Typemachiene met blad waarop Artifical Intelligence staat

Computer leest nu vaak eerst je CV, extra aandacht voor skills vereist

Het gebeurt steeds vaker dat als je solliciteert jouw CV niet door een mens gelezen wordt, maar eerst door een computer algoritme bekeken wordt op geschiktheid. Dat lijkt in eerste instantie slecht nieuws; tot je ontdekt dat het extra kansen biedt!

Een mens heeft namelijk altijd -onbewust- vooroordelen: geen relevante ervaring, geen ‘juiste’ vooropleiding, een ‘verkeerde’ naam en ga zo maar door. Mensen hebben de neiging andere mensen aan te nemen die min of meer op hun lijken, een meestal doen ze dat onbewust.

Maar een algoritme kijkt alleen naar wat het aangeboden krijgt; zonder vooroordelen, zonder voorkeuren anders dan de kwalificaties die voor de functie vereist zijn.

Als het algoritme van de organisatie die de vacature heeft goed is ingericht kijkt het eerst naar het huidige personeelsbestand. Leert welke kwalificaties voor een bepaalde vacature nodig zijn en gebruikt die voor de selectie van kandidaten.

Skills belangrijker

Een ander voordeel voor wie solliciteert is dat de exact passende ervaring minder belangrijk wordt en de juiste Skills juist belangrijker. Iemand die verzorgende in de gezondheidssector wil worden heeft misschien geen relevante ervaring in die sector; maar omdat hij/ zij jaren in de dienstverlening werkzaam was wél de juiste vaardigheden en instelling. De Artifical Intelligence (AI) software kijkt naar de talenten en (vak)vaardigheden en niet alleen naar de ervaring in de juiste sector.

In dit perspectief wordt er veel verwacht van de focus op skills. De gedachte is dat we op de huidige arbeidsmarkt mismatches beter en sneller moeten kunnen oplossen. In de zorg, de techniek en ook weer in de horeca zijn de tekorten aan vakmensen nijpend en wordt de ontwikkeling van organisaties geremd. De toekomstige arbeidsmarkt heeft een andere dynamiek nodig. Werk- en loopbaantransities zullen zich meer voordoen. Daarbij past het dat mensen beoordeeld worden op hun skills en niet alleen op hun diploma’s of opleiding. Dat biedt ondernemingen en mensen een beter perspectief.

Eisen aan je CV

Schrijven voor een computer algoritme is anders dan schrijven voor een mens, in onderstaande afbeelding van het FD  wordt opgesomd waar je op moet letten als je jouw CV opstelt voor een algoritme:

Tips voor een ai-bestendig cv Gebruik een zo simpel mogelijke opmaak zonder kleurig design. Check in welk format je het document moet aanleveren. Als je een Word-document inlevert terwijl om een pdf gevraagd wordt, kan dit al reden zijn voor een afwijzing; het systeem kan dan het document niet scannen. Gebruik korte, beschrijvende zinnen en maak je prestaties concreet. Vermijd ongewone functieomschrijvingen. Als vrienden al moeite hebben te begrijpen wat je functietitel precies inhoudt, dan geldt dat al helemaal voor een computer. Vermeld duidelijk je vaardigheden, waaronder ook je soft skills. Voeg zo veel mogelijk details toe over waar je die hebt geleerd en hoelang je ze hebt gebruikt. Bijvoorbeeld: ‘Ik gebruikte mijn vaardigheden in timemanagement om in korte tijd binnen een strikt budget een succesvolle jaarlijkse conferentie te organiseren.’ Er bestaan tools om je cv alvast te testen, zoals Jobscan en VMock.
Tips voor AI-bestendig CV

Ontdek wat jouw soft skills zijn

Matchcare gebruikt in tal van haar producten AI en Machine Learning. De SER maakte een overzicht ervan.

Maar wat zijn nu eigenlijk jouw persoonlijke (soft)skills en hoe ontdek je die. Daarvoor heeft Matchcare het platform Werkplanet.nl ingericht. Daar kun je jouw eigen persoonlijke Skillpas aanmaken en door verschillende tests en assessments jouw unieke kenmerken in kaart brengen.

Wil je meer over de mogelijkheden die Matchcare biedt op het gebied van skills en de arbeidsmarkt, zowel voor het onderwijs, het sociaal domein als ook voor werkgevers neem dan contact op met Henk Adam of Nico Sekeris.

Bron: FD

Privacy Instellingen
Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Sommige cookies worden geplaatst door diensten van derden die op onze pagina's worden weergegeven. Je kunt hiervoor onze Privacy Verklaring raadplegen. Hieronder kun je je voorkeuren instellen.