Matchcare Arbeidsmarkt Rapportage Q4 2020
Matchcare Arbeidsmarkt Rapportage Q4 2020

Flinke stijging aantal vacatures in vierde kwartaal: vooral meer vraag naar ICT personeel

Uit het arbeidsmarktonderzoek van Matchcare blijkt dat in het vierde kwartaal van 2020 de vraag op de arbeidsmarkt gemiddeld met 28 procent is gestegen t.o.v. het derde kwartaal. Vooral in de ICT is de groei indrukwekkend met 45 procent meer vacatures.

Ontwikkeling per provincie: Werkgelegenheid hardst gestegen in Utrecht

De stijging is in elke provincie terug te zien. Utrecht stijgt het meest, met gemiddeld 33 procent. In Zeeland, waar de werkgelegenheid voor een belangrijk deel leunt op het toerisme, is de stijging het meest bescheiden met 15 procent.

Ontwikkeling per vakgebied: vooral meer vacatures voor ICT’ers

De vakgebieden ICT, Techniek en Bouw, architectuur en infratechniek zijn in het afgelopen kwartaal het meest gestegen qua vacature-aantallen. In de ICT groeide het aantal vacatures met 45 procent, in de Techniek 39 procent en de Bouw eveneens 39 procent. Voor Onderwijs, opleiding en training waren ook veel meer vacatures dan in het vorige kwartaal, een stijging van 41 procent. Wat voor dit vakgebied meestal het geval is in een vierde kwartaal.

De vraag stijgt niet in alle vakgebieden. Horeca, Persoonlijke dienstverlening en Recreatie, sport en toerisme zien het aantal vacatures dalen, voor de Horeca zelfs met 41 procent.

Ontwikkeling per beroep: meeste vraag naar technische functies

Veelgevraagde beroepen blijven: Onderhoudsmonteur machines en Supervisor van bouwbedrijf medewerkers. Het aantal vacatures voor Software developer is met meer dan 50 procent toegenomen.

De volledige Arbeidsmarktrapportage Vierde Kwartaal 2020 kunt u inzien op www.matchcare.nl/arbeidsmarktrapportage

Einde persbericht

 

 

 

Over Matchcare

Matchcare is al twintig jaar specialist in talent- en teamontwikkeling en brengt talenten, vakvaardigheden, 21 e -eeuwse vaardigheden en arbeidsmarktdata bij elkaar in de online omgeving van het Loopbaankompas.

Over het onderzoek

De rapportage is gebaseerd op de Matchcare vacaturebank. Hierin worden dagelijks alle online vacatures van Jobfeed opgenomen, die vervolgens ook dagelijks geclassificeerd worden op het beroepenmodel van Matchcare. Hiermee wordt de arbeidsmarktinformatie verrijkt en kunnen ontwikkelingen gevolgd worden op vakgebieden, beroepen en ook op kenmerken als talenten en vaardigheden.

Voor meer informatie kunt u gaan naar www.matchcare.nl/arbeidsmarkt of neem contact op met Rijk Rijkse: 0648462345 e-mail rijk.rijkse@matchcare.nl

Wil je graag meer weten over onze arbeidsmarktinformatie?

Het volledige rapport Arbeidsmarktinformatie Q4 is nu verschenen. Klik hier voor het volledige rapport: www.matchcare.nl/arbeidsmarktrapportage/
Daar kun je de laatste trends en ontwikkelingen van de Nederlandse arbeidsmarkt zien.
Ben je geïnteresseerd in een op maat gemaakte rapportage die toegespitst is op jouw gemeente of sector? Of heb je vragen over de mogelijkheden van onze HR Dashboards? Klik op de onderstaande button voor contact.

Leave a comment

Privacy Instellingen
Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Sommige cookies worden geplaatst door diensten van derden die op onze pagina's worden weergegeven. Je kunt hiervoor onze Privacy Verklaring raadplegen. Hieronder kun je je voorkeuren instellen.