header2
header2

Een leven lang ontwikkelen

Digitalisering, robotisering en de komst van big data veranderen de arbeidsmarkt. Dit wordt beschreven in onderzoeken zoals ‘The Future of Jobs 2018’ van het World Economic Forum (WEF). Hierin komt naar voren hoe werk inhoudelijk verschuift en dat veel taken worden overgenomen door machines. Over zeven jaar is 52% van het werk in handen van robots. Daarom, stelt het onderzoek, is de grootste uitdaging dat burgers zichzelf  een leven lang moeten blijven ontwikkelen.

In ditzelfde rapport krijgen bedrijven en overheden handvatten om met de verschuiving van werk aan de slag te gaan. Aanvullend daarop gelooft Matchcare erin dat, naast bedrijven en overheden, juist de burger zelf een grotere rol kan spelen in zijn loopbaan. Of het nu gaat om excelleren in de huidige functie, meegaan in een veranderende functie of het verwerven van nieuwe vaardigheden en functies. Er wordt verwacht dat mensen zelf regie nemen, kunnen veranderen en beschikken over sociale vaardigheden en mediawijsheid.

Wij stellen daarom een vernieuwd Digitaal Loopbaan Portfolio beschikbaar waarmee iedere burger al tijdens het onderwijs begint met het opbouwen en zelf beheren van een Loopbaandossier. Daarmee leert de burger zelf inhoud te geven aan de loopbaan en de persoonlijke ontwikkeling.

Verbind zelfinzicht met mogelijkheden

Met een Digitaal Loopbaan Portfolio – met skills-paspoort – heeft de burger een dossier tot zijn beschikking, waarmee de persoonlijke ontwikkeling inzichtelijk wordt. Diverse online tools – (self)assessments – geven inzicht in de talenten en 21e-eeuwse vaardigheden. Na afname worden deze talenten en vaardigheden automatisch weergegeven in het Loopbaandossier. Vanuit deze talenten en vaardigheden worden vervolgens de regionale vraag, opleidingen en ontwikkelmogelijkheden gepresenteerd. Zo krijgt de burger inzicht in de ‘echte vraag’ van werkgevers met betrekking tot talenten en vaardigheden. Deze kennis maakt het mogelijk om zelf stappen te zetten naar organisaties (en dus naar werk). Tegelijkertijd krijgt de burger inzicht in de talenten en vaardigheden die je daarvoor kunt ontwikkelen en welke opleidingen je kunt volgen (binnen de eigen functie of over sectoren heen).

Activeren voor ontwikkeling

Door het aanreiken van informatie op vragen als:

  • wie ben ik en waar sta ik?
  • wat verandert er; wat is er in de toekomst belangrijk?
  • hoe ziet de regionale arbeidsmarkt er voor mij uit; hoe is de werkgelegenheid voor mijn huidige functie?
  • welke opleiding of training is relevant voor mij?

is de burger is staat om zelf de koers uit te bepalen voor een duurzame loopbaan en acties te ondernemen om mee te gaan in de veranderende arbeidsmarkt. Wij noemen dat een leven lang ontwikkelen.

Meer informatie? Vul hieronder je gegevens in.

Ook interessant voor jou?

Privacy Instellingen
Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Sommige cookies worden geplaatst door diensten van derden die op onze pagina's worden weergegeven. Je kunt hiervoor onze Privacy Verklaring raadplegen. Hieronder kun je je voorkeuren instellen.