Matchcare aanwezig op Divosa Vrijdag

Natasja van der SteeBewust beslissen, Eigen regie, Nieuws0 Reacties

printscreen divosa.nl Divosa Vrijdag

Matchcare is op 29 september 2017 aanwezig op
de Divosa Vrijdag | Diagnosetools doorzien. Zien we u daar?

Diagnosetools kunnen gemeenten veel werk uit handen nemen. Maar om het maximale uit een diagnosetool te halen is tijd en geld nodig, plus een andere manier van werken. Wat kost de implementatie van zo’n tool, wat levert het op? Wat zijn de verschillen tussen de meest gebruikte tools en wat zijn de ervaringen van collega-gemeenten? Daarover gaat de Divosa Vrijdag op 29 september 2017.

Deel dit bericht

Vragen die tijdens de Divosa Vrijdag ‘Diagnosetools doorzien’ aan bod komen:

Wat is er nodig voor een goede implementatie van een diagnosetool? En wat levert het op? Hoe haal ik het maximale uit de diagnosetool(s) voor mijn organisatie? Welke ervaringen hebben andere gemeenten met diagnosetools? Hoe kan een diagnosetool bijdragen aan een onderbouwde manier van werken?

Zowel gebruikers als aanbieders van diagnosetools komen tijdens de Divosa Vrijdag aan het woord. Er is ruime gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren hoe je een diagnosetool slim inzet. Meld je aan en grijp je kans om diagnose in jouw organisatie te verbeteren. Een goede diagnose van de mogelijkheden van je klant helpt immers om hem sneller naar werk of participatie te begeleiden.

SZeebra Diagnose

Met SZeebra Diagnose hebben klantmanagers een doeltreffend en gebruiksvriendelijk instrument in handen om de persoonlijke situatie van klanten vast te stellen.

Lees meer
Programma

9:30 uur
Inloop met koffie en thee

10:00 uur

Welkom door Marcel van Druenen, programmamanager Vakmanschap

10:05 uur
Diagnose in een context van methodisch werken: hoe staan gemeenten ervoor?
Diagnose is de eerste stap van methodisch werken. Maar hoe staat het er eigenlijk voor in gemeenten? Voeren klantmanagers hun taken planmatig uit? Daarover gaat het kersverse onderzoeksrapport ‘Bevorderende factoren van methodisch werken’ van TNO, in opdracht van Divosa en de Beroepsvereniging voor Klantmanagers. Milou Haggenburg presenteert de belangrijkste uitkomsten en geeft concrete tips voor leidinggevenden over welke belemmeringen zij kunnen wegnemen en methodisch werken kunnen stimuleren.

Door Milou Haggenburg, coördinator kennisintegratie bij Divosa

10:35 uur
Pitches: de kosten en baten van diagnosetools
De aanschaf en implementatie van een diagnosetool kost de gemeente geld. Maar het kan uiteindelijk veel werk uit handen nemen. Wat zijn de kosten en de baten van de bestaande diagnosetools? Aanbieders van de meest gebruikte diagnosetools zullen de business case van hun tool in enkele minuten presenteren.

10:50 uur
Pauze: koffie op de Diagnosemarkt
Alle aanbieders staan met hun stand klaar op de Diagnosemarkt. Dit is de gelegenheid om bij uitstek om (kritische) vragen te stellen en verschillende diagnosetools te vergelijken. Aanwezig zijn in elk geval: L&D Support met de tools ABC en InCheck, Dariuz met de tool WerkWijzer, Matchcare met de tool SZeebra en CompetenSYS met haar gelijknamige tool.

11:05 uur
Gemeenten aan het woord (in 2 rondes)
Een aantal gemeenten vertelt in twee rondes over hoe zij hun diagnosetool, of een combinatie van tools, hebben ingebed in hun dienstverlening. Welke winst valt hieruit te behalen? Welke hick-ups kwamen ze tegen bij de implementatie? Wat zijn succesfactoren? Hoe maak én houd je medewerkers enthousiast? Maar ook: hoe kun je een diagnosetool inzetten om je medewerkers te stimuleren methodisch te werken?

Hieraan werken in elk geval mee: gemeente Zaanstad over de tools ABC en InCheck (L&D Support); gemeente Helmond over de tool SZeebra (Matchcare) in combinatie met WerkWijzer (Dariuz); gemeente Veenendaal over de tool CompetenSYS.

12:30 uur
Lunch op de Diagnosemarkt
Alle aanbieders staan met hun stand klaar op de Diagnosemarkt. Dit is de gelegenheid om bij uitstek om (kritische) vragen te stellen en verschillende diagnosetools te vergelijken. Aanwezig zijn in elk geval: L&D Support met de tools ABC en InCheck, Dariuz met de tool WerkWijzer, Matchcare met de tool SZeebra en CompetenSYS met haar gelijknamige tool.

13:00 uur
Einde bijeenkomst

Meld u aan

Aanmelden kan via de website van Divosa. Deze Divosa Vrijdag is bedoeld voor gemeentelijke leden van Divosa en hun medewerkers. Deelname aan de bijeenkomst is gratis. Bij afwezigheid zonder annulering wordt € 50,- in rekening gebracht.

Naar het aanmeldformulier

Bron: divosa.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *