Vacatures per vakgebied

Hieronder is te zien hoe het aantal vacatures is verdeeld over de vakgebieden (tweede kwartaal 2020).

Onderstaand zie je de vijf vakgebieden met de meeste vacatures in het tweede kwartaal. Daarbij zie je de ontwikkeling van de aantallen over de laatste zes kwartalen.

Vacatures per werk- en denkniveau

Door de vacatures in te delen op werk- en denkniveau, is te zien hoe de vraag naar de verschillende niveaus zich ontwikkelt. De niveau-indeling is gemiddeld, volgens het beroepenmodel van het Loopbaankompas van Matchcare.

Vacatures per beroepsgroep

Hieronder is te zien welke beroepsgroepen in het tweede kwartaal van 2020 het meest zijn gevraagd. De vacatures die binnen deze twintig beroepsgroepen vallen vormen samen meer dan de helft van de totale vraag naar personeel.

Vacatures per beroep

Beroepen hebben een centrale plek in het beroepenmodel binnen het Loopbaankompas. De meeste informatie, zoals die van talenten en vaardigheden, is hieraan gekoppeld. Hieronder de trendcijfers van de tien meest gevraagde beroepen en het aantal vacatures voor deze beroepen in het tweede kwartaal.

Alle vacatures worden aan het beroepenmodel van Matchcare gekoppeld. Op die manier is veel informatie beschikbaar over algemene kenmerken van de vacatures en ook de richtingen waarbinnen het gevraagde werk te plaatsen is. Meer informatie over het beroepenmodel is te vinden op de laatste pagina van dit rapport.

Privacy Instellingen
Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Sommige cookies worden geplaatst door diensten van derden die op onze pagina's worden weergegeven. Je kunt hiervoor onze Privacy Verklaring raadplegen. Hieronder kun je je voorkeuren instellen.