Loonwaardemeting

Wat houdt een Uniforme Loonwaarde in?

In januari 2020 kwam het WRR rapport uit waarin de overheid wil uitgaan van ‘iedereen een baan in plaats van een uitkering!’ Een ambitieus streven, waar de loonwaarde meting een belangrijk aandeel in heeft.

Ingevoerd vanaf 2015 wordt de Loonwaarde Meting (ook wel Loonwaarde bepaling genoemd) een steeds belangrijker speerpunt van de Participatie-wet. Elke arbeidsmarkt Regio heeft een X aantal mensen die hiervoor in aanmerking komen. Waar voorheen landelijk ongeveer 8000 metingen per jaar werden uitgevoerd is het de bedoeling dat dit rond de 155.000 maal per jaar zal gebeuren. Vanaf 1 juli van dit jaar is de Loonwaarde Meting uniform. Dat houdt in elke organisatie die een Loonwaarde Toets óf Certificering wil aanbieden aan dezelfde, landelijke eisen moet voldoen.

In dit artikel wil ik uitleggen wat precies een loonwaarde meting is, wie hiervoor in aanmerking komen én hoe wij als Matchcare hierin een specialist zijn.

Wat is een Loonwaarde Meting?

Voor een medewerker die niet in staat is zelfstandig het wettelijk minimumloon te verdienen wordt een loonwaarde meting uitgevoerd. Deze loonwaarde bepaalt de economische waarde van de medewerkwerker uitgedrukt in een percentage ten  opzichte van een reguliere collega. Op basis van dit percentage wordt bepaald voor welke loonkostensubsidie de werkgever in aanmerking kan komen.

Ik kan me voorstellen dat dit voor de leek nog wat onduidelijk klinkt, daarom wil ik het verhelderen aan de hand van een voorbeeld.

Loonwaardebepaling Voorbeeld

Stel: een volledig functionerende vakkenvuller in een supermarkt kan in 2 uur tijd 2 vakken vullen en maakt daarbij 1 fout. Hij heeft een loonwaarde van 100%. Zijn werkgever is voor 100% verantwoordelijk voor zijn loon.

Een andere medewerker die onder de loonwaarde doelgroep valt kan hetzelfde werk doen, maar heeft er 2 maal zoveel tijd voor nodig. Hij vult 2 vakken en met 2 fouten. Dan is zijn loonwaarde 50%.

Voor het verschil tussen de loonwaarde en het wettelijk minimum loon kan de werkgever loonkostensubsidie aanvragen.

Hoe wij bij Matchcare een loonwaarde meting uitvoeren

Een loonwaarde meting bij Matchcare wordt uitgevoerd door een gecertificeerde loonwaarde expert en neemt maximaal bij elkaar 4 uur in beslag. We gebruiken de door het Ministerie van Sociale Zaken en de onafhankelijke organisatie Blik op Werk gevalideerde methodiek.

De meting bestaat uit 4 stappen:

  • Voorbereiding van het gesprek met de werkgever, waarin de hoofdtaken van de medewerker worden vastgesteld
  • Werkgever en betreffende werknemer kunnen elk een korte digitale vragenlijst in vullen over de taken en het potentieel.
  • Observatie op de werkvloer. De Loonwaarde Expert neemt het handelen van de werknemer waar en zal hierover vragen stellen aan de medewerker en werkgever.
  • Rapportage: aan de hand van de vragenlijsten, interviews werknemer en werkgever én de observatie stelt de loonwaarde deskundige een heldere rapportage op.

Bij Matchcare kijken we niet alleen naar de huidige loonwaarde, die uiteraard zeer van belang is. Maar ook naar het ontwikkel potentieel. Zijn er misschien zaken waar de medewerker zich realistisch in kan verbeteren? Of zijn er talenten of ambities die hij/zij nog kan ontwikkelen? Dit zijn zaken waarvan we bij Matchcare overtuigd zijn die bijdragen voor prettig werken en een langdurige loopbaan. Hoe groot of klein de capaciteit van de kandidaat ook is.

Conclusie

Naar onze (bescheiden) mening is de loonwaarde meting een uitstekend en efficiënt middel om bij te dragen aan een inclusieve arbeidsmarkt. Naast het vaststellen van de loonwaarde adviseren we ook over de duurzame inzetbaarheid van de medewerker. Denk hierbij aan werkplek onderzoek en welkplek aanpassingen én advies over de werkomstandigheden. Door de eenvoud en transparantie van de loonwaarde bepaling worden werkgevers gestimuleerd om deze medewerkers in dienst te nemen.

Interesse in een loonwaarde meting uitgevoerd door Matchcare of een certificering van je medewerkers tot deskundige? Bekijk alle mogelijkheden op onze site https://loonwaardemeting.nu/

Peter Jansen Trainer Coach Loonwaarde Specialist Matchcare

Peter Jansen

Bart Jan Teunisse Online Marketeer SEO Specialist Matchcare

Bart Jan Teunisse

Wil je graag meer weten over de Matchcare Loonwaarde Meting?

Heb je vragen over de mogelijkheden van onze Loonwaarde Metingen?
Klik op de onderstaande button voor contact.

Leave a comment

Privacy Instellingen
Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Sommige cookies worden geplaatst door diensten van derden die op onze pagina's worden weergegeven. Je kunt hiervoor onze Privacy Verklaring raadplegen. Hieronder kun je je voorkeuren instellen.