Leestijd: 3 minuten
inspiratie_zomer_matchcare_2

5x lees (en luister) tips voor op vakantie

Zomer 2019 in Nederland. De eikenprocessierups is trending op social media en de airco’s zijn uitverkocht.

Vakantie! Tijd om even niet in dat kleffe kantoor te zitten maar lekker in de binnen- of buitenlandse zon tot rust komen.
Natuurlijk met een paar boeken, podcasts, of zelfs (blog)artikelen erbij. Maar welke? Onze collega’s serveren je een bord vol inspiratie met een glaasje bevlogenheid.

 

 1. We by Me –  Teamwork begint bij jezelf –  Gerd-Jan Poortman (2019)
  Gerd Jan Poortman is professioneel zeiler en behoort tot de beste zeilers van de wereld. Hij werd veelvuldig Europees-en Wereldkampioen en zeilde drie keer de wereld rond met de Volvo Ocean Race. Het zeilen heeft hem mooie en leerzame ervaringen opgeleverd. Tijdens de avonturen op het water staat één aspect centraal: teamwork.Alleen als er als team wordt geopereerd, kunnen er successen worden behaald. Hij is er van overtuigd dat dit niet alleen zo is op het water maar ook in het bedrijfsleven.
 2. Het Nieuwe Nietsdoen – Gerhard Hormann
  In Het Nieuwe Nietsdoen beschrijft bestsellerauteur Gerhard Hormann hoe hij met vallen en opstaan de kunst van het nietsdoen onder de knie kreeg. Wat ooit begon met het versneld aflossen van zijn hypotheek, bleek de voorbode van een compleet ander leven. Zelf vergelijkt hij zijn huidige bestaan met dat van een ballonvaarder die elke keer een zandzak overboord gooit en steeds hoger en vrijer boven de aarde zweeft.
 3. 100% Inspiratiepodcast van Thijs Lindhout
  Pak je tablet en je oortjes er even bij. Zo voorkom je gekke blikken van je mede vakantiegangers. Luister naar de 100% inspiratiepodcast van Thijs Lindhout. Volgens onze collega Jeroen: “een lekker luisterende podcast over (werk) geluk. Niet te zwaar, lekker voor op vakantie. Het zijn er daarnaast inmiddels 146, dus daar kan je wel wat tijd mee vullen.”
 4. 5x Trends en Uitdagingen voor de HR in 2019.
  Korn Ferry heeft op basis van internatonaal onderzoek een lijst naar buiten gebracht met daarop de trends op HR gebied anno 2019. De onderzoekers stellen dat deze trends van grote invloed zijn op alle vlakken van het HR- en human capital management-vakgebied, van het werven en behouden tot het belonen en beoordelen van werknemers.
 5. Vakantieboek voor professionals en managers 2019
  Ja, een echt vakantieboek voor de professionals en managers! Lees over trends in het land der management, laat je verrassen door handige manieren om werk en privé slimmer te organiseren en leer van de nieuwste inzichten in de wetenschap. Bevat o.a. tests, columns, inspirerende quotes – én doedingen, want het is per slot van rekening een vakantieboek. Een echte must-have voor elke professional die zichzelf serieus neemt. Want wie veel leert en openstaat voor nieuwe kennis en ontwikkelingen, maakt zijn wereld groter en leuker.
Wil je na de zomer op ‘up-to-date’ blijven en regelmatig van inspiratie worden voorzien? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Ook interessant voor jou?

Privacy Instellingen
Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Sommige cookies worden geplaatst door diensten van derden die op onze pagina's worden weergegeven. Je kunt hiervoor onze Privacy Verklaring raadplegen. Hieronder kun je je voorkeuren instellen.