Meest gevraagde vakvaardigheden

Meest gevraagde vakvaardigheden per werk- en denkniveau

Via de beroepen en het aantal vacatures voor deze beroepen, is af te leiden welke vakvaardigheden het meest gevraagd worden. Hieronder is per werk- en denkniveau weergegeven welke drie vakvaardigheden in het tweede kwartaal van 2020 het meest gevraagd zijn.

Vacatures per werksoort

De vakvaardigheden in het model van het Loopbaankompas zijn ingedeeld in werksoorten. Hieronder is te zien in welke mate de werksoorten zijn gevraagd in het tweede kwartaal van 2020.

Vacatures per talent

Van elk beroep is in het Loopbaankompas vastgelegd welke talenten, gemiddeld gezien, nodig zijn om dat beroep goed uit te kunnen oefenen. De vraag naar talenten is hiervan afgeleid. Hieronder de trendcijfers van de tien meest gevraagde talenten in het tweede kwartaal van 2020.

Op dezelfde manier is afgeleid welke talenten het meest van belang zijn per vakgebied. De informatie in het Loopbaankompas wordt gewogen door het aantal vacatures voor de diverse beroepen per vakgebied. Onderstaand zijn de belangrijkste talenten voor de vijf meest gevraagde vakgebieden weergegeven.

Privacy Instellingen
Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Sommige cookies worden geplaatst door diensten van derden die op onze pagina's worden weergegeven. Je kunt hiervoor onze Privacy Verklaring raadplegen. Hieronder kun je je voorkeuren instellen.