Wat wordt er gevraagd op de arbeidsmarkt

Tweede kwartaal 2020

Ontwikkeling vacatures in Nederland in het tweede kwartaal

In onderstaande grafiek is het verloop van het totale aantal online vacatures in Nederland weergegeven. Het aantal vacatures van het eerste kwartaal in de grafiek is op indexcijfer 1 gesteld en het aantal van de andere kwartalen is hiermee vergeleken. Op deze manier is de trend over de kwartalen weergegeven. Je ziet onderaan het jaartal met het kwartaalnummer.

Aantal vacatures per provincie

Hieronder is het aantal vacatures te zien per provincie met het percentage van dat aantal ten opzichte van het kwartaal ervoor. Hiermee zie je hoeveel het aantal is gestegen of gedaald.

Ontwikkeling per provincie in de laatste zes kwartalen

In onderstaande tabel is te zien hoe het aantal vacatures per provincie is ontwikkeld in de laatste zes kwartalen. De aantallen zijn vergeleken met het volume van het eerste kwartaal in de grafiek; de andere kwartalen zijn met dit aantal vergeleken.

Vacatures per arbeidsmarktregio

Nederland is opgedeeld in 35 arbeidsmarktregio’s waarbinnen de dienstverlening aan werkgevers en werknemers wordt vormgegeven. Om hierop aan te sluiten nemen we deze indeling over in deze rapportage. Voor de arbeidsmarktregio’s is de meest gevraagde functie per regio weergegeven, met het aantal vacatures wat hiervoor is gepubliceerd in het tweede kwartaal van dit jaar.

Werkgevers en Intermediairs

In onderstaand overzicht is te zien welke intermediairs (uitzendbureaus of werving- en selectiebureaus) en welke werkgevers de meeste vacatures hebben gepubliceerd in het tweede kwartaal van dit jaar.

Privacy Instellingen
Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Sommige cookies worden geplaatst door diensten van derden die op onze pagina's worden weergegeven. Je kunt hiervoor onze Privacy Verklaring raadplegen. Hieronder kun je je voorkeuren instellen.