Meest gevraagde vakvaardigheden

Meest gevraagde vakvaardigheden per werk- en denkniveau

Via de beroepen en het aantal vacatures voor deze beroepen, is af te leiden welke vakvaardigheden het meest gevraagd worden. Hieronder is per werk- en denkniveau weergegeven welke drie vakvaardigheden in het vierde kwartaal van 2020 het meest gevraagd zijn.

Vacatures per werksoort

De vakvaardigheden in het model van het Loopbaankompas zijn ingedeeld in werksoorten. Hieronder is te zien in welke mate de werksoorten zijn gevraagd in het vierde kwartaal van 2020.

Vacatures per talent

Van elk beroep is in het Loopbaankompas vastgelegd welke talenten, gemiddeld gezien, nodig zijn om dat beroep goed uit te kunnen oefenen. De vraag naar talenten is hiervan afgeleid. Hieronder de trendcijfers van de tien meest gevraagde talenten in het vierde kwartaal van 2020.

Op dezelfde manier is afgeleid welke talenten het meest van belang zijn per vakgebied. De informatie in het Loopbaankompas wordt gewogen door het aantal vacatures voor de diverse beroepen per vakgebied. Onderstaand zijn de belangrijkste talenten voor de vijf meest gevraagde vakgebieden weergegeven.

dashboard
Wil je een Arbeidsmarktrapportage op maat die je alles vertelt over jouw branche, organisatie, personeel, arbeidsmarkt regio of je helpt met jouw werving en selectie? Of wil je meer weten over de mogelijkheden van de Matchcare BI Dashboards?
NEEM CONTACT MET ONS OP:
info@matchcare.nl I 030 602 94 00
Of klik hier voor ons contactformulier
arbeidsmarktinformatie

Onze BI Experts Michiel Kok en Rijk Rijkse hebben op 12 november een rondleiding gegeven over de mogelijkheden van onze Arbeidsmarkt Dashboards.

Vraag hier de presentatie op en zie hoe we jou kunnen helpen.
Wil je op de hoogte gehouden worden van onze arbeidsmarktrapportages? Meld je dan hier aan.

    Privacy Instellingen
    Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Sommige cookies worden geplaatst door diensten van derden die op onze pagina's worden weergegeven. Je kunt hiervoor onze Privacy Verklaring raadplegen. Hieronder kun je je voorkeuren instellen.