Scroll Top
_MG_5288
Ontwerp zonder titel

De Next Step na Essent – Het verhaal van Elodie van de Vijver (Essent)

Met een flinke domper op zak, liep ik naar de trein. Boventallig verklaard. Iets met: ‘koude-kermis’, ‘zak & as’ en ‘in-de-put.’

Het kromme was, dat ik nét wist wat ik wilde. Ik werd het weekend ervoor namelijk om 5 uur ’s ochtends wakker en alle puzzelstukken die ik had verzameld waren ineens op z’n plek gevallen.

Ik ben door Matchcare gevraagd om mijn verhaal te vertellen van boventallige naar zzp’er. Ik ben Elodie van de Vijver en heb vol energie en passie gewerkt bij Essent. Ik vervulde daar de functie van interne communicatie adviseur. Ik kon zijn wie ik wilde zijn bij Essent en kreeg alle ruimte om me te ontwikkelen. Ik leerde veel. Over het vak en over mezelf. Prachtige leerzame tijd.

Na 13 jaar, deed ik mijn werk nog steeds met plezier alleen met minder passie. Het viel mijn manager op en ze opende mijn ogen door te vragen: “ik zie zoveel gedrevenheid bij jou, alleen weinig ambitie. Hoe wil jij je verder ontwikkelen?”. Jarenlang wist ik precies mijn antwoord op deze vraag en nu had ik werkelijk geen idee.

Die vraag liet me niet meer los. Ik ben gaan praten met iemand van ‘Next Step’, het interne loopbaanbureau van Essent. Zij zijn (gratis) beschikbaar voor medewerkers van Essent en helpen je keuzes te maken in je loopbaan. Je kunt daar bijvoorbeeld terecht voor vragen zoals: wat heb ik nodig om me verder te ontwikkelen in mijn functie, tot aan welke (interne/externe) functie past nog meer bij mij.
Ik werd doorverwezen naar een fantastische loopbaancoach en ging in kaart brengen: wie ik ben, wat ik wil en wat ik kan.

Ik kan het zelf nog steeds moeilijk geloven. Toch ging het zo: op een zondagochtend anderhalf jaar geleden werd ik wakker. Ik wist wat ik wilde! Ik had het helemaal uitgestippeld. Ik wilde voor mezelf beginnen, ik wist ook hoe ik dat ging doen en…en…en…

Een dag later, werd ik boventallig verklaard.

Dat nieuws hakte er toen toch in. Het is niet tof om te horen dat je weg moet. Zeker na al die jaren dat je je zo hebt ingezet. Ik had liever zelf mijn eigen moment en manier gekozen. Al zie ik het nu achteraf als het zetje dat ik nodig had om daadwerkelijk voor mezelf te beginnen en te doen wat ik écht wilde doen.

Ik heb deelgenomen aan het programma van werk naar werk van Next Step en loopbaanbureau Matchcare dat erop gericht is om boventallige medewerkers verder te helpen. Ik zag de cursussen en trainingen die ik mocht volgen als een heel welkom cadeau. Het heeft me veel opgeleverd.

De 1 op 1 gesprekken met medewerkers van Matchare zijn voor mij ontzettend waardevol geweest!

  • Met Peter Jansen deelde ik als een van de eerste mijn prille plannen en voelde ik dat het helemaal klopte.
  • Mark Slotboom begreep precies hoe het was om boventallig te zijn en hoe belangrijk is het om de ruimte te nemen om afscheid te nemen van het oude en de energie die het kost om te starten met het nieuwe.
  • Fenna Oudshoorn zei tegen me: “jij hebt echt veel te vertellen!” Ik weet niet of ze een idee heeft gehad hoeveel positieve impact die zin op mij heeft gehad.
  • Met Martinique Visser kon ik heerlijk brainstormen over mijn bedrijfsnaam.
  • Pierre Remijn was degene die me als business coach liet merken dat ik er helemaal klaar voor was om mijn eigen bedrijf te beginnen.

Voor mij was het tijd voor een nieuwe stap die ik eigenlijk niet durfde te zetten. Ik ben heel dankbaar voor de begeleiding vanuit Next Step en Matchcare die ik heb gehad in een periode waarin ik me kwetsbaar voelde en mijn nieuwe route uitstippelde.

Wat even leek op een punt, bleek uiteindelijk een komma.

Mijn bedrijf heet Elodie Communicatie en ik help ZZP’ers ontdekken welke communicatie bij hen past. Door mee te denken en als ze willen mee te werken. Ik ben enorm blij dat ik deze stap heb gezet. Met iedere klant stap ik een nieuwe wereld binnen: stripboeken, rouwboeketten, kunst, kindercoaching, verslavingszorg, hulpverlening voor mensen met financiële problemen etc. Zo divers! Allemaal willen ze op hun manier de wereld mooier maken en gaan ze ervoor. Hoe bijzonder dat ik even met hen mee mag op avontuur.

Wat gun ik het iedereen om te doen wat hij of zij het allerliefste doet! Keuzes kunnen soms voor je gemaakt worden. Boventalligheid kies je niet. Waar je wel altijd invloed op hebt, is te weten hoe jij je verder wilt ontwikkelen, wat je next step is. Als je dat scherp hebt voor jezelf, dan is er zoveel mogelijk en zoveel moois te ontdekken!

 

Meer informatie over werk naar werk begeleiding & outplacement: klik hier. 

Ook interessant voor jou?

Privacy Instellingen
Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Sommige cookies worden geplaatst door diensten van derden die op onze pagina's worden weergegeven. Je kunt hiervoor onze Privacy Verklaring raadplegen. Hieronder kun je je voorkeuren instellen.