ICT MATCHCARE
ICT MATCHCARE

Arbeidsmarkt onderzoek: impact van digitalisering in de Provincie Limburg

Digitalisering is anno 2019 een trend die niet meer weg te denken is uit de maatschappij. De scheidingslijn tussen ‘de ICT’ers’ en andere beroepen vervaagt hierdoor steeds meer.  Wat voor gevolgen heeft deze ontwikkeling op de arbeidsmarkt in de provincie Limburg?

Matchcare heeft samen met o.a. hogeschool Zuyd onderzoek gedaan naar de gevolgen.

Uitkomsten van het onderzoek
  • Het onderzoek heeft geleid tot een aantal dashboards: voor het individu en voor de arbeidsmarktprofessional. De gegevens van de arbeidsmarkt zijn gekoppeld aan het online profiel (ePortfolio) van een individu.  Door deze koppeling kan iemand zien welke mogelijkheden hij of zij heeft op de arbeidsmarkt.
  • Investeren in 21e-eeuwse vaardigheden zorgt voor een toename van loopbaanmogelijkheden voor zowel werkenden als niet-werkenden.
  • Er zijn per vakgebied significante verschillen zichtbaar in de vraag naar personeel, ten opzichte van de drie verschillende arbeidsmarktregio’s in Limburg. 
  • Het beheersen en ontwikkelen van specifieke vakvaardigheden is een voorwaarde om aan de slag te gaan en blijven in een specifiek beroep.
  • Door vakgerichte opleidingen en actuele kennis breder toegankelijk te maken kunnen drempels worden weggenomen voor instromers en werkenden.
  • Door met zowel 21e-eeuwse vaardigheden als vakvaardigheden te matchen ontstaat een meer realistisch beeld van de loopbaanmogelijkheden van een individu.
  • Niet elk bedrijf is even snel is met het oppakken van digitale ontwikkelingen. Binnen het onderwijs is er duidelijk aandacht voor digitale ontwikkelingen en 21e-eeuwse vaardigheid.

 

Het arbeidsmarktonderzoek “Impact van digitalisering op loopbanen en de arbeidsmarkt in de Provincie Limburg”  is uitgevoerd door:

Matchcare,  Zuyd Hogeschool, VISTA College, Provincie Limburg, Etil, Ca-ICT en KPN ICT Consulting. De dashboards voor individu en professionals worden gepubliceerd op leo-loopbaan.nl en leo-connect.nl

Vind je dit interessant? Wil je meer weten? Klik op onderstaande knop om het volledige rapport te lezen!

 

Wil je meer informatie?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van het maken van arbeidsmarkt dashboards of andere arbeidsmarkt onderzoeken?

Vul onderstaand formulier in en we nemen z.s.m. contact met je op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ook interessant voor jou?

Privacy Instellingen
Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Sommige cookies worden geplaatst door diensten van derden die op onze pagina's worden weergegeven. Je kunt hiervoor onze Privacy Verklaring raadplegen. Hieronder kun je je voorkeuren instellen.