank is Jobfeed. Dagelijks worden de nieuwst gepubliceerde vacatures in een automatisch proces aangeleverd. Hierdoor ontstaat een breed aanbod van diverse soorten aanbieders van vacatures: grote bedrijven en organisaties, vakorganisaties en kenniscentra, werving- en selectiebureaus, detachering- en uitzendbureaus en algemene vacaturesites zoals Jobbird.nl, Werk.nl, NationaleVacaturebank.nl, etc.

Verrijking vacatures met het Matchcare Beroepenmodel

Naast automatische verrijking heeft Matchcare een vacatureteam dat dagelijks nieuw gepubliceerde vacatures analyseert en categoriseert. Het team verrijkt de vacatures met gestandaardiseerde functiebenamingen en competenties, vaardigheden en werkactiviteiten. Daarnaast checkt het vacatureteam het aanbod aan vacatures op actualiteit, aanwezigheid van vestigingsplaats/ postcode en dergelijke.

Contact

Wil je met Matchcare in gesprek over wat we voor jou kunnen betekenen? Vul onderstaande gegevens in en we nemen z.s.m. contact met je op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Privacy Instellingen
Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Sommige cookies worden geplaatst door diensten van derden die op onze pagina's worden weergegeven. Je kunt hiervoor onze Privacy Verklaring raadplegen. Hieronder kun je je voorkeuren instellen.