Scroll Top

De TalentOntwikkelScan voor jou

Beter inzicht in je kwaliteiten, vaardigheden en loopbaankansen

Wil je zo goed mogelijk zijn voorbereid voor de professionele uitdagingen van deze tijd? Of wil je weten hoe je je talenten beter kan aanwenden binnen je huidige functie? Wat je vraag over je carrière ook is, dankzij de TalentOntwikkelScan krijg je beter inzicht in je kwaliteiten, vaardigheden en loopbaankansen.

Wat is de TalentOntwikkelScan

Om te verkennen welke vaardigheden je het beste kunt ontwikkelen om duurzaam inzetbaar te blijven heeft Matchcare de TalentOntwikkelScan ontwikkeld. De scan geeft op basis van persoonlijkheid, talenten, competenties, werkstijlen en vaardigheden, inzicht in hoe goed je bent voorbereid op het werken in de toekomst en waar ontwikkelkansen liggen. Doordat de persoonlijkheid wordt afgezet tegen de benodigde kennis en vaardigheden, ga je vervolgens gericht aan de slag met je ontwikkeling.

De TalentOntwikkelScan biedt na afloop tevens de mogelijkheid om feedback te vragen. Zo kun je collega’s, vrienden of leidinggevende uitnodigen om anoniem hun mening te geven over de talenten en competenties, zoals zij deze in de samenwerking ervaren.

Waarom de TalentOntwikkelScan geen standaard persoonlijkheidstest is:

Met de TalentOntwikkelScan kun je snel je persoonlijkheid, talenten en kernvaardigheden ontdekken, maar daarnaast heeft deze test nog een uniek component. Je vaardigheden worden direct vergeleken met het gemiddelde van jouw beroepsgroep. Hierdoor weet je gelijk waar je sterk in bent en wat je nog kan ontwikkelen.

Je bent bijvoorbeeld een Online Marketeer. Die scoren hoog op systematisch werken. Als uit de test komt dat dit nog een zwak punt bij je is, weet je dat je systematisch werken kan ontwikkelen om sterker in je functie te worden. Zodoende vergroot je je duurzame inzetbaarheid.

De scan is opgebouwd uit 3 onderdelen
  • persoonlijke eigenschappen en werkstijlen
  • 21e-eeuwse vaardigheden
  • en welke werkzaamheden goed of minder goed passen

Wanneer wordt de TalentOntwikkelScan ingezet?

Dit kan op verschillende momenten. Tijdens een coaching gesprek, of ontwikkel gesprek of als basis van een beslissing in je loopbaan. Denk aan beslissingen zoals een overstap naar een andere baan of als startschot voor verschillende trainingen.

Aan het einde van de TalentOntwikkelScan wordt de uitslag in een heldere rapportage gegenereerd. De rapportage kun je direct downloaden en eventueel bespreken met je loopbaancoach (optioneel). De rapportage geeft helder en inzichtelijk weer op welke gebieden er mogelijkheden zijn voor persoonlijke verbeteringen.

Aan de slag met de 21e-eeuwse vaardigheden

Als je vervolgens besluit om met bepaalde verbeterpunten aan de slag te gaan, kun je dit gericht doen op basis van de 21e-eeuwse vaardigheden van het TalentWheel©. Matchcare biedt een breed scala aan trainingen. Al onze trainingen zijn ingedeeld volgens het TalentWheel© .

Aan welke 21e-eeuwse vaardigheden wil jij werken?

  • Eigen regie
  • Mediawijsheid
  • Sociale Vaardigheden
  • Verandervermogen

Zoek een gecertificeerde coach bij jou in de buurt

Je weet na afloop van de TalentOntwikkelScan waar je ontwikkelmogelijkheden liggen, maar je hebt extra ondersteuning nodig? Dat kan! Onze loopbaanadviseurs kunnen je met elk vraagstuk betreffende je carrière helpen. De loopbaanadviseurs en loopbaancoaches van Matchcare werken door heel Nederland, waardoor een persoonlijk gesprek in de buurt altijd mogelijk is. Zie hiernaast een overzicht van onze coaches. Klik op de oranje rondjes om meer informatie te krijgen.

Aan de slag met de TalentOntwikkelScan

Heb je nog een vraag of wil je advies over wat de beste mogelijkheid is voor jou? Vul hiernaast het formulier in. We helpen je graag. Wil je hem direct bestellen? Vink dit dan aan.

[gravityform id=”48″ title=”false” description=”false” ajax=”false”]
Privacy Instellingen
Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Sommige cookies worden geplaatst door diensten van derden die op onze pagina's worden weergegeven. Je kunt hiervoor onze Privacy Verklaring raadplegen. Hieronder kun je je voorkeuren instellen.