Scroll Top
TalentOntwikkelScan
TalentOntwikkelScan

De Achterhoekse Talentenweek

Matchcare heeft van 14 tot en met 18 mei deelgenomen aan de Achterhoekse Talentenweek in Doetinchem en Groenlo. Deze werd georganiseerd door een aantal regionale partijen zoals het Werkgever Servicepunt, het Graafschap College, PO Achterhoek, Centrum voor Arbeidsmarkt innovatie, WGV Zorg en Welzijn en het TalentCenter Achterhoek.

Aan het einde van de week hebben de ruim 30 deelnemers inzicht in hun talenten verkregen. Die talenten hebben zij verwerkt in een eigen ePortfolio (‘Talentenpaspoort’). Tevens leerde zij hoe ze hun talenten kunnen presenteren. Zij hebben nu ook inzicht in hun mogelijkheden op betaald werk in de verschillende sectoren in de regio. Aan de hand van hun talenten worden zij ondersteund naar of maken zij kennis met werk in de regio.

De deelnemers zijn kandidaten van het Werkgevers Servicepunt. Alle deelnemers waren op het moment van deelname werkzoekend. Hun achtergrond, opleidingsniveau en werkervaring is uiteenlopend. Tijdens de talentenweek kregen ze diverse gastlessen en workshops en werkten zij toe naar een eigen ePortfolio op het TalentCenter van de Achterhoek, dat de deelnemers kan helpen in het vinden van toekomstig werk. In het TalentCenter konden de deelnemers hun talenten testen, hun ePortfolio maken, konden ze hun pitch (filmpje) uploaden en kregen ze informatie over beroepen.

Tijdens de Talenten Week werden er vijf gastcolleges gegeven over de sectoren: Techniek, Bouw, Zorg en Welzijn, Transport & Logistiek en Horeca & Voeding. De deelnemers kregen daarnaast verschillende workshops aangeboden die hen helpen om hun ePortfolio te vervolmaken: Jouw droombaan, Jouw online keywords, Talent in Kaart, Netwerken doe je samen en Pitch jezelf.

Hun inzichten in werk in de regio en hun talenten kunnen zij direct inzetten tijdens de nieuwe Achterhoekse Banenmarkt die 24 mei in Graafschap stadion De Vijverberg. Ook daar zal Matchcare van de partij zijn en kunnen – naast de deelnemers die hebben meegedaan met de Achterhoekse Talentenweek – ook andere werkzoekenden en studenten gebruik maken van het TalentCenter om zich met een ePortfolio te profileren bij regionale werkgevers.

Aan de slag met je loopbaan op het TalentCenter van de Achterhoek

Met het TalentCenter krijg je volop de kans om jezelf te (her)ontdekken. Je kunt meer dan je denkt. Je vindt hier een groot aantal loopbaanopdrachten en self-assessments die je helpen om uit te vinden waar je nu staat in je loopbaan, wat je precies wilt, wat je kunt en wilt bereiken.

Ook interessant voor jou?

Privacy Instellingen
Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Sommige cookies worden geplaatst door diensten van derden die op onze pagina's worden weergegeven. Je kunt hiervoor onze Privacy Verklaring raadplegen. Hieronder kun je je voorkeuren instellen.