Bestandsanalyse

Bestandsanalyse

null
Een bestandsanalyse helpt bij het maken van dagelijkse en strategische beslissingen. Op zowel compleet bestands- als op caseloadniveau krijg je feitelijke informatie. Denk aan:

  • Welke cliënten zijn geheel of gedeeltelijk werkfit?
  • Wat zijn de competenties van de cliënten en waar liggen hun kansen?
  • Hoe is de situatie thuis en speelt dit een rol richting participatie of werk?

De Bestandsanalyse kent een korte doorlooptijd met een strakke planning. Het project kan volledig door Matchcare worden uitgevoerd waardoor jij als gemeente geen druk op werkprocessen of workload ervaart. Naast de diagnosegesprekken met de cliënten nemen we ook alle backoffice-werkzaamheden voor onze rekening. Je wordt volledig ontzorgd.

Bestandsanalyses ook online beschikbaar
Laat mensen uit het bestand in deze tijd niet aan de kant staan. Steun hen in deze periode en geef hen positieve aandacht zodat hun participatie richting werk of deelname aan de maatschappij, niet stil komt te staan.
Wij bieden daarom de mogelijkheid aan om een online bestandsanalyses uit te voeren, ook voor de minder digitaal vaardigen.
Voordelen samenwerking Matchcare

De werkvoorkeuren- en competentietest zorgt ervoor dat werkfitte cliënten gematcht kunnen worden met passende vacatures in de regio.

We hebben een koppeling met Suite4SociaalDomein van Centric.

Om de cliënt voor te bereiden op het gesprek kan deze vanuit huis, via een beveiligde verbinding, alvast een gedeelte van de vragenlijsten invullen.

Resultaat
Resultaat: een uitgebreid diagnoserapport per cliënt met daarin het cliëntprofiel, de participatietrede, het ontwikkelpotentieel, loonwaarde-indicatie en het frauderisicoprofiel.

Daarnaast is het mogelijk om regionale arbeidsmarktinformatie af te zetten tegen gegevens uit jouw clientenbestand. Een voorbeeld van landelijke arbeidsmarktinformatie vind je hier.

Onze bestandsanalyse is gestoeld op de 4 pijlers van ‘Perspectief op Werk’

  • Aanbod: Met de bestandsanalyse beoordeel je of mensen geheel of gedeeltelijk werkfit zijn. Je krijgt hiermee inzicht in het bestandsdeel van cliënten die naar een passende vorm van participatie kunnen worden begeleid.
  • Vraag: Matchcare geeft inzicht in de regionale arbeidsmarkt, openstaande vacatures en geeft de mogelijkheid voor werkgevers om zelf geschikte cliënten te vinden.
  • Route: Vanuit 1 regioloket kun je met het bestand de bemiddeling tussen potentiële werkgevers en werknemers tot stand brengen. Zo heb je grip op de match en bemiddeling en is er een effectieve route van uitkering naar werk.
  • Scholing: Indien uit de bestandsanalyse blijkt dat de cliënt nog vakvaardigheden mist om zijn doel te realiseren, dan kan hier de gemeente aanvullend beleid op formuleren. Denk bijvoorbeeld aan het behalen van certificaten, inzet van leerwerk trajecten, etc.

Voorbeeld rapport
Wil je een voorbeeld rapport inzien? Dat kan!

Wil je meer informatie?
Natasja van der Stee

Natasja van der Stee

commercieel manager SD

06 21 97 36 93
natasja.vanderstee@matchcare.nl

Onze klanten

Artikelen en blogposts

Privacy Instellingen
Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Sommige cookies worden geplaatst door diensten van derden die op onze pagina's worden weergegeven. Je kunt hiervoor onze Privacy Verklaring raadplegen. Hieronder kun je je voorkeuren instellen.